x

Wellness-hétvége hétvégi kikapcsolódás feltöltődés

Címlap / Wellness / Wellness- hétvége

Wellness-hétvége, télen-nyáron

Az egyhangú hétköznapokat könnyedén feldobhatjuk egy kellemes hétvégi wellness pihenéssel. De mit vigyünk magunkkal, ha wellnesszezni támad kedvünk? Az utazás egyik kellemetlen velejárója a csomagolás. Ne legyen sok a csomag, de mégis minden kéznél legyen, amire szükségünk lehet. Hogy megkönnyítsük a dolgot, íme, néhány ötlet, ami nem hiányozhat egy felhőtlen wellness-hétvége kelléktárából és a bőröndünkből.

Lazító wellness-hétvége
align=left Akár úszunk, akár az élményfürdőben pancsolunk vagy napozunk a wellness-hétvége alatt, a bőrünk hamarabb kiszárad, ezért ebben az időszakban felejtsük el a szappant. Lehetőleg olyan tusfürdőt csomagoljunk, amely valamilyen bőrtápláló olajat is tartalmaz. A wellness-hétvégék középpontjában leginkább a frissítő vizes programok állnak, amelyek alkalmával rendkívüli módon kiszáradhat a bőrünk. A száraz bőr nem csupán kellemetlen, húzódó érzést kelt, de nagyon hamar ráncosítja, foltosítja az arcot és a testet egyaránt. Ennek megakadályozásához könnyen felszívódó, de alapanyagokban gazdag, tápláló testápolót is tegyünk a csomagba. Néhány termék újdonsága, hogy az ápoláson túl, kellemesen tonizál és frissít, amitől fittebbek leszünk, jobb lesz a közérzetünk. Ha a wellness-hétvége során nem vesszünk igénybe a szálloda által kínált ápoló-kényeztető wellness kezeléseket, a testápolót használjuk naponta többször, de legalább a reggeli és esti tusolás után.

Védelem wellness-hétvége alatt is
align=left Melegben a dezodor nélkülözhetetlen kellék. Arra viszont ügyelni kell, hogy ne legyen alkoholos, mert az nap-érzékennyé teszi a hónaljat. Válasszunk stift dezodort, mert az jobban fed, mint a golyós változat. A deo nyáron mindig legyen illatmentes. Habár a wellness részlegben nem célszerű sminkelni, az arclemosó-tonik összeállítás sem hiányozhat a pipere csomagból. A klóros vizet, az óhatatlanul arcunkra kerülő apró porszemeket, izzadságot a szobába érve rögtön töröljük le gyengéd arctejjel, majd alkoholmentes tonikkal. Utána hidratáló, nyáron lehetőleg UV védővel ellátott arckrémet kenjünk fel.

A nyári wellness-hétvégék alkalmával a napozáshoz, fürdőzéshez készítsünk külön napozó szettet. A kozmetikai cégek jóvoltából megengedhetjük magunknak, hogy minden testrészünket olyan védelemmel lássuk el, amilyet igényel. A legérzékenyebb szemhéjakra és ajkakra készülnek a legmagasabb faktorszámú speciális fényvédő rudak. Az arcra, a nyakra és a fülcimpákra szintén erősebb fényvédőt tartalmazó napozót tegyünk. Ha nyáron indulunk wellness-hétvégére, a testre kétféle napozót csomagoljunk: egy magasabb faktorszámút a napozás megkezdéséhez, és egy alacsonyabbat a már barnuló testre. Ezek a napozók lehetnek illatosak, ami kárpótol minket a parfüm napközbeni nélkülözéséért. Többségük kókuszos, vagy más egzotikus gyümölcsök finom aromájával leng körül minket.

Feltöltõdés a wellness-hétvégén
align=left A wellness-hétvégék kedvelt programpontja a wellness szálloda nyújtotta gasztronómiai ínyencségek élvezete is. A vacsorához és az esti programokhoz nélkülözhetetlen kedvenc sminkünk és a parfüm. A szépen lesült bőr kevesebb festéket igényel. Elég egy szép fényű rúzs, vagy szájfény, egy kis arcpír, finom szemhéjpúder és egy szempillaspirál. Nincs is szükség alapozóra, púderre, szemkontúr-ceruzára. Napközben azonban egyiket se használjuk! Kölnink legyen valóban kölnivíz, gyenge koncentrációjú, könnyű, friss aromájú és főként alkoholmentes. Az arcfestéktől a nyári napon foltossá válik a bőr, a parfüm pedig nemcsak foltosít, de a melegtől már-már bántóvá válik az illata, és egy különben kellemesen induló wellness-hétvégét akár tönkre is tehet.

Persze wellness-hétvégénknek nem kell kötelezően hétvégén megtörténnie, sőt, általában jóval olcsóbb ajánlatokat találunk a hétköznapokon, így egyszerűen hétköznapra szóló ajánlatokat kell keresnünk a bőséges kínálatban. Amennyiben wellness-hétvégénk időpontjául egy hosszú hétvégét szemeltünk ki, érdemes a wellness szállodát jó előre lefoglalni, hiszen az ünnepi hétvégék mindig kelendőbbek, és hamarabb megtelnek vendéggel a szálláshelyek.