x

Táncoljuk le a zsírpárnákat!

Táncoljuk le a zsírpárnákat!

A tánc, talán kevesen tudják, nem pusztán a legönfeledtebb és legősibb szórakozás, de remek fogyókúra is. Persze, ha a kilókat szeretnénk leolvasztani magunkról, nem mindegy melyik formájával próbálkozunk.

Egy kellemesen andalító keringő helyett például választhatjuk a salsát. A hetvenes évek nagy salsa láza után napjainkban ismét hódít ez az igen nagy energiákat égető táncstílus. A fekete és a fehér zene kellemes ötvöződéséből született dallamokra könnyű mozogni, csak az alaplépéseket kell elsajátítani, a többi már a saját fantáziánk szüleménye. Nem kell hozzá más, mint egy kényelmes, könnyű és szellős ruha, amibe aztán izzadásig ropjuk, könnyedén szórakozás közben, megdolgoztatva minden izmot szabadulhatunk meg a nem kívánt hájrétegektől. A salsával való fogyás előnye még, hogy pontosan a kritikus helyekről, a hasról, a fenékről és a combról tünti el a felesleget, s mindeközben még formálja, nőiesen gömbölyűvé varázsolja az idomokat.

align=left

S, ha már a nőies formáknál tartunk, az erotikusan hullámzó, könnyűnek tűnő hastánc is remek alakformáló. A hastánc ugyanis nem csak a hasat dolgoztatja meg, de nyújtja és erősíti a hátizmot, ezzel pedig javítja a testtartást, s nem utolsó sorban egész mozgásunkat nőiesebbé teszi.

A latin-amerikai táncok bármelyike mellett, ha igazán fiatalos, karneváli hangulatban szeretnénk adózni a fogyókúrának, akkor válasszuk a hip-hop táncot, ami a kalóriák égetésében legalább olyan hatékony, mint abban, hogy feldobjuk a szürke hétköznapokat. A tánc már csak azért is remek fogyókúrás tipp, mert ha rákapunk az ízére, abba se tudjuk hagyni, így esély sincs arra, hogy a nehezen ledolgozott súlyfelesleg visszajöjjön. S, még egy nyomos érv szól a tánccal fogyás mellett, bármely életkorban elkezdhető, s rövid időn belül élvezetes foglalatossággá válik, szenvedés nélkül mondhatunk búcsút a felesleges kilóknak. Fontos azonban a rendszeresség, legalább hetente kétszer érdemes beiktatni a programunkba.

Ezt ajánljuk: www.palladiumsalsa.hu.