x

Step aerobic

Ahogy mondani szokták, ha egy üzlet beindul, nincs megállás. Ez a mondás igaz a különféle divatos sportokra is.

Amikor az aerobic elindult hódító útjára, még az amúgy nem igazán sportos alkatúak is aerobic órákra jártak, vagy legalább aerobic kazettát vásároltak. A láz idővel lecsendesült, eljött az ideje a megújulásnak. Meg is született az aerobic továbbfejlesztett változata, a step aerobic. A mozgás mit sem változott, csak éppen beiktattak egy zsámolyt, hogy kissé megnehezítsék a gyakorlatokat. Attól függően, hogy milyen nehézségi fokot szeretnénk elérni, a 10 centiméterestől a 25 centiméter magas zsámolyra kell a gyakorlatok között le- és fellépegetni.

A step aerobik ugyanazokat a nagy izomcsoportokat dolgoztatja meg, mint a hagyományos aerobic, de még fokozottabb zsírégetéssel jár, így fogyókúrázóknak különösen ajánlott. A step aerobik főként a lábikrát, combot, csípőt és a feneket mozgatja, formálja, amely helyeken a hájréteg gyorsabban megtelepszik.

S, ahogy az aerobic nem bizonyult elegendőnek, újabban a step aerobicot is tovább nehezítettét, s ma már vannak olyan helyek, ahol nem elég a zsámolyon „lépcsőzni”, az edzés során kézi súlyzóval a karizmokat is tornáztatják.

Amíg az aerobic kezdő szintjét bárki, bármikor elkezdheti, a step aerobicot csak kifejezetten edzett, sportos alkatúaknak ajánljuk.

-győri-

Kapcsolódó Tartalom