x

Port de bras

A marketingesek kiváló munkát végeztek, amikor ezt a mozgásformát a következő módon konferálták fel: „Tánc, balett, erő, hajlékonyság ötvözete egy kondicionáló tréning keretében.

A port de bras egy olyan óratípus, amely hidat képez táncosok, balettosok és a fitnesz kedvelői között. Olyan mozgásanyag, ami ötvözi a táncot, balettot, stretchinget és erősítő edzést." Ezzel a szebbik nemet már meg is nyerték az ügynek, a port de bras népszerűsége pedig egyre nő. Ebben persze az is közre játszik, hogy bárki, akár előzetes felkészülés nélkül is belevághat, a lágy, lassú és nőies mozdulatok ugyanis épp annyi erőkifejtést kívánnak, amennyire az adott pillanatban képesek vagyunk.

Ahogy egyre rutinosabbá válunk, egyre jobban elmélyülünk a mozgássorban, ezzel mind inkább erősítjük a hát, a has a kar és a lábizmokat. Még egy óriási előnye van ennek az edzésformának, hogy mezítláb kell gyakorolni és ezzel megelőzhető, vagy éppen javítható a lúdtalp és a harántsüllyedés. Bár látványában leginkább könnyed fitnesz-balettnek tűnik, azért az egy óra alatt bizony megizzadunk, és az első alkalmakkor izomláz is jelentkezhet. Mindenesetre, ahogy mondják, a test és a lélek tánca a port de bras, mivel a meditatív zene közben relaxálhatunk, míg átmozgatjuk az egész testet.