x

Étkezzünk okosan!

Az önsanyargató, minden földi jót megtagadó fogyókúrás recepteket ugyan kiiktathatjuk az életünkből, ha eleget mozgunk, de még így sem úszhatjuk meg azt, hogy áttérjünk egy ésszerű étkezésre. Ennek legfontosabb alappillére nem is a mit, mint inkább a mennyit kérdése.

Első lépésként tehát próbálkozzunk azzal, hogy nem mondunk le semmiről, de mindenből csak fele annyit eszünk, mint eddig. A mozgással együtt már a második héten észrevesszük, hogy a mérleg nyelve lejjebb kúszott. És máris a következő jó tanácshoz érkeztünk: ne akarjunk egyik napról a másikra karcsúsodni. Jól tesszük, ha az első héten nem is mérjük magunkat, s akkor sincs ok az elkeseredésre, ha a későbbiekben csak lassacskán tűnnek el a dekák. Ha már a mennyiség nem jelent problémát, fokozatosan csökkentsük a zsír bevitelét, vásároljunk sovány sajtokat, túrót, joghurtot. A teljes kiőrlésű kenyérhez elfogyasztott túrót, vagy sovány sajtot megbolondíthatjuk egy kis erős paprikával, akár friss, akár rászórt pirospaprika formájában. Ezzel nem pusztán az étkezés élvezetét fokozhatjuk, de a legújabb amerikai fogyókúrás módszer szerint, az erős paprikával a kilóktól is könnyebben megszabadulhatunk. Ott persze az olyan sztárok, mint Jennifer Lopez, Britney Spears, vagy a férfiak közül Brad Pitt a chili paprikából készült tablettára esküsznek, a magyar konyhában azonban amúgy sem ismeretlenek a csípős ízek, így például egy erős paprikával készült lecsóval sokkal élvezetesebb a fogyás, mint a tablettával.

  • 

    Téma szerint

    • Hogyan váltsuk valóra a fogadalmakat?


      A bölcsek azt mondják, mindenkit becsaphatunk, csak saját magunkat nem, éppen ezért óva intenek bennünket attól, hogy olyan ígéreteket tegyünk, amiket később nem gondolunk komolyan. A be ...

  •