" />
x

Az önkifejezés "legésznélkülibb" módja

A tánc a jellemünk. Az önkifejezés "legésznélkülibb" módja, testünk-lelkünk gyönyörére.

Már karonülő csecsemőként az elégedettséget sajátságosan mókás vonaglással fejezi ki - más eszköze nem lévén, s amiképpen tudatra ébred a személyiség, úgy finomodhatnak a mozdulatok.

Tánc-terápiát nem írnak receptre!

Ez nem rossz ízű kanalas gyógyszer, amit ha tetszik, ha nem, fintorogva ugyan, de lenyel az ember -mégis-, ha a társaságban unottan ücsörögve végül odalép valaki, hogy táncra hívjon, igen ritka, hogy megbánná az ember - táncolni jó dolog!

Vizsgálhatnánk, miként lép működésbe a boldogság hormon, ver fürgébben a szív, cserélődik szaporán az oxigén: felesleges részletes magyarázata a jónak.

Egyes kedélybeli betegségekre a szakemberek a következő táncelemeket ajánlják:

szorongás, zárkózottság ellen a páros táncoknál tudatosan gyakrabban kell széttárni a karokat, tartani a szemkontaktust, de nem szabad túl közel engedni a partnert.

A bizonytalan, határozatlan személyiségek keressék az erőteljesebb táncost. A jó vezető - legyen az férfi vagy nő - magával ragadóan visz új utakra. A tánc közben ne magunk önbizalmát méricskéljük, hanem egyesüljünk a másikéval.

Stressz ellen tévedés, ha a fürge táncokat részesítjük előnyben! A feszültség, idegesség így nem oldódik, csupán más formában hajt tovább, bár kétségkívül könnyebb, de átmeneti megoldást hoz. Komoly önfegyelem szükséges a stressz oldására a meditatív, relaxációs mozgásokhoz, amilyen például a nyugati világban is mára egyre terjedő Thai Chi, amely testünk energetikai központjait használva és töltve, megfeszített izomzattal, légzésmunkával különféle lassú mozdulatsorokat végezve juttat el a kívánt felfrissüléshez. A látszólag könnyedén másolható táncféleség összpontosítást, egyensúlyérzéket, megfelelő légzéstechnikát követel, de a helyesen végzett gyakorlatok eredményeképpen, túl a frissességen, formás izomzatot is kapunk.

Alacsony vérnyomásra gyorsabb tánc, pl: rock and roll a javallott, különös figyelemmel a befejezésnél: nem szabad túl hirtelen abbahagyni a táncot, tanácsos valami lassabbal folytatni, hogy ne zuhanjon hirtelen a nyomás.

Nemi vágy fokozására nőknek a fej fölé tartott kar, kéz, nyújtózkodás, törzs- és csípőforgatás a jó, a vérkeringés pezsdítését elősegítő "feszít - enged" technika, melynek gyakorlása az uraknak is csak jót hozhat, mint ahogyan az is, ha mindezeket kedvvel szemlélik!

Kapcsolódó Tartalom

Telefon: (+36) 30 985 8991
hétfő-péntek 9-17 óráig
E-mail: info@utisugo.hu