x

Aviva-torna

Amerikában járja egy mondás, miszerint nem elég, ha magyar vagy, tehetségesnek is kell lenned.

A példa azt mutatja, hogy ebben sincs hiány, és nem csak Amerikában. Ezek után talán már senki sem lepődik meg azon, hogy a világszerte nagy népszerűségnek örvendő aviva torna kifejlesztője is magyar származású. Aviva Steiner ugyanis Fazakas Gabriellaként Budapesten látta meg a napvilágot, majd Izraelben lett balettáncos, de a gyógyítás legalább annyira érdekelte, mint a mozgás, ezért az orvosi fakultásra is bejárt órákat hallgatni. Amikor a paralízis járvány felütötte a fejét, egy saját maga kidolgozta gyakorlatsorral próbálta a bénulásos betegeket gyógyítani, s ekkor, a véletlen vezette rá arra a felismerésre, hogy a torna bizonyos mozdulataival a női ciklusokat is lehet befolyásolni. Hosszú éveken át csiszolta, finomította a módszert, mígnem megszületett az aviva torna.

S, hogy mi mindenre jó az Aviva-torna? Állítólag segítségével szabályozni lehet a menzesz időpontját, a nem kívánt terhességet is megszüntethetjük a speciális gyakorlatokkal, a klimaxos tüneteknek örökre búcsút mondhatunk, az inkontinencia pedig messze ívben elkerül, ha rendszeresen végezzük az Aviva-tornát. Van speciális szülésre felkészítő, majd szülés utáni regeneráló változata, tehát ki-ki igénye szerint válogathat az Aviva módszer gyakorlatai közül. Mivel az Aviva-torna nem megerőltető, bárki kipróbálhatja, és a mozdulatok egyszerűsége lehetővé teszi az otthoni gyakorlást is. Elegendő néhány alkalommal elmenni az órákra, míg megtanuljuk, és ezután már, legalább hetente kétszer saját magunk is végezhetjük.

-győri-

Kapcsolódó Tartalom
  • 

    Téma szerint

    • Urald a tested!


      Egyre többen emlegetik hazánkban is csodaterápiaként a világhírű Aviva-torna elnevezésű gyakorlatsort, melynek hatására tartós kellemetlenségeket okozó nőgyógyászati problémák rende...

  •