x

Aquafitness

Próbálja ki velünk az aquafittness-t:
Az Útsúgó olvasóinak az első víziaerobic óra ingyenes!

Hol és hogyan lehet az aquafitness-t kipróbálni?

Az Útisúgó olvasói most ingyen kipróbálhatják Szegvári Gréta aquafitness óráját:

  • Aquafittness lehetőség hétfőn - szerdán 14 órától a KSI uszodában
    (XIV. ker. Istvánmezei út 3-5)
  • Aquafittness óra kedden - csütörtökön 20 órától Bókay kert, Park uszodában
    ( XVIII. ker. Városház utca 40)
  • További Aquafittness edzés szombaton 10 órától a KSI uszodában
  • Szintén szombaton 14 órától aquafittness a TF uszodában
    (XII. ker. Alkotás út 44)
Mit kell tenni?

Mivel az aquafittness óra ideális létszáma 10-15 fő, érdemes telefonon jelezni az érkezésünket a 06/30 910 8754-es számon. És ne felejtsenek el hivatkozni az ÚtiSúgó.hu kedvezményre, mert csak így ingyenes az első aquafitness óra!

Szegvári Gréta - 06/30 910 8754

Az Útsúgó olvasóinak az első víziaerobic óra ingyenes!
E-mail: viziaerobic@yahoo.com

Mi az az aquafittness?

Az ókori olasz tudós, Aszklepiodész is szívesebben alkalmazta a fürdőket, vizes ledörzsöléseket és borogatásokat, mint a különféle növényi kúrákat, amiknek java részét méregnek tartotta.


A víz gyógyító erejébe vetet hit azóta sem vesztett népszerűségéből. A vietnámi háborúban lábsérülést szenvedett amerikai katona, Glenn Mc Waters, amikor orvosai már lemondtak gyógyulásáról, maga is a vízhez fordult segítségért. Saját medencéjében, egy általa alkotott különleges mellényben anélkül tudott futóedzéseket tartani, hogy izületeit megterhelte volna. A gyógyulás olyan látványos és sikeres volt, hogy hamarosan terjedni kezdett és egy új sport született belőle: az aquafitness.

S, hogy mitől olyan különleges az aquafitness?

Korra, nemre való tekintet nélkül bárki művelheti, azok is élvezhetik a legegészségesebbnek tartott vízi sportot, akik nem tudnak úszni, regenerál, és formában tartja az alakot. A víz egyik fontos tulajdonsága, hogy a levegőhöz képest körülbelül nyolcszázszor nagyobb a sűrűsége. Ennek köszönhető, hogy a vízben végzett mozgások sokkal hatékonyabbak, mint a szárazföldiek, miközben jóval kíméletesebbek is. A szervezet ilyenkor szinte súlytalan, ezért a gerinc és a vállöv izmaiban létrejött állandó izomfeszülés jelentősen csökken, így a támasztó izomrendszer a víz hatására teljesen elernyedhet.

És mintegy hab a tortán, hogy az aquafitness a stresszt is oldja.

Úgy tartják, egy fecske nem csinál nyarat, egy újfajta sportág meghonosításához azonban elegendő volt egy lelkes testnevelés szakos tanárnő. A sport rekreációra járó egyetemista, Szegvári Gréta Németországban ismerkedett meg a kint már igen népszerű aquafitness-szel. Meglátni és megszeretni a pillanat műve volt, a kint töltött idő pedig elegendő volt ahhoz, hogy kiismerje az aquafitness minden titkát. Itthon rögtön nekilátott, hogy a gyakorlatban is kipróbálja az oktatást. Azóta már sorra születtek hasonló aquafitness foglalkozások, és olyanok is akadnak, akik példaképüknek tekintik a fiatal tanárnőt.

Mire jó az aquafitness?

Az aquafitness a megfelelő helyen formálja az alakot, erősít és ráncba szedi az izületeket, de persze a legfontosabb mégis az, hogy egy órát az izmok túlerőltetése nélkül mozgunk a vízben.