x

A hasi elhízás ellen

A hasi elhízás ellen

26 éves férfi vagyok 184 cm magas és 88-90 kg a testsúlyom. A hasi elhízás jelei kezdenek rajtam mutatkozni. Felsőtestemen egyfolytában rakódik le a zsír, míg végtagjaimon szinte alig található fölösleg, lábaim teljesen izmosak, szinte zsírnélküliek. Mióta lediplomáztam fokozatosan, és folyamatosan csak hízok. Azelőtt (kb. 2-3 éve) 70-75 kg voltam, de mióta befejeztem a tanulmányaimat, és mérnökként dolgozom (egész nap szinte csak ülök a gép előtt) egyre csak gyarapodik a súlyom. Sajnos időm sem engedi, hogy rendszeresen sportoljak, vagy mozogjak, ugyanis este, mire hazaérek, már gyakorlatilag nem sok mindenhez van kedvem.

Nemrégen vettem egy elliptikus trainert, melyen ugyan nem rendszeresen, de átlagosan 2 naponta edzek 10-20 percet. Ez az idő már egész komolyan kifáraszt, és megizzaszt. Reggelente általában egy szelet kenyeret eszem, felvágottal, vagy valami ehhez hasonlóval (virslivel), 10 óra körül egy almát eszem meg, majd délben megebédelek 500-1200 Kcal között általában pulyka, vagy csirkehúst rizzsel. Délután 3 körül megint elfogyasztok egy almát, és 5-6 között megvacsorázok (leves, és valami főétel). Sajnos esténként még szoktam nassolni (kis csoki, vagy pörkölt kukorica), de persze erről le tudok mondani. Sajnos egyre csak hízom, és nem tudom, mit tehetnék ellene? Kérem, adjanak tanácsot! Esetleg szedjek valami fogyasztószert (Fatminator, Carni-X)? Közel fél évig szedtem Roaccutan tablettát, mert nagyon pattanásos volt az arcom. Talán akkor kezdődött el a hízási folyamat, igaz akkoriban kezdtem el irodában is dolgozni, tehát nem tudom igazán a tablettára fogni. Mit tudnának ajánlani?

Válaszukat előre is köszönöm!

Szerintem a mozgás hiány a fő gond, gyakrabban kellene használni az a sporteszközt. Ilyen obskúrus fogyasztószereket mellőznék, inkább a "nassolásról" kellene lemondani.