x

Kineziológia: rossz élmények gyógyítója

Kineziológia: rossz élmények gyógyítója

Nem is gondolunk arra, hogy az elsüllyesztett emlékek irányítják az életünket. Most vagy soha alapon születhet meg az elhatározás, hogy rendet kell teremteni testben és lélekben. De a számtalan lehetőség közül mit is válasszunk?

Mi lenne, ha a kineziológiával próbálkoznánk?

A kineziológia nem mást ígér, mint, hogy speciális technikákkal feloldja a lomtárba söpört stresszhelyzeteket, segít megtalálni azokat a problémákat, amik megakadályozzák, hogy a test öngyógyító feladatát ellássa. Mindehhez még arra sincs szükség, hogy intim szférámat feltárjam, beszélnek helyettem az izmaim. A módszer lényege abban a felismerésben rejlik, hogy testünkben az összes velünk történt esemény nyomot hagy, s ezek izomteszteléssel akkor is előhívhatók, ha tudatosan már nem is emlékszünk rájuk. Habár a pszichoanalízis lelkizésére nem kerül sor a kineziológia során, ahhoz, hogy az öngyógyítás elinduljon, hinni is kell benne. Persze legalább ilyen fontos a kineziológusba vetet bizalom is, ezért az is fontos, hogy a kölcsönös szimpátia kialakuljon. Egy fénykép és a leírás alapján döntök, és már indulok is a Harmóniapontba a fiatal kineziológus-colorado reiki mesterhez, Tiderle Viktóriához. Rögtön bele is vágunk a sűrűjébe.

Semmi ördöngösség nem történik a bő egy órás tesztelés során, a kineziológus gyengéd nyomást gyakorol a kinyújtott karra, miközben általános kérdéseket tesz fel az egészségünkkel, családunkkal kapcsolatban, amire egyszerű igen-nem válaszok következnek. Az izmok elernyedése stresszre utal, azok a szituációk viszont, amik jó érzést keltenek, erősítik azokat. Ezek az izomerő változások a fogódzók, melyek megmutatják állapotomat, ebből derül ki az is, hogy milyen kezelésre lesz szükségem a későbbiekben. A kineziológiai kezelés hosszabb, összetett feladat. Ahány ember, annyiféle probléma, és ennek megfelelően számtalan kezelési mód létezik. Mint megtudom a problémák oka legtöbbször valahol a múltban rejtőzik, és egészen pontosan azt kell kideríteni, melyik életkorban kezdődött az a negatív időszak, amitől kezdve a kellemetlen események láncolata kezdődött, és nem sikerült feloldani azokat.

Hogyan befolyásolhatja mostani bizonytalanságomat egy gyerekkori trauma?

Viktóriának erre is van válasza: minden döntésünk egy régi tudatalatti minta szerint történik, amit vagy őseinktől örököltünk, vagy életünk során alakítottunk ki. Ezeket a negatív berögződéseket, emlékeket kell korrigálni ahhoz, hogy elinduljon az öngyógyulás. Miután túljutunk az izomtesztelésen, következhet a kezelés, amit itt oldásnak neveznek, hiszen a felszínre került energetikai blokkokat kell feloldani, s ezekhez az akupunktúrás pontok masszírozását éppúgy alkalmazzák, mint a tornagyakorlatokat és a vizualizációt.

Habár különösebb problémáim nincsenek, a szokásos, napjainkban szinte mindenkinél fellelhető stresszes életmódon kívül, mégis érzem, hogy derűsebben távozom, mint ahogy megérkeztem. Azt mondják, a módszer nem csupán a gondok megoldásában segít, de a sokat hangoztatott prevencióban is jelentős szerepe van. Ahhoz is remek eszköz, hogy még időben elkerüljük azt az állapotot, amikor már a bajok a fejünkre nőnek.