x

Miért jó az Alexander módszer?

Wellness tanácsadás

Miért jó az Alexander módszer?

Mindenki rendelkezik valamilyen berögzült szokással. Amikor azonban ezek már akadályozzák a legalább részbeni harmonikus életvitelt - ha lelki, érzelmi, mentális területről van szó-, vagy mozgásszervi panaszai, fájdalmai vannak , akkor már célszerű foglalkozni önmagával. Erre az egyik legjobb módszer az Alexander módszer.

A test és lélek egysége szemléletben - a psziché hat a testre és viszont – a hivatalos orvostudományban is elfogadott megközelítési mód.

A mentális-lelki problémák, megrekedések áttevődnek az izmok működésére, azt zavaró, görcsös, felesleges mozgások vagy feszes izomállapot formájában.

Ez a módszer az izomhasználat irányából közelíti meg a problémákat, azokkal dolgozik. Az izomzat használatában jelenlévő rossz szokásokat segít megtalálni, feltérképezni és segít megtanulni, abbahagyni ezeket. Ezért is hívhatjuk mozgás újranevelésnek.

Az Alexander módszer érvényesíti a kisgyermekkorban megtanult szabad együttműködést a gravitáció erőterével és szabadabban működő, ruganyos izomműködések lépnek be a torzítottak helyébe, ez automatikusan magával hozza a lelki-érzelmi viszonyokban is szabadabb érzést.

A természetgyógyászat, az alternatív módszerek, a tradicionális technikák és az Alexander-módszerek más –más megközelítésben ugyan, de megoldást keresnek a testi-lelki problémák enyhítésére, megoldására.