x

Wellness a kozmetikában

A wellness szerteágazó fogalmába minden beleillik, amely a jó közérzetet biztosítja, s mivel a legtöbb nőnek a szép és ápolt külső magabiztosságot, kellemes érzést ad, a szépítészet sem hiányozhat erről a palettáról.

A szépítészet története egyidős az emberiséggel, talán már barlanglakó ősünk is élt vele, de az biztos, hogy a virágkorát az ókori Egyiptomban élte. Az előkelő egyiptomi hölgyek rózsavízbe mártott pálcikát hempergettek fekete porba, amivel szempillájukat, szemöldöküket színezték, körömlakk gyanánt pedig hennát használtak. A divat körforgásában időről-időre változik, hogy éppen mi a trendi, egy azonban azóta is örök; a tetszeni vágyás.

A szépséghez vezető út első lépése a szép bőr, vagy annak látszata. Ebben segítségünkre lehet a megfelelő alapozó kiválasztása, amivel az apróbb-nagyobb bőrhibákat elkendőzhetjük. Sokakban él még ma is az a tévhit, hogy az alapozó és a púder eltömíti a pórusokat, így inkább nem is használják. Az igazság ezzel szemben az, hogy még a legapróbb festékszemcsék is túl nagyok ahhoz, hogy a pórusokba behatoljanak, ugyanakkor egy jó alapozó, vagy púder nemcsak szépít, de hidratál és véd a környezeti ártalmakkal szemben. Nyugat-Európában már a férfiak körében sem divat a „meztelen” arc, arrafelé egyre több férfi használja a kifejezetten az erősebb nem számára készülő kozmetikumokkal.

S az sem mindegy hogyan sminkelünk. Szórófejes üvegcsébe öntsünk ásványvizet és a gondosan megtisztított bőrt alapozás előtt frissítsük fel vele. Ha tartósabbá akarjuk tenni a sminket, az alapozó fölé is spriccelhetünk egy keveset, amit utána papírkendővel lágyan felitatunk. Apró, de hasznos tanács; az alapozót először a kézfejünkre kenjük, s csak ha már átvette a testhőmérsékletet, tegyük az arcunkra. Így egyenletesebben, foltmentesen tudjuk eldolgozni, és természetesebb hatást érünk el. A fáradságot, karikákat, a szemzugban megbúvó sötét árnyalatokat alapozás után egy árnyalattal világosabb korrektorral halványíthatjuk el. A gyengéd pír után az arcfestés utolsó mozzanata, a púder felvitele következik. Vastag ecsettel, laza mozdulatokkal vigyük fel, így eltüntethetjük az átmeneteket és selymesen lágy fényt adunk az arcnak.

Végül következzék az ajak rúzsozása, amiről sokan úgy vélik, nem érdemes sok szót vesztegetni rá, pedig ez teszi fel megjelenésünkre a koronát. Miután gondosan körberajzoltuk a kontúrceruzával, döntsük el, hogy keskenyíteni vagy éppen duzzadtabbá szeretnénk varázsolni az ajkakat. A világos rúzs, főleg ha szájfényt is teszünk rá nagyítja, a sötét, matt viszont kicsinyíti a szájat. A rúzs kiválasztásánál ma már nemcsak a színre kell figyelni, legalább ilyen fontos, hogy hidratáló, kondicionáló komponensekkel ápolják az ajkakat, és megfelelő védelmet nyújtsanak a környezeti ártalmakkal illetve a káros UV sugarakkal szemben.

Győri Anna


Telefon: (+36) 30 985 8991
hétfő-péntek 9-17 óráig
E-mail: info@utisugo.hu