x

Lézeres szőrtelenítés

Lézeres szőrtelenítés

Manapság a sima bársonyos bőr már nem csak a nők vágya, de egyre több férfi is szeretne megszabadulni bizonyos testrészeken a nem kívánatos szőrtől. Míg a nők elsősorban a kar, a láb, a bikini vonal szőrét tüntetnék el, addig a férfiaknál a váll, a hát, vagy a kézfej szőrtelenítése a leggyakoribb.

A szőrtől tehát nők és férfiak egyaránt szabadulni akarnak, s ma már nem elégszenek meg az átmeneti, állandó törődést igénylő módszerekkel, végleges megoldásra törekszenek.

Ilyen végleges megoldás a lézeres szőrtelenítés. A lézeres szőrtelenítés, amellett, hogy örökre eltünteti a mai divat szerint felesleges szőrszálakat, nagy előnye, hogy fájdalommentes, csupán gondos előkészítést és előzetes vizsgálatot követel. Az erre szakosodott rendelő felekeresése előtt már két héttel ne szőrtelenítsünk se gyantával, se epilálóval, a megelőző egy hónapban pedig kerüljük a napot, a szoláriumot. Nők esetében közvetlenül a menzeszt megelőző, vagy éppen alatti időszak sem alkalmas a lézeres szőrtelenítésre.

Első lépés a konzultáció, amikor meghatározzák a bőr és szőr típusunkat. Legszerencsésebbek azok, akiknek világos a bőrük és sötétek a szőrszálak, mert a legjobb eredményt náluk lehet elérni. Ezzel szemben például az ősz vagy világos szőke szálak lézeres szőrtelenítéssel nem tüntethetők el. A típus meghatározása után próbát is végeznek, s ha a kívánt eredmény jelentkezik, 1-2 nap múlva belekezdenek a valós szőrtelenítésbe. A felület nagyságától függően fél-egy órát tart a kezelés, a páciens védőszemüveget kap, letisztítják a kezelendő felületet és a villanó lézerfénnyel elpusztítják a szőrtüszőket, így ebből már nem nő új szőrszál.

A szőrtelenítés után nyugtató krémet tesznek a kezelt felületre, amiből otthonra is kap a vendég, hogy az így jelentkező enyhe gyulladást kenegesse. Mivel a szőrt csak a növekedési fázisban tüntethetik el, a kezelést legalább hatszor, de lehet, hogy nyolcszor is meg kell ismételni. A kezelések után egy hónapig nem szabad se napra, se szoláriumba menni, két kezelés között pedig két hónap szünetet kell tartani.

Ezt ajánljuk: www.drderm.hu