x

Kortalanul haladó évek

Kortalanul haladó évek

A bőr előbb kezd el öregedni, mint ahogy annak bármilyen látható jele megmutatkozna, így aztán 30 év felett elkezdhetjük a bőrtápláló programot, amely az évek múlásával egyre gazdagabb lehet.

Arcunkon először a finom szarkalábak jelennek meg, majd a hajszálvékony ráncok, melyek az évtizedek múlásával fokozatosan erősödnek. New York-i kutatók választ kerestek arra is, esetenként miért öregszik a bőr hamarabb, mint amit a kor indokolna. Felmérésükben meghatározták és elemezték a bőr öregedésének 77 jelét, melyek közül vizuális és nem vizuális klinikai értékelések, bio-műszerek és biológiai tesztek segítségével kiválasztották a legjelentősebbek listáját.

A felmérés során megállapították, hogy az idő előtti öregedés jeleinek 65 százalékát olyan látható jelek alkotják, mint a ráncok, a barázdák, a korfoltok, a bőr rossz feszességi állapota és gyengülő textúrája. Az idő előtti öregedés akkor következik be, amikor a sejteket olyan tényezők károsítják, mint az UV sugárzás, a légszennyezés és a glikalizáció. A sejtek ilyenkor nem képesek arra, hogy optimálisan lássák el feladatukat. Minél nagyobb az idő előtt megöregedett bőrsejtek száma, annál nagyobb a bőr működésére és viselkedésére gyakorolt kedvezőtlen hatás, az öregedés folyamata pedig felgyorsul: ráncok, barázdák és az öregedéssel asszociált más jelek alakulnak ki. A bőr egyre öregebbnek tűnik és egyre inkább úgy is viselkedik, mint az idős bőrszövet. Ezt mindenképpen el kell kerülnünk!

A következő lépés, hogy a korunknak megfelelő öregségi jeleket oly mértékben halványítsuk, hogy szép, egészséges, üde külsőt kapjunk. Ehhez nagy segítséget kapunk a kozmetikai cégektől. Minden márka a speciális krémeknél megjelöli a kort, amelyre azt felhasználásra ajánlja. A célirányos vásárlással olyan bőrápolókhoz jutunk, melyek maximálisan kielégítik arcbőrünk aktuális igényeit. Velünk az öregedés nem történhet meg. Köszönhető ez a kutatóknak, akik a sejt-regeneráció területén végzett munkájuk eredményeként olyan technológiákat és komponenseket fejlesztettek ki, melyek egymással együttműködve optimális környezetet teremtenek a bőr látható életkorának csökkentéséhez és a bőrműködés optimalizálásához. A sejteket regeneráló készítmények használatával a bőr nem csak fiatalosabbnak néz ki, de a fiatal bőrnek megfelelően kezd el viselkedni.

Hogyan érik ezt el? A bőrt egészen mélyen hidratálják, ezáltal teltebbé és feszesebbé válik, az öregedő sejtek pedig újjáélednek. Az arcbőr visszanyeri a fiatalságára jellemző gyors reakcióidejét és ellenáll az öregedést és a ráncok kialakulását felgyorsító mindennapi környezeti agresszoroknak. A legfontosabb tehát, hogy korunknak és bőrünk állapotának legjobban megfelelő krémet válasszunk magunknak, és vetkőzzük le életmódbeli rossz szokásainkat. Amikor a híres Dan Yarosh professzort, az Estée Lauder kutatási és fejlesztési részlegének alelnökét arról faggatták mi a személyes filozófiája a bőr egészségével kapcsolatban, válasza a következő volt:
Mindenek előtt hiszek a legkárosabb hatás, a napfény elleni védekezésben. Hiszek a bőr megfelelő tápanyag-ellátásában, mely természetes úton biztosítja a lehető legjobb bőrműködést. Fontosnak tartom az elegendő alvást, hogy a bőrfunkciók összehangoltan működhessenek. Hallgassunk a világhírű tudósra, ha meg akarjuk őrizni arcbőrünk szépségét, egészségét és fiatalságát!

Kapcsolódó Tartalom