x

Arcmaszkok minden bőrtípusra

Arcmaszkok minden bőrtípusra

Fáradt és fakó a bőre? Szeretne újra ragyogni? Könnyen összeturmixolható, arcra, nyakra és dekoltázsra való, természetes ápolószereket javasolunk bőre felfrissítésére. Ezt kenje magára!

A krémmaszkok...

... mint amilyen az aloe verás, az almás, az avokádós vagy a majonézmaszk, vastagon vihetők fel - elsősorban az arcbőrre. Mivel sok folyadékot és ápolóanyagot tartalmaznak, és ezek nehezen szívódnak fel kívülről, jól teszi, ha masszírozva keni fel őket. Javíthatja a felszívódást azzal is, ha a krémes bőrfelületet zsírpapírral befedi, így dunszt keletkezik, aminek köszönhetően a szaruhártya vízmegkötő képessége megnő. A hatást - és a hatóidőt - aszerint tudja szabályozni, milyen eredményt ér el. Optimális esetben a pakolás után bőrének vérkeringése javul, felszíne kisimul.

Krémmaszkot alapvetően bárki alkalmazhat, csak a nagyon zsíros vagy nagyon szennyezett bőrűek kerüljék.

TIPP: akinek kicsit faggyús a bőre, az esetleg zabbal, zabkészítményekkel egészítheti ki a pakolást, így egyúttal gyengéd tisztítást is végez.

A szilárd maszkok...

.... mint amilyen a müzlipakolás, nagy mennyiségben tartalmaznak bentonitot, kovasavat vagy más, hasonló feszesítőanyagot. Elsősorban a bőr folyadéktartalmának optimalizálásával érik el hatásukat. Ez leginkább a szennyezett bőrnél ér célt.

TIPP: különféle gabonapelyheket, -magokat őröljünk meg, és kevés vízzel vagy tejjel keverjük pasztává! Kenjük a bőrre, és hagyjuk megszáradni!

A termomaszkok...

... mint amilyen a gyógyiszappakolás, akár ápoló nappali krém fölé is felvihetők. Mivel száradás közben a víz elpárolgásának hatására felmelegszik a pakolás, megnyitja a bőr pórusait, serkenti a tápanyagok felvételét és a vérkeringést, vagyis a hatóanyagok a vérárammal mélyebbre tudnak beszívódni.

Jó TANáCS: feszesíti, fényesíti, simítja a bőrt, ezért például seprűvénás bőrfelületeken nem alkalmazható.

Aloe verás pakolás - nyugtatóa stresszes bőrnek

Hozzávalók: 3 ek. túró, 2 ek. zsíros tej, 40 ml aloe vera-lé

A hozzávalókat alaposan elkeverjük, majd a levet (elég híg lesz) felvisszük a bőrre. A maszkot hagyjuk teljesen megszáradni, ekkor langyos vízzel lemossuk. Az aloe vera (amelyből leginkább zselét lehet beszerezni) gyógyhatású, nyugtató, a növény leve stabilizálja a bőr védőrétegét, és javítja a sejtek oxigénfelvevő képességét. A maszk az ideges bőrt lazítja, napsugárzás okozta enyhe égésnél is alkalmazható.

Kapcsolódó Tartalom