x

A szépség titkai

A szépség titkai

Testünk bőrfelületének majd 100%-án veszít természetes víztartalmából, annak pótlásáról pedig gyakran megfeledkezünk. A szépség egyik titka a napi legalább két liter folyadékfogyasztás, hiszen bőrünk rugalmasságát, fiatalságát a magas nedvességtartalom is őrzi.

Ki ne rejtette volna már el szégyenkezve kezét, mert az száraz és fakó volt? A bőr sima, selymes látványa és tapintása komoly gondoskodás, napi ápolás útján érhető el.

A legalkalmasabb időpont a fürdés után kínálkozik, hiszen ekkor a köröm körüli és a kézfej bőre is felpuhul. Az elhalt hámréteg ugyan lekopik, az újnak azonban hidratálásra van szüksége. Az aloe verát tartalmazó kézkrémek megkötik a nedvességet, a jojoba olaj pedig selymessé teszi a bőrt. A körmök ápoltsága szorosan összefügg a vitamindús táplálkozással, de az E-vitamintartalmú kéz-és körömápolók is segíthetnek.

Lássuk csak a körömágyat övező, sokszor már elszarusodott hámréteget!

A bőr néhány perces melegvizes áztatása után ennek óvatos eltávolításához habkövet használhatunk. Ilyenkor a körömre ránőtt bőrt a manikűrkészletben megtalálható faspatulával gyengéden feltoljuk, majd ollóval levágjuk.

Vigyázat!

A körömreszeléshez már csak akkor lássunk hozzá, ha körmünk megszáradt, mert annak puha szerkezetét könnyen megsérthetjük.

­ Mit tehet még egy magára valamit adni akaró nő, ha az imádott férfi még ennek ellenére sem hever a lábai előtt?

Nos, a kézcsók után gesztusaival szédítheti a férfit, és csibészen igazgathatja ruháját, miközben játszik minden lehetőséggel: körbepillant, hogy jön-e valaki, azután visszakapja a tekintetét és kiváncsian szemléli önmagát. Puha orrocskája durcás ívben szalad föl, s ha egy rakoncátlan tincs hullik a homlokába kezecskéivel terelgeti helyére az elszabadult göndörséget. Aztán a rúzs után nyúl, beleszagol a krémtégelyekbe, púderfelhőbe burkolja arcát és lám sokszor még ez is kevés.

Gyanítom, az idők kezdete óta él a vágy a nőkben, hogy finom illattal, bársonyos bőrrel és más csábító praktikával tegyék a bolondját a férfiakkal.

Mikor a világ az egyiptomiak körül forgott szénvonalú szemöldökkel ékes, fehér arcú, piros ajkú nőkkel találkozhattunk volna, akik liliomolajjal ápolták testüket, és hennával színezték hajukat. A római nők a balneumban fogukat fogporral, fogkefével fehérítették, lenge ruhácskáik alatt pedig ragyogóan ápolt nőiességükön kívűl nem viseltek egyebet.

­ Feledjük hát mi is a középkor félreértését, miszerint a pestis terjedésében szerepe volt a gyakori mosdásnak, és gondoljunk inkább azokra az alapvető higiénés szempontokra, melyek a civilizált világban ma már mindenütt elterjedtek és elfogadottak.

Kapcsolódó Tartalom