x

Sóterápia

Sóterápia egy valósághű sóbarlang egy belvárosi lakóház földszintjén.
S, mint egy hab a tortán, az Útisúgó.hu olvasói MOST FÉL ÁRON kipróbálhatják az első sóterápiás kezelést.
(Részletek és elérhetőség a cikk végén. )

A város szívében, a Lövőház utca közepén egy igazi kincsre akadok. A MEDITÓRIUM tábla kelti fel az érdeklődésemet, s gondolom, mint afféle dohányosnak nem ártana egy kis sóterápia. Szerencsém van, 11 óra, s mint megtudom minden óra egészkor indul a turnus, és éppen van szabad hely is, ugyanis egyszerre kilencen vehetnek részt a sóterápián.

A SÓTERÁPIA

Az igazi meglepetés akkor ér, amikor cipővédőben belépek az ajtón, hogy kipróbáljam a sóterápiát. Jártam már néhány sókamrában, de ehhez foghatót még nem láttam. Bokáig sóba süppedve valósághű sóbarlang fogad, a plafonról sókristály cseppek lógnak, és megnyugtató fények játszanak. Az egyik fal mentén homokozó vödrök, lapátok, a tulajdonosok gondoltak arra is, hogy a gyerekek elunják azt a 45 percet, amit ildomos itt eltölteniük, s játék közben még fel is verik a sót, amitől még hatékonyabbá válik a sóterápia.

A relaxáló nyugágyat hátrahajtva a sóterápia közben élvezem a só, a fény- és hangterápia együttes hatását, s már ekkor elhatározom, kifelé jövet megkeresem a tulajdonost.

AKI A SÓBARLANGOT LÉTREHOZTA

Mikor Szűcs Edittel leülünk beszélgetni már csöppet sem csodálkozom, a jelmez- és díszlettervező házaspár művészi érzékét dicséri itt minden. Mint mondja, az ötletet az adta, hogy Lengyelországban próbáltak ki hasonló, sóterápiás barlangot, de végül is a saját fantáziájuk szüleményét valósították meg a Szlovákiából hozott 8 tonna só segítségével. Az építkezés során felvették a kapcsolatot tüdőgyógyásszal is, aki tanácsokkal látta el őket a sóterápiával kapcsolatban. Az ő szakmai véleménye alapján határozták meg a háronegyed órás kurzusokat. A köztes 15 percben profi szellőző berendezésekkel biztosítják a levegőcserét, hogy reggel 9-től este 7-ig mindenki ugyanazt a minőséget élvezhesse a sóterápia alatt. A benti levegőt kiszippantják és a helyébe a szűrökön keresztül megtisztult frisset fújják be.

MIÉRT JÓ A SÓTERÁPIA?

Ahogy elmondja, a hely kiválasztása sem volt véletlen. Köztudott a só antibakteriális hatása, az, hogy kiválóan tisztítja a légutakat. A sóterápia segítségével megelőzhető, vagy éppen csökkenthető az allergia és a szénanátha, de egészséges embereknek is kiváló immunerősítő. Ezért esett a választásuk az egyik legszennyezettebb levegőjű környékre.

A SÓTERÁPIA KÚRASZERÛEN A LEGJOBB

Habár egyetlen alkalom a sóbarlangban annyit ér, mint egy teljes nap a tengerparton, nem érdemes egy próbálkozásnál megállni, hiszen 5-10 alkalmas kúrával érhetünk csak el tartós sikert. Akiknek valamilyen légúti, vagy allergiás problémájuk van, azoknak érdemes hetente egyszer részt venni sóterápián.

ITT TALÁLOM A SÓTERÁPIÁT

A II. kerület Lövőház utca 16/a kaputelefonján a Meditórium gomb megnyomásával a lüktető, poros városból egy más világba jutunk: a tiszta, sós levegő nyugodt szigetére. S, mivel nem biztos, hogy mindenki olyan szerencsés lesz, mint én, érdemes időpontot egyeztetni a sóterápiára 315-2908, vagy a 06/30 587 6636 - os telefonszámon.

S, mint egy hab a tortán, az Útisúgó.hu olvasói MOST FÉL ÁRON kipróbálhatják az első sóterápiás kezelést. Nincs más dolga, mint időpontot egyztetni és az ÚtiSúgó.hu- ra hivatkozva kérni az 50%-os kedvezményt!

A sóterápia és a barlang áldásos hatásairól bővebben olvashatnak a www.meditorium.hu oldalon.


Telefon: (+36) 30 985 8991
hétfő-péntek 9-17 óráig
E-mail: info@utisugo.hu