x

Oxigénterápia

Közhely, hogy oxigén nélkül nincs élet, viszont még ma is úgy gondoljuk, hogy elég csupán levegőt venni, hogy a problémát megoldjuk. A kutatók felismerték, hogy a Föld oxigénszintje egyre csökken, s koránt sem biztos, hogy a nagyvárosokban, ahol mind nagyobb a légszennyezés, megfelelő mennyiségű oxigén jut a szervezetbe.

A Nobel díjas Dr. Otto Warburg már a huszadik század elején bebizonyította, hogy a degeneratív elváltozások és a rák kiváltó oka nem más, mint a szervezet oxigénhiányos állapota. Erről Dr. Stephen Levins így ír: „Minden súlyos betegségnél megállapítható az alacsony oxigén szint. Minden szervezetet romboló betegség alapvető oka a hipoxia, vagyis az oxigénhiány a sejtek szintjén.”

Nos, a megoldás kézenfekvőnek tűnik, ha nincs oxigénban dús levegő, pótolni kell oxigénterápiával. Erre különféle módszereket találtak fel.

Amerikában, Japánban és igen sok nyugat-európai nagyvárosban az emberek egyszerűen besétálnak egy oxigén bárba, ahol bárki feltöltődhet egy kis oxigénnel, hogy utána jó közérzettel távozzon.

Tulajdonképpen ugyanezen elv alapján működő, az orrlyukba helyezett csövön át belélegezhető oxigénnel és az ehhez kapcsolodó terápiával találkozhatunk néhány hazai wellness szállodában is. Itt elsősorban légúti betegségben szenvedőknek, érrendszeri betegséggel küszködőknek és idegi vagy csontsérülések után lévő betegeknek ajánlják az 1 órás, öt alkalmas kúrát. Mivel a belélegzett oxigén az ellenállóképességet is növeli, illetve frissíti az agyat és a szervezetet, miközben méregtelenít, ezért egészséges embereknek is igen hatékony az oxigénterápiás kúra.

A kutatások során olyan megállapítások is születtek, hogy a gyomor-bélcsatornán át történő oxigéntáplálás sokkal intenzívebb, mint a belégzés, ezért ma már létezik folyékony oxigén-csepp éppúgy, mint oxigénes hab koktél. Ezt főképpen sportolás után javasolják, amikor a fellépő oxigénhiányt minél hamarabb pótolni kell. Állítólag egy kortynyi oxigén felér egy kétórás, sportolás utáni pihenéssel.

S, hogy miben jelentkezhetnek az oxigénhiány tünetei?

Fejfájás, fáradékonyság, feszültség, álmatlanság, sőt még allergiás betegségeknél is gyanakodhatunk az oxigénhiányra, ilyenkor sikerrel próbálkozhatunk az oxigénterápiák valamelyikével, amelynek semmilyen mellékhatása sincs.

Győri Anna

Kapcsolódó Tartalom

Telefon: (+36) 30 985 8991
hétfő-péntek 9-17 óráig
E-mail: info@utisugo.hu