x

Ördög Nóra: Régi vágyam Dél-Amerika

Ördög Nóra: Régi vágyam Dél-Amerika

Évek óta minden jelentősebb show műsornak ő a női házigazdája. Egyszerre kell helyt állnia szerkesztőként és műsorvezetőként. Úgy fogalmaz, hihetetlenül feltölti a munka, de a sportnak és a wellness programok csábításának is szívesen enged.

Pályádat egy szegedi kábeltelevíziónál kezdted, ezután kerültél gyakornokként az RTL Klubhoz. Eleinte a háttérben dolgoztál, majd jöttek a képernyős munkák, a nagy sikerű Szombat esti láz, a Csillag születik és az X-Faktor. Mi segített ebben, a szerencse vagy a céltudatosságod?

Nem volt ez olyan gyors karrier, mint ahogy tűnik, hiszen közben évek teltek el. Amikor a kábeltelevíziónál dolgoztam, nagyon tetszett az ott végzett munka, de akkoriban nem éreztem olyan biztonságosnak, amiből hosszú távon meg lehet élni, így aztán az Idegenforgalmi Főiskolán tanultam tovább, közben beadtam az önéletrajzomat a Reggeli című műsorhoz, ahova kezdőket kerestek. Hónapokig nem érkezett válasz, már fel is adtam az egészet, amikor mégis behívtak, és feladatot osztottak rám, gyakornoki munkákat, melyeket lelkesen elvégeztem. Aztán fokozatosan haladtam a létrán, lépcsőről lépcsőre. Az én karrierem igazi titka, hogy soha nem állítottak lehetetlen feladatok elé, csak amire képes voltam és a fejlődésemet szolgálta. Mindenbe reális elvárásokkal vágtam bele, s egymás után jöttek a lehetőségek, amiknek a legjobb tudásom szerint igyekeztem megfelelni.

Abban, hogy a szerkesztői munka mellett képernyős feladatot is kaptál, és egymás után több műsor vezetője lettél, véleményed szerint szerepet játszott a jó külsőd is?

Mivel a műsorvezetés vizuális műfaj is, bizonyára számított az is, milyen külsővel rendelkezem. Elvárás a nőkkel szemben, hogy esztétikusan nézzenek ki, és adjanak magukra. Nekem sokat segített, hogy tíz évig versenytáncos voltam, megtanultam mit jelent sok ember előtt kiállni a színpadra, és előadni valamit. A táncversenyek adtak egyfajta magabiztosságot, nőies és jó fellépést, ez sokat segített abban, hogy leküzdjem a gátlásaimat a kamera előtt.

Műsorvezetőként van-e beleszólásod abba, hogy hogyan jelenj meg a kamera előtt?

Én a műsorkészítéshez értek, a stylistok pedig az öltöztetéshez. Évek óta dolgozom velük, bízom bennük, ők pedig úgy ismernek, hogy már szinte próba nélkül bármit megvarrnak nekem. Másrészt kíváncsi is vagyok, hogy kívülállóként milyennek látnak engem, szívesen kísérletezem, próbálom fel azokat a ruhákat, amely az ő meglátásuk szerint passzol hozzám. A divat legújabb irányzatait is ők hozzák el nekem, sőt a személyemre szabják. Nem történt még meg, hogy az általuk választott ruhák bármelyikében rosszul éreztem volna magam. A Reggeli című műsorban a szponzorok ruháit viseljük, nem mondom, hogy minden darab olyan, amit a magánéletben is viselnék, de ha valamelyik ruhát idegennek érzem, mindig van a választékban olyan, amivel kiegyezem.

Tapasztalatod szerint mi az, amit elsőként megnéznek egy nőn a férfiak?

Mondhatnak bármit, szerintem az első benyomás a szép testtartás, a jó kiállás, a magabiztos fellépés alapján alakul ki valakiről. Megnézik a szemét, a mosolyát, a harmóniát, ami a tekintetéből sugárzik. És csak ezután jön a szép dekoltázs és a formás popsi. Ezek mindegyikével lehet hatni a férfiakra.

És fordítva hogyan működik ez? Te mit nézel meg először egy férfin?

Ez szerintem fordítva is igaz, ugyanezeket a külsőségeket nézzük meg mi nők is a férfiakon. Közhelyes, de tartósan elbűvölni valaki csak akkor tud, ha odabent is minden rendben van.

A magánéletben milyen színű és fazonú ruhákat kedvelsz a legjobban?

Hangulatfüggő, hogy mikor mit veszek fel. Szeretem a nőies ruhákat épp úgy, mint a sportcipőt, a kardigánt, vagy a pulóvert. Vonzanak a különleges darabok, amiben van valami kis csavar. Most is egy egyszerű póló van rajtam, de a dzseki már lazac színű és hozzá egy szürke boka gumicsizma egy nagy gumi masnival, vonzza a tekintetet. Kedvemre való, ha az egyszerű ruhákat egy-egy különleges darab egészíti ki. A vásárlásnál a megérzéseim vezetnek: ha megtetszik valami és megengedhetem magamnak, akkor megveszem, nem kezdek el azon tanakodni, hogy vajon más üzletekben mi a kínálat. A megerősítés sem hiányzik, egyedül vásárolok, de ha a barátnőkkel összejövünk kávézni, együtt is benézünk az üzletekbe. Nem feltétlenül ragaszkodom márkás dolgokhoz, mert ismerem magam, tudom jól, hamar megunom, így nem érdemes annyi pénzt kiadni értük.

A kiegészítők közül mi a gyengéd? Az ékszerek, a bizsuk, az övek, a cipők, vagy a táskák vesznek le leginkább a lábadról?

Imádok mindent, ami csillog, ami csajos, tehát a bizsukat szeretem. Rengeteg csiri-biri dolgom van, ezek a divatékszerek mindenkor jól feldobják a ruhákat. Nemesfém ékszereket ritkán viselek, csak a gyűrűim azok. Imádom a sálakat, nagyon sok van belőlük. És hát természetes, hogy mint minden nőt, engem is elkápráztatnak a szép cipők és a szép táskák.

Milyen parfümöket szeretsz magadon?

A friss, virágos, édes, gyümölcsös parfümöket kedvelem. Egy-egy illathoz viszonylag sokáig hűséges vagyok. Életemnek különböző korszakát ölelik fel az épp aktuális kedvencek. Újat vásárolni csak akkor szoktam, ha kiürült a flakon, és akkor váltok is valami másra, de nem figyelem az új illatok megjelenését, nem követem az aktuális trendeket. Ha egy új, hozzám illő parfümöt akarok venni, nem feltétlen az új kreációk közül válogatok, hosszas „munkával” kiszaglászom azt az egy, vagy két illatot, ami úgy érzem tökéletesen illik hozzám.

A krémeknél is fontosnak tartod az illatokat?

Igen, különösen a testápolóknál, és a testvajaknál. Imádom ezek mandarinos, kókuszos és málnás változatát. Az arckrémnél persze inkább az a fontos, hogy jól hidratáljon, bár én a belső hidratálásban is hiszek, ezért igyekszem napközben minél több ásványvizet és teát fogyasztani. A bőrápolásban igazán fontosnak a bőrtisztítást tartom, és nyáron a fényvédelmet.

Mindig sminkeled magad?

Ha adásban vagyok, a sminkmesterek festenek, amit nagyon élvezek, mert a legújabb sminktrendeket próbálják ki rajtam, így az új irányzatokról első kézből értesülök. A mindennapokban sem indulok el itthonról egy halvány smink nélkül, mert ezt szoktam meg. Leheletnyi színezett hidratálót, púdert és pirosítót teszek az arcomra, szájfény kerül a számra, spirállal színezem a pillákat, a tövébe pedig kis tusvonalat húzok. Smink nélkül „meztelennek” érzem magam, és zavarna az is, ha az emberek más arcot látnának, mint a képernyőn. Ha külföldön járok, nem mindig sminkelek, csak a családi fotók kedvéért.

Milyen piperét hordasz a táskádban?

Mindig van nálam parfüm, dezodor, sminklemosó törlőkendő, korrektor, púder, pirosító, amit különösen szeretek, és szájfény.

Nemrégiben nagy átváltozáson mentél keresztül, levágattad a gyönyörű hosszú hajad. Ki beszélt rá? Nem bántad meg?

Nem kellett erre rábeszélni, nagyon régi vágyam volt, hogy egyszer kipróbálhassam milyen rövid hajúnak lenni. Megbeszéltem a férjemmel és a főnökeimmel, tetszett nekik az ötlet, így boldogan mentem az olló alá. Nem bántam meg, annyi hosszú év után élvezem a rövid frizura minden előnyét.

Reggel szeretsz komótosan készülődni, a rituálék fontosak számodra, hogy jól induljon a nap.

Nem kell semmi különleges dologra gondolni, egyszerűen szeretek ráérősen és komótosan elkészülni, nem kapkodva kezdeni a napot. Inkább másfél órával előbb felkelek, hogy kényelmesen vegyek egy fürdőt, átkrémezzem a testem, ápoljam a hajam, sminkeljek és valami könnyű finomságot reggelizzek.

Mi a kedvenc ételed?

Ha ráérek, és nem vagyok fáradt nagyon jó esti program számomra a főzés, és igazi élmény, hogy a gyerekkori kedvenc ételeimet a nagymama receptje alapján már én is el tudom készíteni. A főzés kikapcsol, kihívásnak tartom, amikor nyersanyagból kell kreálni valami finomat. Kedvencem az olasz paradicsomleves és a zöldbabfőzelék, de készítettem már thai tésztát, hortobágyi palacsintát, gulyáslevest is. Kedvelem a magyar konyha mellett az olasz, a mexikói, a japán és a kínai ételeket.

Vásárolsz-e biotermékeket?

Vidéken nőttem fel, nekünk mindig volt kiskertünk, ahol minden megtermett. Felnőttként már kevésbé figyelek erre, ha a vásárlásnál látok bio-pultot, szívesen válogatok, de külön ezért nem megyek el a bio-piacra.

Hogyan tartod formában magad? Szoktál sportolni és diétázni?

A rendszeres étkezéssel, vagyis azzal, hogy reggel, délben és este normálisan eszem tökéletesen kordában tartom a súlyomat, nincs szükség külön diétára. A sport is hozzátartozik a mindennapokhoz, de mivel sokat dolgozom és kiszámíthatatlan az időbeosztásom, nem járok edzőterembe, inkább otthon mozgatom meg magam. Szeretek futógépen kocogni, és a bemelegítés után jöhetnek a célzott erősítő mozdulatok. Összeállítok magamnak egy nyújtó gyakorlatokat tartalmazó edzésprogramot.

Látogatod-e a hazai wellness szállókat és mit szeretsz ott a legjobban?

Ha van szabadidőnk, elmegyünk hosszú hétvégi wellness pihenésre. Ilyenkor imádom a sok alvást, a semmittevést, a vízben való pancsolást. Viccesen azt szoktam mondani, hogy előző életemben biztosan sellőlány lehettem, mert imádom a vizet! Főnököm szerint a kerék után a melegvíz a második legnagyobb találmány, én pedig osztom ezt a véleményt! Élvezettel üldögélek a termálvízben, vagy az infraszaunában, és nagyon szeretem a kényeztető masszázsokat is.

Melyik volt a legutolsó utazásod és hova készülsz legközelebb?

Legutóbb Franciaországban jártunk, óriási élmény volt végig járni a Riviérán és ellátogatni Provence-ba. A következő utazásunk valami jó meleg vidéken való nyaralás lesz, még nem tudom pontosan hol. Szívesen elmennék Távol-Keletre, vagy Ausztráliába, de Amerikába is visszamennék, az eddig bejárt részekre, vagy Dél-Amerikába, ahol eddig még nem jártam.

Fotó: Nánási Pál

Győri