x

Szárazkefe masszázs

Szárazkefe masszázs

Ahogy a jó idő közeledtével egyre több ruhadarabtól szabadulunk meg, úgy szeretnénk testünk minden porcikáját szebbé varázsolni, s ennek alapja a bőr szebbé tétele.

Január- február, itt a nyár - mondták a régi öregek, s bizony, ahogy egyre hosszabbodnak a napok, mindinkább reménykedünk abban, hogy hamarosan megszabadulhatunk a téli öltözéktől. S amikor megválunk a jótékonyan takaró ruhadaraboktól, szeretnénk testünket szebbé varázsolni. Ennek alapja a bőr széppé tétele. Érdemes ezt már most, a szárazkefe masszázzsal elkezdeni!

Elsőre kissé bizarrul hangzik, hogy kefével súrolnak végig minket, s bizony sokakban felvetődik a kérdés, tényleg jót tesz-e ez a bőrnek?

A szárazkefe-masszázs, amely a szó hagyományos értelmében nem igazán mondható masszázsnak, lényege, hogy speciális, közepesen durva kaktuszrostból készült kefével dörzsölik végig az egész testet, amely eltávolítja az elhalt hámsejteket a bőr felszínéről, megakadályozza a pórusok elzáródását és lehetővé teszi az egészséges sejtek megfelelő oxigén-ellátását.

Nemcsak a hámréteg újul meg, de a dörzsölés hatására fokozódik a vérkeringés, felfrissül a bőr, javul szerkezete, tónusa. A kezelés során kisebb-nagyobb bőrpír alakulhat ki, ezért befejezésképpen minden esetben bőrtápláló, nyugtató hatású olívaolajjal masszírozzák végig a testet.

A szárazkefe masszázs alkalmazható önmagában is, de nagyon sok esetben különféle bőrradírokkal kombinálva fokozzák a hatást. A bőrradír a kefeszálak segítségével eltávolítja a különféle szennyeződéseket, ezáltal méregteleníti a sejteket. Mivel a felesleges hámsejtektől megszabadított bőr sokkal jobban felveszi a krémeket, aromás olajokat, ezért a szakemberek azt ajánlják, hogy bármely masszázsfajta előtt alkalmazzunk szárazkefe masszázst. A szárazkefe masszázs tápláló pakolásokkal, olajos, krémes masszázzsal kombinálva éveket fiatalíthat testünk bőrén. S még a tavaszi napsugárban a barnulás is szebb és egyenletesebb lesz.

Győri Anna