x

Kineziológiai masszázs

Kineziológiai masszázs

Míg a kínai masszázs az életenergiák áramlásának helyreállításával a testi bajokat orvosolja, s ezáltal oldja a stresszt, a kineziológiai masszázs elsődleges célja a lelki gócok felszámolása, amely visszahat a fizikai bajokra.

A múlt század közepén egy amerikai csontkovács indította útjára a napjainkra igen népszerűvé vált masszázst, melynek lényege, hogy a fizikai tünetek hátterében olyan lelki sérülések bújnak meg, amiket mélyen elsüllyesztettünk magunkban, s ezeket csak akkor tudjuk megszüntetni, ha felszínre hozzuk őket. A terápiás módszer mellett kiváló lehetőség az is, ha szakavatott masszőr a speciális technikával oldja a stresszt, helyreállítja a lelki harmóniát, és a masszírozás segítségével energiával tölti fel e testet. A kineziológiai masszázs filozófiája, hogy minden egyes meridiánhoz tartozik egy lelki terület, amelyeket, ha átmasszíroznak, visszaállítható a test, a lélek és a szellem hármasának megbomlott egyensúlya.

A lelki csomók oldódásával nemcsak a szellem frissül, de a különféle fájdalmak is enyhülnek, mérgek távoznak és a bőr is megszépül, megfiatalodik. Amikor a test és a lélek megújul, akkor a tudat alatti félelmek is megszűnnek, így nem pusztán egészségesebbek leszünk, de az immunrendszer is erősödik, tehát a betegségekkel szemben ellenállóbbá válunk. Ennek a masszázsfajtának a harmónia helyreállítása és az öngyógyítás beindítása a fő célja.

Miközben a masszőr a lelki pontokat nyomkodja, kérdéseket tesz fel, amikre nem csak agyunkkal, de az izmokkal is válaszolunk, ez segíti a szakembert abban, hogy feloldja a feszültségeket. Azt mondják, igazi eredménye akkor van, ha a kineziológia lelki tanácsadásával együtt alkalmazzák.

Bár a 90 perces masszázs a leghatékonyabb, kérhetünk 60 perceset is. Ára időtől és helytől függően 4000-8000 forint között változik.