x

Egyre gyakoribb az arcakupunktúra

Egyre gyakoribb az arcakupunktúra

Egyre többen keresik a holisztikus gyógyítás keretein belül végzett akupunktúrás eljárást az öregedés ellen, mint a vegyi anyagok és a plasztikai beavatkozás biztonságos alternatíváját, számol be az AP.

A növekvő érdeklődés hátterében több tényező is állhat, mint például az alternatív medicina térhódítása, vagy a társadalom általános harca az öregedés ellen, egy azonban biztos, az akupunktúrás szakemberek rendkívüli érdeklődést tapasztalnak.

Mary Elizabeth Wakefield, a New York City akupunktúrás szakembere elmondta, az eljárás lényege a felborult energiaegyensúly kiegyenlítése a test energiaáramlásáért felelős meridiánokon. Az arcon végzett kezelés során az apró tűket a ráncokba és mélyedésekbe helyezik, hogy helyreálljon a vérkeringés, az energiaáramlás és javuljon az izomtónus. Az arcfiatalító akupunktúraként hirdetett eljárás 90 percet vesz igénybe, mely a tűk felhelyezése mellett gyógynövényes arcpakolást, masszázst és enyhe elektromos stimulációt is magában foglal. A legtöbb paciens ötvenes, hatvanas éveiben járó nő, de a férfiak körében is terjed az akupunktúra divatja.

Az eljárás biztonságos, fájdalommentes és az International Journal of Clinical Acupuncture lapban korábban megjelent nyolc éves tanulmány szerint kilencven százalékos hatékonysággal működik. A kezelés ára szintén vonzó, jóval alatta marad a plasztikai műtétek költségeinek.

[forrás: weborvos.hu, 2004.12.25.]