x

Drágakő-terápia

Ahogy Marilyn Monroe híres dalában énekelte: Diamonds Are A Girl's Best Friend, vagyis a gyémánt a legjobb barátod, valóban nemcsak értékével, hanem szépségével is elvarázsol, s egyes vélemények szerint még gyógyít is. Legalább is ezt vallják a drágakő-terápia hívei.

S mielőtt bárki azt gondolná újkori találmányról van szó, nem tudjuk mit találjunk ki jómódunkban, hozzáteszem a féldrágakövekkel és drágakövekkel való gyógyítás szinte egyidős az emberiséggel. Már háromezer évvel ezelőtt az egyiptomi hölgyek és urak achátot viseltek, hogy elkerüljék a villámcsapást, s volt időszak, amikor porrá tört smaragddal kúrálták a pácienseket. Arról persze nem szól a fáma, hogy ez meggyógyította-e a beteget, mindenesetre ilyen drasztikus formájában már nem él tovább a drágakő-terápia, de még manapság is kínálnak esszenciákat, amelyet úgy állítanak elő, hogy az ásványvízbe valamilyen drágakövet tesznek, s ezt hosszabb ideig a napon hagyják. Úgymond ekkor a víz átveszi a drágakövek jótékony rezgését, s ez elősegíti a szervezet öngyógyítását. A drágakőterápiákon betegségek szerint különféle drágaköveket helyeznek az akupunktúrás pontokra, amelyek az elektromágneses rezgések továbbításával célzottan gyógyítják a betegségeket.

Legegyszerűbb módja persze a drágakő-terápiának, ha viseljük őket. Aki teheti ékszerként, s aki nem, azoknak ajánlják a zafír, a rubin, a smaragd és a gyémánt nyers kő változatát. Ezeket kis bőr tasakban a nyakunkba akaszthatjuk.

Nézzük, melyik drágakő milyen betegség gyógyítására alkalmas. Kezdjük rögtön a fent említett gyémánttal. Erről a drágakőről úgy tartják, oldja az idegfeszültséget, jó hatással van az agyműködésre és méregteleníti is a szervezetet.

A rubin, ez a vérvörös ásvány, mint neve is mutatja igen jó hatással van a vérkeringésre, megszünteti a vérszegénységet és még a láz, a gyulladás és a vírusok leküzdésében is segít.

A zafír a haj és a bőr szépítője, de elűzi a reumás fájdalmakat, csillapítja a fejfájást éppúgy, mint a gyomorégést.

A smaragd szívbetegségek, vese- és májproblémák, epilepszia gyógyítója, de erős regeneráló hatása miatt a betegségek utáni lábadozást is megkönnyíti.

Íme, néhány a drágakő-terápiában alkalmazott ásványok közül, de ha valóban orvosolja mindezen betegségeket, akkor a család azon problémája, hogy mit is ajándékozzon nekem különböző alkalmakra, hosszú távon megoldódott. A nyuszi például rögtön hozhatna egy gyémántfüggőt, az idegfeszültségem garantáltan oldódna tőle!

Győri Anna

Kapcsolódó Tartalom
 • 

  Téma szerint

  • A terápia menete


   Hogyan történik a terápia? Mi a drágakő-terápia menete?

   A drágakő terápia a Reiki és a kristály kezelés kiegészítéseként általában ülve történik. Amennyiben ülve tört...

 • 

Telefon: (+36) 30 985 8991
hétfő-péntek 9-17 óráig
E-mail: info@utisugo.hu