x

Az akupresszúra

A kínai orvoslásban több ezer éves múltra visszatekintő akupunktúra, illetve gyengédebb változata az akupresszúra Ázsiából a múlt század közepén indult el világhódító útjára. Ez az egészségmegőrző, fájdalomcsillapító módszer a meridián pontokat tűszúrással, vagy nyomással ingerli, s ezzel helyreállítja az életenergiák keringését.

A kínai orvoslásban több ezer éves múltra visszatekintő akupunktúra, illetve gyengédebb változata az akupresszúra Ázsiából a múlt század közepén indult el világhódító útjára. Ez az egészségmegőrző, fájdalomcsillapító módszer a meridián pontokat tűszúrással, vagy nyomással ingerli, s ezzel helyreállítja az életenergiák keringését.

Legnagyobb sikereket az izületi bántalmak, fejfájás gyógyításában érik el vele, de napjainkban már a szépipar is elirigyelte ezt az eljárást. A szépítészetben a ráncok kisimítására, az anyagcsere és a vérkeringés javítására arcakupunktúrát alkalmaznak. Magára valamit is adó vendég, feltéve, ha a pénztárcája is megengedi, Botox injekciók helyett arcakupunktúrát kér a szalonban.

Aki azonban ódzkodik a tűszúrástól, vagy egyszerűen túl drágának találja azt, az akupresszúrás pontok masszírozásával otthon is elűzheti a ráncokat, miközben a lélek és a szellem is felfrissül.

Íme nyolc gyakorlat, amellyel a Juvena szakemberei szerint mindezt elérhetjük.

 • 1.gyakorlat – nyugtató hatás

  Ez a pont legyen minden kezelés kiindulópontja. Harmonizáló pont, amely nyugtató és kiegyensúlyozó hatással van a bőrre is. Stressz, nyugtalanság és idegesség kezelésére kitűnően alkalmazható. Helye a szemöldök között, az orrgyök középpontjában van.

 • 2. gyakorlat – méregtelenít és erősít

  Ezen pontok akupresszúrájával jótékony hatást gyakorolhatunk a bőr anyagcseréjére, amely ezáltal láthatóan tisztábbá válik. Fejfájás és fáradság esetén is jótékony hatású. Helye kétujjnyi távolságban a szemöldök fölött van, a pupillák középpontjától húzott képzeletbeli egyenes mentén.

 • 3. gyakorlat – sugárzó tekintet

  E pont rendszeres akupresszúrája a szemkörnyék bőrének rugalmasságát javítja. Tekintetéből már az első alkalom után tisztaság és fény sugárzik. Helye a belső szemszögletben az orrnyereg mellett van.

 • 4. gyakorlat – oldja a feszültséget és nyugtat

  Javítja a helyi vérkeringést és növeli a bőr feszességét, megelőzi az idő előtti ráncképződést. Halánték környéki fejfájásra is kitűnő. Helye a szemöldök külső, alsó részén található.

 • 5. gyakorlat – a tündöklő mosolyért

  Ez a pont gondoskodik a szájszöglet apró, ferde ráncainak kisimításáról, valamint az ajkak jobb vérkeringéséről. Akupresszúrája segítséget jelent emésztési zavarok esetén is. Helye közvetlenül a szájszöglet mellett van.

 • 6. gyakorlat – harmonizál és szabályoz

  Fontos anyagcsere pont. Akupresszúrája jótékony hatással van a bőrre és a nyálkahártyára. Élettel telíti a szöveteket, a bőr irritációja esetén tisztító hatású. Segítséget nyújt nátha csökkent ízérzékelés esetén. Az orrcimpák közvetlen közelében az orrnyílásokkal egy magasságban tapintható.

 • 7. gyakorlat – a ragyogó külsőért

  Ezek a nyomáspontok segítik a bőr regerenációs folyamatait, megelőzik a száj és az ajak körüli ráncok kialakulását, élénkítő hatásúak. Helye az orr és a felsőajak közötti távolság felénél, illetve az alsó ajak közepe és az állon található mélyedés közötti távolság felénél van.

 • 8. gyakorlat – aktivizál és élénkít

  Felébreszti az életerőt és fokozza az ellenállóképességet. A felpezsdített vérkeringés elősegíti a mikrocirkulácíót, ami a bőr látható megszépülését eredményezi. Ezeket a pontokat csak könnyedén, nagyon gyengéden, ujjbeggyel történő, enyhe ütögetéssel stimuláljuk! Helye a hajvonalban a fülek előtt található.


Győri Anna


Telefon: (+36) 1 255 2200
hétfő-péntek 9-17 óráig
E-mail: info@utisugo.hu