x

A mézes masszázs

A folyékony aranyként csordogáló méz megbizsergeti az érzékszerveinket, látványa szemet gyönyörködtető, és már a szánkban érezzük a selymesen édes ízt.

Mindenben el tudom képzelni, amit édesíteni kell, de, hogy a hátamra folyassák?

Pedig a méz jótékony hatását a wellness paradicsomokban nemcsak belsőleg alkalmazzák, hanem magas vitamin, ásványi anyag és enzimtartalma miatt a bőr és a test szépítésére is bevetik. Mindig kitalálnak valami újat, gondolhatnánk, pedig a mézes masszázs nem új keletű dolog. Több száz éve alkalmazza a tibeti és az orosz népi gyógyászat.

Habár masszázsnak nevezzük, tulajdonképpen nem sok köze van a hagyományos masszázshoz, itt nem gyúrják, dögönyözik a vendéget. A rituálé elején a páciens hátára folyatják a mézet, amit azután egyenletesen eloszlatnak. A masszőr rányomkodja a tenyerét, majd felemeli és a méz szívó hatásának köszönhetően a bőr felső rétege is felemelkedik vele együtt.Ezáltal az apró hajszálerek és a pórusok kitágulnak, ami nemcsak a vérkeringést fokozza, de serkenti a salakanyag távozását a szervezetből. Miközben a méz magába szívja a távozó méreganyagot, mélyen a bőr alá hatolva a szövetekbe juttatja a szervezet számára oly fontos hatóanyagait, a vitaminokat, enzimeket és a mézben lévő több mint harmincféle ásványi anyagot. Ennek köszönhetően a bőr látványosan kisimul és selymesen puhává válik.

A szépségért sok mindent megteszünk, de a mézes masszázsnak nem csak ebben mutatkozik meg áldásos hatása. A salaktalanító tulajdonsága az egész szervezetre kihat, így például az immunrendszert is erősíti, nagyon jó gyulladáscsökkentő és izomlazító. Ezért a szakemberek kiegészítő gyógymódként ajánlják reumásoknak, a számítógép mellett dolgozóknak izomlazítóként, sőt egyes vélemények szerint még a krónikus fejfájást is csillapítja.

S, ha valaki két mézes masszázs között, otthon is szeretné élvezni a méz szépítő hatását, nem kell mást tennie, mint vásárolni egy üveg nem túl folyós mézet. A jól megtisztított arca nem túl vastagon felkenve körülbelül 10-15 percig hagyjuk hatni. A langyos vizes öblítés után szemmel láthatóan kisimul és felfrissül a bőr. Ezt a pakolást érdemes az esti program előtt feltenni, azonnal eltünteti a fáradság nyomait és a smink is jobban kifekszik az arcon.

A közelgő ősz és a szeles idő az ajkakat cserepessé teszi. Erre is a legjobb megoldás a méz. Mosdókesztyűvel, vagy fogkefével alaposan dörzsöljük meg a szánkat, majd vastagon kenjük be mézzel. Ezt is majd negyed óráig hagyjuk fent, de az ajkakról nem kell lemosni, csak csemegeként lenyalogathatjuk, így kívül-belül érezhetjük a méz szépítő, gyógyító hatását.

Győri Anna


Telefon: (+36) 30 985 8991
hétfő-péntek 9-17 óráig
E-mail: info@utisugo.hu