x

Töröld a fejedből az elavult file-okat!

Töröld a fejedből az elavult file-okat!

Az emberek többsége stresszben él, amit fel kellene tudni dolgozni, de kevesen képesek erre. Sokaknak segíthet mindennapi gondjaik rendezésében az alternatív gyógymódok egyike, a spirituális választerápia, amelyről dr. Szilágyi-Puskás Katalinnal beszélgettünk.

Évekkel ezelőtt újságíróként együtt dolgoztunk, egy szerkesztőségben éltük végig az izgalmas lapzártákat. Miért fordultál idővel a spirituális választerápia felé?

Világ életemben kereső ember voltam. Az újságírás felé is a kíváncsiságom hajtott, mindig érdekelt az adott téma, amiről írtam, illetve a személy, akivel interjút készítettem. A spiritualitás iránti vonzódásom évtizedekkel korábban kezdődött, amikor az első asztrológiai könyvet megvásároltam, a spirituális választerápia (SVT) megismerését pedig egy kollégánknak köszönhetem. Az ő személye azért volt hiteles számomra, mert ugyanolyan hús-vér ember módjára viselkedett miközben ismertette a módszert, mint azelőtt, és nem volt benne semmi „gurus”, ami el szokta riasztani az embereket az okkult tudományoktól. Én - sokévnyi spirituális tanulás után - óvakodom az olyan tanítóktól, akik úgy vélik, természetfölötti képességek birtokában vannak, és különbnek tartják magukat a közönséges földi halandóknál. A spirituális választerápia azért volt rögtön szimpatikus számomra, mert nem igényel extra képességeket, áttekinthető és bárki által elsajátítható. A rendszerben nincs függőség, hajbókolás, csak közös cél a harmonikusabb élet megteremtésére. Az alaptanfolyamot dr.Czakó Évánál végeztem: megtanultam az inga használatát, és megismertem az első nyolc táblázatot. Azután sok-sok gyakorlás következett, és csak fél év múlva mehettem a haladó tanfolyamra, ahol megkaptuk a többi táblázatot, és nagy hangsúlyt fektettek a kérdezéstechnikánk csiszolásra. Ezt a tanfolyamot, akárcsak az ismétlő tréningeket és az ábrás gyógyító kurzust Garbac Ildikónál végeztem. Mindkét tanárom az elsők közt tanulta és alkalmazta ezt az Amerikából származó módszert.

Minden alternatív gyógymódnak nagyon érdekes előtörténete és születése van. Ez melyik tudományból és mikor fejlődött ki?

Az SVT élő, napról-napra fejlődő rendszer. A módszer az Egyesült Államokból terjedt el, atyja Robert Detzler lelkész, aki a Dr.Clark Cameron szociológus által kifejlesztett, választerápiának elnevezett pszichológiai terápiás módszert fejlesztette tovább. Detzler a szellem irányításával és támogatásával a tudatalatti és a spirituális dimenziók vizsgálatát - amelynek során bizalmas kapcsolatban állunk a spirituális segítőnkkel, a Felső Énnel - spirituális választerápiának nevezte el. Feleségével, Mary Ann-nel kezdték el az SVT-t és a spirituális újjáépítést, majd egyesületet szerveztek, amely felügyeli a tudás autentikus továbbadását világszerte. Hazánkban is ez a szervezet ellenőrzi a tanárokat és alkalmazókat. Robert a világ számos országában tartott tanfolyamokat azzal a céllal, hogy az emberek megismerjék spirituális természetüket, tudást kapjanak arról, hogy soha sincsenek a bajban egyedül, van kihez fordulniuk, hiszen - van tudomásuk róla, avagy sem - bizalmas kapcsolatban állnak spirituális segítőikkel, a Felső Énnel, akihez mindig fordulhatnak. Megtanította az embereket, hogy a spirituális választerápia módszerével hogyan fedjék fel és tisztítsák ki a tudatalattiban blokkokat okozó diszharmonikus programokat és energiákat, önmaguk és mások számára.

Próbáljuk meg egy kicsit racionálisabb oldalról megközelíteni ezt a témakört, hogy ne csak a spirituálisabb érdeklődésű emberek figyelmét keltsük fel, hanem a materiálisabb világnézetű olvasók is kövessenek bennünket. A lényegét tekintve mi ez az SVT módszer, miben és hogyan tud segítségünkre lenni?

A spirituális választerápia lelki-szellemi eljárás, segít abban, hogy felismerjük valós problémánkat, megfogalmazzuk, és megoldjuk azokat. Mindenkinek van tudat alatti elméje, csak a hozzáférés nem olyan egyszerű, mint a tudatos elméhez. A tudatalatti elmében lévő programok és energiák, amelyeket igen magas arányban előző életekből hozunk, alapvetően befolyásolják a jelen életünk minőségét, teljességét és harmóniáját. Számítógépes hasonlattal élve nagytakarítást végzünk a tudatalatti elmében, és a felesleges programokat – vírusokat, elavult file-okat - eltávolítjuk, az életminőségünket rontó negatív programokat pedig új, pozitív programokra cseréljük.

Hogyan történik, és mi zajlik egy ilyen terápián?

A tanácsadás során egy ingát és egy speciális táblázati rendszert használok. Mire a beteg megérkezik hozzám, én kapcsolatba lépek a saját Felső Énemmel, és kitisztítom a terápiás teret is, hogy a munka során csak a páciens problémáira koncentrálhassunk, és ne az ő idejéből vegyem ezt el. A szellem engedélyével a kliens Felső Énjével is kapcsolatba lépek, hogy a két Felső Én bizottság összehangoltan dolgozhasson a cél érdekében. Hogy ki a Felső Én? Jézus a saját Felső Énjét a bennem lévő Atyának nevezte. A Felső Én a bennünk lévő mester, mondhatni a „jobbik énünk”. Mindenki rendelkezik Felső Énnel, akár tudomása van róla, akár nem. A spirituális válasz terápia során a tudatalatti elmével dolgozunk, hogy megtaláljuk és eltávolítsuk onnan a berögzült negatív programokat, felszabadítva a klienst a kiteljesedését akadályozó blokkjaitól. A tapasztalatok azt mutatják, ha tudatos vágyaink és a tudat alatti programok között nézeteltérés van, a tudatalatti győz. Ahhoz hogy a tudatos elménk azokat a pozitív dolgokat teremtse meg, amelyekre vágyunk, meg kell bizonyosodni arról, hogy nincs-e a szándékainkkal ellentétes hiedelem a tudat alatti elmében, amely képes blokkolni vagy semlegesíteni mindazt az eredményt, amelynek a megvalósításán fáradozunk. Az SVT célja ennek a tisztázása. A speciális kérdések azt jelentik, hogy meg kell keresnünk, hogy mi áll a problémák hátterében, mik azok a gyökér-okok, amelyek a kliens sikertelenségét okozzák az élet bármely területén, legyen szó egészségről, párkapcsolatról, munkáról, anyagi helyzetről. A terápiás térben az inga izomválaszok megjelenítése és nagyítójaként funkcionál, segítségével kommunikálunk a Felső Énnel a különleges táblázatrendszer segítségével. Az inga a táblázatok azon pontjára mutat, amellyel dolgoznunk kell. A táblázat rendszert Robert Detzler fejlesztette ki, és minden olyan dolog megtalálható benne, melynek tisztításával, illetve beprogramozásával túllendülhetünk problémáinkon, illetve harmonikusabbá tehetjük életünket. A személyes tanácsadás során a Felső Én kitisztít minden diszharmonikus energiát, vagy programot a lélek feljegyzéseiből, az előző, a jelen, és az eljövendő életekből. Az SVT gyors és hatékony módszer, akár már néhány alkalom is elég lehet ahhoz, hogy az egyén egy adott problémát képes legyen feloldani és megváltoztatni. A tanácsadás egy, másfél óráig tart, és a hatása azonnal érezhető, megkönnyebbülnek az emberek, úgy érzik, mintha nagy terhet vettek volna le a vállukról.

Igaz-e erre is a mondás, hogy ahol a legnagyobb a baj, ott a leghatékonyabb a segítség? Ha valaki például több gonddal is küzd, akkor fogékonyabbá válik a módszer iránt, és hamarabb megtalálja általa az esetleges kivezető utat, vagy azt a pozitív szemléletet, ami problémáinak megoldásához vezet?

Mélyebb, nehezebben oldódó témáknál több alkalomra is szükség lehet, ugyanakkor egy tanácsadás során több probléma is megoldható. Végleges és tartós eredményt azonban csak akkor érhetünk el, ha a hozzánk forduló kliens is tiszta szándékból szeretné a változást, és mindent meg is tesz ennek érdekében. Csupán az SVT módszere és a tisztítás önmagában nem elegendő az életminőség javításához. A spirituális választerápia abban segít, hogy előző vagy jelen életi blokk, program, élmény, beidegződés, hiedelem ne gátoljon senkit abban, hogy boldog, szabad életet élhessen. Garbac Ildikó tanárnőm megfogalmazása, hogy a tanácsadó eltolhatja a felhőket, hogy ragyogjon a napocska a teraszon, de a kliensé a választás, hogy felveszi-e a fürdőruháját és kimegy napozni vagy továbbra is a sötét szobában kuksol. Az SVT a szabadság ösvénye, tehát mindenki szabadon dönthet a sorsáról. Mi tanácsadók megkeressük a probléma okát, de mindenki maga dönti el, hogy a tudás birtokában mihez szeretne kezdeni. Volt rá példa, hogy egy hölgy betegségének az volt az oka, hogy csak ezzel tudta felhívni magára a környezete figyelmét. Azt kérte, hogy ne tisztítsuk ki a betegségét, mert nem akarja elveszíteni az így megszerzett figyelmet. Tiszteletben kellett tartani a döntését, hiszen mindenki maga választja a sorsát, hogy egészségesen él egy egészséges, vagy betegen egy beteg kapcsolatban. Az SVT-ben az a nagyszerű, hogy minden területen használható és nem lehet vele sem hibázni, sem ártani.

Te hogy emlékszel, melyik volt a legemlékezetesebb eseted?

A legemlékezetesebb esetem az volt, amikor még kezdő koromban azt mondta a takarító nénim, hogy nagyon fáj a térde, most mutassam meg, hogy mit tudok. Remegett a lábam, annyira izgultam, mert tudtam, hogy semmilyen spirituális dologban nem hisz. Beosontam a dolgozószobámba és szépen elvégeztem mindent a tanultak szerint. Aztán kióvakodtam a konyhába, és óvatosan megkérdeztem: hogy tetszik lenni? Sose felejtem azt a ragyogó mosolyt, amivel azt válaszolta: nem tudom, mi történt, de mintha elvágták volna, nem fáj. A legnagyobb sikereimet a párkapcsolatok terén értem el, sok hozzám fordulónak az érzelmi viharait vagy rossz párkapcsolatát sikerült megoldanom. Amire viszont a legbüszkébb vagyok, hogy sikerült a barátnőm anyukájának kemoterápiája során a kellemetlen tüneteket jelentős mértékben enyhíteni.

Tudod-e saját magadon is alkalmazni ezt a módot, vagy ahhoz kell egy másik terapeuta?

Természetesen magamon is alkalmazom a módszert. Most éppen egy műtét előtt állok és teljesen természetes számomra, hogy mielőtt bemegyek a kórházba, kitisztítom a saját, előző életbeli, kórházzal, műtétekkel kapcsolatos hiedelmeimet, programjaimat és a diszharmonikus energiákat. Ez idáig mindig bevált, biztos vagyok benne, hogy most is minden komplikáció nélkül megy majd. A spirituális választerápia nagy csodája, hogy minden alkalommal, amikor klienssel dolgozom, és bekapcsolom a Felső Én bizottságomat a saját programjaim is tisztulnak. Mostanában már a férjem is – aki eleinte szkeptikusan állt az én spirituális tevékenységemhez – hozzám fordul, ha gondjai vannak és kéri, hogy tisztítsam ki. Már támogatja a vállalkozásomat, és büszke a Hermione Stúdió sikereire.

Mindenki alkalmas a módszer kínálta lehetőségek igénybe vételére, vagy csak az erre fogékony és ebben igazán hívő pácienseken segít igazán?

Véleményem szerint a spirituális választerápia mindenkin képes segíteni, aki valóban segíteni szeretne önmagán, hiszen csak az fordul lélekgyógyászhoz, aki valamilyen szinten képes elfogadni ezt a szemléletet. Én azt szoktam kérni a Felső Énemtől, hogy azok a kliensek találjanak meg, akik megbíznak bennem, és akiken én a legeredményesebben tudok segíteni. Praxisom során nem is ütköztem még igazán ellenállásba, elkerültek a hitetlenek.

Az interneten számtalan SVT-hez értő ember hirdeti magát, mit tanácsolsz, hogyan szűrjék ki a valóban hozzáértőket azok, akik komoly segítséget várnak ettől a módszertől?

A stúdióm beindításakor megtapasztaltam, hogy legjobb reklám az elégedett ügyfél. A szájhagyománynál kevés jobb marketing eszköz létezik. Ezért azt javaslom mindenkinek, hogy először a környezetében érdeklődjön, hogy tud-e valaki megfelelő szakembert, akinek a munkájával elégedett volt. Ha nincs ilyen ismerősük, akkor nyugodt szívvel ajánlom azokat a minősített tanácsadókat és tanárokat, akik a spirituális választerápia hivatalos magyar oldalán találhatók meg, hiszen valamennyien az ő köpenyükből bújtunk elő. Én biztos vagyok abban, hogy mindenki ahhoz az SVT tanácsadóhoz fog eljutni, aki személyiségével, tudásával a leghatékonyabban tud segíteni neki.

Győri