x

Szépítő wellness - testnek, léleknek

Nem kell a bankszámlánknak feltétlenül lenullázódnia ahhoz, hogy egyszer-egyszer a jó közérzetünkért is tegyünk valamit. Íme néhány csodálatos masszázs és bőrpakolás, amelyekhez viszonylag kedvező áron hozzájuthatunk.

A fűtött termek száraz levegője és a jeges szél télen, a légkondicionált helyiségek nyáron még inkább igénybe veszik az arcbőrt. Gyakran több ápolásra van szükség, hogy helyrehozzuk a szárazságot, a kipirosodást és bőrünk visszanyerje rugalmasságát. Itt az idő az ampullás kezelésre!

Intenzív kúra a megviselt bőrnek

A következő anyagokban a hatóanyagok mennyisége körülbelül három-ötszöröse annak, mint amennyi a krémekben jelen van: kisimító hatású jojobaolaj, nedvességadó rózsavirágkivonat, sejtstimuláló vitaminok. A szokásos napi bőrápolás során alkalmazzuk oket. A bőr már két hét elteltével láthatóan felépül a téli depresszióból.

Ráncsímogató

Feszült arcvonások, szarkalábak, fakó bőr. Íme egy tipp, hogy ne kelljen esténként még a stressz által megviselt arcunk miatt is aggódni. A legújabb masszázstechnikák abban különböznek a szokásostól, hogy az arc minden egyes izmát lágy ujjnyomásokkal - vagy inkább simogatással - lazítják el, és igazítják vissza eredeti pozíciójába. Egyidejűleg serkentik a vérellátást és a salaktalanítást. Az arc már egyetlen kezelés után simábbá és frissebbé válik, a tekintet csillogó lesz, megnyugvást és energiát sugároz.

Színvarázs

Fedezzük fel a hozzánk illő színt! Feltűnő élénkpiros, visszafogott egérszürke, vagy inkább hűvös kék?

A döntés egy nő számára sem könnyű, de fontos. A színek ugyanis, legyen szó divatról vagy sminkről, személyiségünk ruháját adják. Egyértelmű üzeneteket küldenek embertársaink felé, rendkívül sokat árulnak el jellemünkről, temperamentumunkról, kívánságainkról és hangulatunkról. A megfelelő, hozzánk illő színekkel jobban és magabiztosabbnak érezzük magunkat - és ez kisugárzásunkat is felerősíti. Akinek túl költséges, hogy egy színtanácsadó személyes tanácsadásán részt vegyen, nézzen utána a tanfolyamok, folyóiratok és könyvek kínálatának. Megtudhatjuk, milyen típushoz tartozunk, milyen színek illenek a bőrünkhöz, szemünkhöz, hajunkhoz.

Az élet sója

Tudja-e, hogy az élet sója a Holt-tengerből származik? Aki már fürdött a Holt-tengerben, az tudja, hogy még az egészséges bőrt is megszépíti. Nem csoda, mert fehér aranya, a só, a világ legértékesebb ásványforrásai közé tartozik. A nátrium, a kálium, a kalcium, a magnézium, és a rengeteg nyomelem serkenti a bőr vérellátását, és ezzel anyagcseréjét is. Feszesebbnek, szilárdabbnak, frissebbnek hat.

Gyümölcsös álom fügével

A fügefa, a világ egyik legöregebb gyümölcsfája, a boldogság és az életöröm szimbólumának számít. Valószínűleg ez is az egyik oka annak, amiért a szárított fügét éppen karácsony környékén szeretjük annyira nassolgatni. Túlságosan kalóriadús? Nem probléma, a savanyú-édes gyümölcsaromát és a levelek friss illatát ugyanis most az orron keresztül is élvezhetjük. Zuhanyozás, fürdés, krémezés, vagy hajmosás közben. A fügearoma egyébként nagyon jó hatású enyhébb depresszió esetén is. A gyümölcsben ezenkívül bőségesen találhatók ásványi anyagok (pl. kalcium, kálium, magnézium, foszfor, vas) és A-vitamin - a haj és a bőr szépítői.

boldogító has- és csípőmozdulatok

A keleti hastánc, mint termékenységi, rituális tánc, mindig a férfiak meghódításának eszköze volt. Már az első órán észre fogjuk venni: a középpontban mi magunk állunk, valamint egy egészen új érzés. Kreatívnak lenni, hasunkban is érezni önmagunkat, érezni a harmóniát a mozdulatainkban, és hagyni, hogy a lelkünk is velünk táncoljon - ez örömet okoz és erősíti az öntudatot. Ráadásul testünkre is jó hatással van: tartásjavító és kisugárzásnövelő, elégeti a csípő és a has tájékán lévő zsírt.

Gyors lazítás a fodrásznál

Egyre több fodrászat kínál wellness extrákat. Míg a kedves vendég narancsolaj-pakolással frissíti fel magát, fodrászával együtt kidolgozzák számára a személyreszabott kényeztető programot. Azután kezdődik a relaxációval egybekötött élvezet: hajfürdő lazító thai- vagy shiatsumasszázzsal, intenzív ápolókúra lágy zenével és stresszűző aromával, végül pedig hajvágás, -beszárítás egy csésze gyógynövénytea mellett.

Narancsbőr ellen - otthon

Tudta, hogy algás borogatással szebbé tehetjük a combunkat? Köztudott, hogy a cellulitiszt nem lehet egy csapásra eltüntetni. Ha tehát azt szeretnénk, hogy simábbnak tűnjön a bőrünk, ideje elkezdeni a kezelést.

Íme egy új tipp, amelyhez hasonlót eddig csak a kozmetikusok kínáltak. Először is vigyünk fel egy algakoncentrátumból, agyagból, borostyánból és citromeszenciából álló keveréket, vagy ilyen hatóanyagokat tartalmazó krémet, és gyengéden masszírozzuk be. Ezek a természetes hatóanyagok optimálisan kiegészítik egymást: méregtelenítő, salaktalanító és tonizáló hatásúak. A combot tekerjük körül háztartási fóliával, és 45 percig hagyjuk rajta. Öblítsük le, majd algás zselével kenjük be. A kúra kezdetekor heti 2-3 alkalommal, később hetente egyszer alkalmazzuk.

Gyógyító fürdő

A modern termálfürdők csodálatos, kényeztető kezeléseket is kínálnak, amelyek gyakran kevésbé költségesek, mint az elegáns wellnesshotelekben. Feltétlenül próbáljuk ki az iszapfürdőt. Élvezetesek a tejes, mézes, ligetszépeolajos, algás szépségfürdők, de jó hatású a hagyományos törökfürdő is testpeelinggel és szappanhabos masszázzsal.

Kényeztessük el a lábfejet

Lábunkra időnként szánjunk időt, és vegyük komolyan kezelésbe, még akkor is, ha soha nem volt problémánk benőtt körmökkel és tyúkszemmel. wellnesshatás 30 perc után: nemcsak lábunk, de egész testünk megújul tőle. Az illatos lábfürdő után először simára reszelik az elszarusodott felületeket, és kiigazítják a körmöt. Egy tartalmas krém ismét simává és selymessé teszi a gyakran száraz bőrt. A legjobb pedig a talpmasszázs, amely a talpon található 72 000 idegvégződés mindegyikét érintve ellazít és felfrissít.

Energiatankolás

Tankoljunk fel energiát a kundalini jógával! Ami a kundalini jógában különleges, azok a dinamikus és frissítő gyakorlatsorozatok, melynél a középpontban a légzés és a testre való teljes koncentráció áll. Lazító és egyben serkentő hatását már az első gyakorlóóra után tapasztalni fogjuk. Frissnek, ébernek és ellazultnak érezzük magunkat. Minden óra egy meditatív énekkel kezdődik, hogy a gondolatainkat nyugalomra intsük, ráhangolódjunk a gyakorlatokra, utána pedig egy csodálatos mélylazítás következik.

Mennyei harmónia

Ön is a felbőszült oroszlán típus, vagy éppen a nyughatatlan nyilashoz tartozik? Próbáljuk ki egyszer a jin-jang masszázst, és a csillagok által nekünk rendelt harmóniaolajat! Az illóolajok mindegyike növényi eszenciák speciális keverékét tartalmazza, amelyek csillagképek szerint különböznek. Tegyünk egy kevés olajat a kezünk belső felére, vegyünk fel masszázskesztyűt, és minden pontot masszírozzunk körkörös mozdulatokkal 20-szor.

EXTRA TIPPEK

Az alvás és a kellő pihenés is szépít, elsimítja a gondráncokat, újra elegendő életerővel, jókedvvel tölt fel. Legalább hétvégén feküdjön le korábban, sötétítse be a szobát, szüntessen meg minden nyugalmat zavaró hatást - akár az órát is kiviheti a szobából -, és aludjon, ameddig csak tud. Ha fokozni kívánja az alvás relaxáló hatását, vegyen előtte levendula- és citromfűolajos lazító fürdőt. Tartson pár salaktalanító napot: igyon sok folyadékot (gyógyteákat, ásványvizet, frissen préselt leveket hígítva), egyen friss gyümölcsöket, joghurtos salátát, esetleg kevés rizst. Ha bátrabb, tartson lénapo(ka)t. Szedjen 3-6 hétig természetes vitaminokat, kovaföld-, alga-, mályva- vagy ligetszépetartalmú készítményeket. Ezek feltöltik a bőrt energiával, segítik a salaktalanítást és feszesebbé teszik a szöveteket. Járjon el hetente 1-2-szer (infra)szaunába. A fokozott verítékezés és a faggyúmirigyek aktívabb muködése után a bőr tisztább lesz, a felgyorsuló vér- és nyirokkeringés pedig regenerálja a sejteket. A friss levegő új életet lehel a borbe, legalább fél órát mozogjon, sportoljon, sétáljon mindennap kint a szabadban, hétvégén menjen el hosszabb túrákra.