x

Reformkonyha

Reformkonyha, egészséges életmód és táplálkozás a Zöldház Bio Panzióban

„Nálunk az étel gyógyít!” – hangzik a gyenesdiási Zöldház Egészség Centrum jelmondata. A Zöldház az első bio panzió Magyarországon, ahol a bio étel- és italkínálat mellett a szobák felszereltsége is egyre természetbarátabb lesz (pl. tönkölypelyva párna, fenyő bútorzat stb.) A vendégek az üdülés alatt megismerkedhetnek a reformkonyhával, az életmódváltás lehetőségeivel és az ehhez szükséges ételek elkészítésével.

A szállás és a kapcsolódó oktató-, életmód tanácsadó programokon, főzőtanfolyamokon kívül reform-, bioélelmiszer alapanyag-, és készételkínálattal is várják a környék lakóit és üdülő vendégeit. A bioboltban a reformkonyha alapanyagai, a hazai biogazdák által termelt áruk, félkész -, és késztermékek kaphatók a Zöldház által készített bio pékárukkal, cukrászipari termékekkel és készételekkel kiegészítve. Ezeken kívül a háztartási munkát segítő, természetbarát eszközöket, tisztítószereket is megtalálhatják az érdeklődők.

Új utakon

A Zöldház vezetői azokat az egészséges életmóddal, étkeztetéssel kapcsolatos tapasztalatokat hasznosítják, amelyeket az elmúlt években szereztek a vendéglátásban és családjukban. A bio panzió egyik célkitűzése, hogy egy egészségesebb életvitelre ösztönözze vendégeit, megismertesse őket a reformkonyhával. A rohanó világban sokszor kevés idő jut a megfelelő táplálkozásra, pedig számos betegség elkerülhető lenne, ha odafigyelnénk a helyes étkezésre, az egészséges életmódra. A bio ételek fogyasztása segíthet egészsége megőrzésében, amit a panzió tulajdonosainak 16 éves reformkonyhai tapasztalata is alátámaszt.

A bio panzió egészséges életmód programjaiban nemcsak a megfelelő táplálkozás és a reformkonyha vezetése szerepel, hanem a rendszeres mozgás, és az immunrendszert erősítő kezelések, módszerek alkalmazása is, amelyek otthon is megvalósíthatóak.

A „Hét Vezér” program

A program lényege a "minden napra egy gabonát" elv alapján készített étrend. A magyaros ízek megtartása mellett rostdús, teljes értékű alapanyagokból (búza, rozs, árpa, zab, köles, kukorica, barnarizs) készül az ételkínálat. A Zöldházban a gyakorlatban is bemutatják az egészséges életmód jegyében létrehozott "Hét Vezér" programot. A reformkonyha főzőtanfolyamon elsajátítható ételeket ezzel az elvvel összhangban állították össze. Az ételek különlegessége - a felhasznált teljes értékű alapanyagok mellett -, hogy ízvilágukban megfelelnek a megszokott hagyományos magyar ízeknek.
(További részletek a főzőtanfolyamról...)

Életmódtábor

A táborban az ún. alternatív gyógyászati programok közül az amerikai eredetű New Start programot alkalmazzák. A program elnevezése (New Start = új kezdet) tulajdonképpen két mozaikszó, amely a helyes életmód 8 alappillérének kezdőbetűiből áll:

  • N (Nutrition) – táplálkozás
  • E (Exercise) – testmozgás
  • W (Water) – víz
  • S (Sunlight) – napfény
  • T (Temperance) – mértékletesség
  • A (Air) – levegő
  • R (Rest) – pihenés
  • T (Trust) – bizalom
A cél az, hogy a tábor elteltével a vendégek testileg-lelkileg megújulva, komoly elhatározással térjenek haza, és mindennapjaikban is alkalmazzák a programban megismert alapelveket az egészséges életmód kialakításához.
(További részletek az életmódtáborról...)

A panzió számos programmal (pl.: buddhista elvonulás, kismama hét, léböjt tábor, pilates napok, stb…) várja azokat, akik egy kicsit szeretnének belekóstolni az egészséges táplálkozásba, azokat, akik már így élnek, és olyan helyet keresnek kikapcsolódásuk színhelyéül, ahol nem probléma az életmódjuknak megfelelő étkezés, és azokat, akik szeretnének áttérni az egészséges életmódra, és tanácsokra van szükségük illetve megismerkednének a reformkonyhával.


Telefon: (+36) 30 985 8991
hétfő-péntek 9-17 óráig
E-mail: info@utisugo.hu