x

Pattanások nélkül

Pattanások nélkül

A fénylő arcbőr, az eltömődött pórusok, majd az ezek gyulladása révén keletkező pattanások nem csak kellemetlenek és csúnyák, de bőrápolási szokásaink megváltoztatását is igénylik.

A probléma hátterében több tényező áll. Előfordul, hogy a szaruréteg megvastagodása és a hormonális változások következtében a pórusok eltömődnek, a faggyútermelés fokozódik, kialakulnak a komedók, a mitesszerek. A kiváltó okok között szerepelhetnek pszichés állapotok, a stressz, a fáradtság is, sőt egyes gyógyszerek szintén okozhatnak pattanásokat.

A problémás bőr ápolásában a legfontosabb a helyes arcápolási rutin kialakítása. Tudni kell, hogy még a leghatékonyabb arckrém sem fejti ki optimálisan a hatását, ha például nem előzi meg azt egy megfelelő arctisztítás. A pattanásos bőr ápolását mindig mélytisztítással kezdjük. A gyógyszertárakban kapható, speciálisan erre a célra kifejlesztett mélytisztító gél nemcsak a pórusokat, de még a legmélyebben levő szennyeződéseket is kitisztítja. Az alaposan megtisztított bőrre ezután pórusösszehúzót tegyünk. A pórusösszehúzó tonik eltávolítja a még esetleg megmaradt szennyeződéseket és összehúzza a pórusokat. Tévedés azt hinni, hogy a zsíros, pattanásos bőr nem igényel krémet. A kifejezetten erre a célra készült nappali hidratáló krém és éjszakai arckrém a problémás bőr főbb tüneteit hatékonyan kezeli, mivel enyhíti a bőrpírt, mattá változtatja a fénylő részeket, korlátozza a faggyú túltermelődését. A faggyútermelést szabályozó hidratáló krémek mattító hatással is rendelkeznek, megakadályozzák a fénylő bőr kialakulását.

A hosszantartó matt hatás egész napra kellemes megjelenést biztosít, amelyre bátran tehetünk sminket is, arcunk nem fénylik majd át.

-győri-