x

Önmérgezés ellen

Önmérgezés ellen

A kolon–hidroterápia a vastagbelek (colon) tisztítása víz (görögül: hydro) segítségével. Már az ókori egyiptomiak is alkalmazták a belek vízöblítését. A modern kolon–hidroterápia Amerikából ered.

mp class=sorkizart>Elmélete az, hogy bizonyos méreg- és hulladékanyagok a bélből nem bomlanak le ill. válnak ki elég gyorsan. Ezáltal „önmérgezés” következik be, mely anyagcserezavarokat, székrekedést vagy pszichikai problémákat okozhat.

Egy speciális műszer segítségével a beteg belébe temperált vizet vezetnek. A feloldott béltartalmat ezután egy leeresztő tömlőn keresztül öblítik ki. Az orvos közben a hasfal enyhe masszírozásával segíti elő a folyamatot.

A kezelést egy hónapon keresztül hetente háromszor végzik el. Ezután kb. három hónapos szünet következik. Ebben az időszakban a betegnek egy speciális táplálkozási programhoz kell tartania magát és rendszeresen kell mozognia. Szükség esetén a három hónapot követően is sor kerülhet még néhány ismételt öblítésre.

Nincsenek tudományos vizsgálatok, melyek a terápia hasznát és széles alkalmazási spektrumát alátámasztanák. Az anyagcsere végtermékek kiválasztása a veséken, tüdőn és bőrön keresztül történik. A „salak” kifejezés a tudományos irodalomban nem létezik. Egyedül a székrekedés kezelésében tűnik a kolon–hidroterápia rövid távon hasznosnak, bár egy egyszerű beöntéssel is ugyanez a hatás érhető el.

Nincsenek szigorú kiképzési szabályok a terápia végzését illetően. A kiképzést többnyire a gyártók végzik, akik megismertetik a vásárlókat a gép használatával.

Kapcsolódó Tartalom