x

Hajhoroszkóp

A csillagok állása, úgy mondják, egész életünket befolyásolja. Az, hogy melyik csillagjegy szülöttei vagyunk, a horoszkópok szerint nem csak egyéniségünket, jellemünket, de külső megjelenésünket is meghatározza.

Ha ez igaz, akkor egyéniségünk legfőbb kifejezője a frizura sem pusztán divat kérdése. Játékos ötletünkkel a különféle jegyekhez illő hajviseleteket mutatjuk be.

Kos: Ez az egyik legnehezebb jegy. Célratörő egyéniség, mindig magából indul ki, nehezen éli bele magát mások helyzetébe. Szereti a változatosságot, így frizuráját is sűrűn változtatja. Jól állnak neki a vörös különféle árnyalatai és a dinamikus, kissé férfias fazon. A hosszú haj nem az ő világa.

Rák: Roppant családcentrikus és nagyon erős empátiakészséggel rendelkezik. Célját mindig eléri, de olyan lágy eszközökkel, hogy környezetének fel sem tűnik. Hajuk általában vékony, egyenes szálú, amihez többnyire kerek arcforma társul. A nagyon nőies, frufrus, arca jövő frizurák illenek hozzájuk.

Mérleg: Ők a legszebb szülöttek, báj, harmónia és szépség jellemzi őket. Simulékonyak, fejlett diplomáciai érzékkel rendelkeznek. Mivel saját szépsége központi helyet foglal el, ezt igyekszik kihangsúlyozni öltözködésével és hajviseletével is. Egyenes szálú, fényes haját jól teszi, ha lágy, igen nőies hullámokba fésüli.

Bak: Rendkívül célratörők, összefogottak, fejlett diplomáciai érzékkel megáldottak. Sokszor túl szigorúak önmagukhoz és környezetükhöz. Mindemellett áldozatkészek is, ha a helyzet úgy kívánja. Szeretik a konzervatív dolgokat, egyszerűséget és praktikumot az öltözködésben éppúgy, mint a hajviseletbe. A mértani formára nyírt frizurák állnak igazán jól nekik.

Bika: Szereti a kényelmet. Számára legfontosabb az otthon melege és az anyagi javak birtoklása. Művészetkedvelő. Nem barátja a változásnak, így frizurában is a hagyományokhoz ragaszkodik. A konzervatív, praktikus hajviselet a legmegfelelőbb számukra.

Oroszlán: Határozott, öntudatos vezetésre született. Ha harmonikusan éli az életét, olyan jó mellette élni, mint télen a tűz mellett. Nagyon erős szálú haja legtöbbször göndör. Jól teszik, ha hajuk természetes göndörségét még jobban kihansúlyozzák, színben pedig a nap színei állnak jól neki.

Skorpió: Markáns egyéniség, erős akarattal és küzdőszellemmel. Állandóan kutatják a szellemi élet mélységeit és magasságait és eszerint változik hangulatuk is. A végletek embere. Szereti a markáns vöröses színeket, a szúrós illatokat és a zabolátlan hajviseletet, legyen az rövid, vagy hosszú.

Vízöntő: Mindent magukra aggatnak, szín, forma nem akadály. Dogmatikus a gondolkodásmódja, de mindig a közösség érdekében cselekszik. Sok-sok barát veszi körül, mégis személytelenek a kapcsolatai. Mindenből viccet csinál, még a hajviseletből is. Legfőbb szempont a jó móka. Bízza magát szabadon szárnyaló fantáziájára!

Ikrek: A legmozgékonyabb jegy, nagyon szeret beszélni, barátkozni, állandó változás az élete. Kedveli a rövid, sportos hajat. Ennek a típusnak leginkább a kócos, szélfútta frizura áll jól.

Szűz: Erős kritikai hajlama mellett végtelen szerénységgel lett megáldva. Mozgékony, vékony testalkatú, intellektuális beállítottságú. Öltözete egyszerű, ezért frizurájával sem lóg ki a sorból. A rövid, könnyen kezelhető haj az ő világa.

Nyilas: Szereti élvezni az életet, imád enni, de hajlik a sznobizmus felé is. Ugyanakkor igazi humánus emberbarát. Örökké kísérti a szerencse, de többnyire észre sem veszi. Habár szereti változtatni a külsejét, mégsem kedveli az extrém hajviseletet. A természetes, több variációban is viselhető formákat ajánljuk nekik.

Halak: Az életben a mércéjük a szeretet. Sokszor bizonytalanok, szeretnek elvegyülni a tömegben. Nem túl gyors emberek, mégis van valami vibráló a lényükben, amit a frizurájukkal érdemes kihangsúlyozni. Gyönge, vékony szálú hajukat rafinált egyszerűséggel fésüljék!

Győri Anna