x

Bíró Ica az alternatív módszerekről

Bíró Ica az alternatív módszerekről

Ha valaki fontosnak tartja az ép testben ép lélek elvének megvalósulását, az Bíró Ica. Nem csupán könyveiben, videó kazettáin, de az életben is a legfontosabbnak a testszépítést tartja, ami az ő fogalmai szerint magába foglalja az egészséget, fittséget, szépséget és a lelki egyensúlyt.

Mennyire tartod fontosnak a szűréseket és a szokásos orvosi vizsgálatok mellett élsz-e az alternatív lehetőségekkel?

Alapvetően fontosnak tartom a szűréseket, jómagam is évente elvégeztetem a mammográfiás és a nőgyógyászati szűrést, jó, hogy beszélünk róla, épp most esedékes az újabb kivizsgálás. Emellett pedig szívesen élek a különféle alternatív vizsgálati módszerekkel is, hiszen ezek más módszerekkel térképezik fel a testet. A természetgyógyászati vizsgálatok a helyi problémákra, a hiánybetegségekre hívják fel elsősorban a figyelmet, és erre kínálnak gyógymódokat, vitaminokat, ásványi anyagokat és homeopátiás szereket, amik az öngyógyítást segítik. Életvitelemben nagyon fontosnak tartom a megfelelő táplálkozást, mozgást és a keleti gyógymódokat, de még az egészségesen élőknek is szükségük van időről-időre kontrolra, hogy biztosak lehessenek abban, hogy minden megfelelően működik-e és mi az, amin változtatni kell.

Miket próbáltál ki eddig?

Nagyon érdekes volt a vércsepp analízis, jóleső érzés volt, hogy megerősítettek abban, hogy jó úton járok, némi vitaminpótláson kívül nincs másra szükségem. Kipróbáltam a biorezonanciát is, és sajnos bármennyire egészségesen él is az ember, a stresszt nem tudja elkerülni, s mint köztudott a stressz a legnagyobb savasító, s ez az, ami a betegségeket okozza, ezért itt néhány biorezonanciás kezelésre is szükségem volt. A következő méréskor már jók voltak az eredményeim. A bioenergetikai feltöltődés sem elegendő azonban magában, a legfontosabb a pozitív gondolkodás, meg kell tanulni úgy együtt élni a stressz helyzetekkel, hogy azok ne okozzanak problémát, s ebben nekem nagy segítségemre volt a sport. Jó lenne, ha a betegségek megelőzésénél erre is nagyobb hangsúlyt fektetnének az emberek. A mozgásnál a legfontosabb, hogy soha ne legyen erőltetett, mindig azt és annyit válasszunk, ami örömet okoz.

Eddig az ötven felettieket tartották a veszélyeztetet korosztálynak, napjainkban azonban mind többször találkozunk azzal a véleménnyel, hogy már harminc felett célszerű jobban odafigyelni a szűrésekre és a megelőzésre. Szerinted milyen jelentőséggel bír a kor?

Nyilvánvaló, hogy ahogyan az X-ek száma gyarapszik mind jobban oda kell figyelni magunkra, de nem ez a meghatározó. Az, hogy a sejtek milyen állapotban vannak, mennyi méreganyagot tartalmaznak, attól függ, hogy ki mennyinek néz ki, és főleg mennyinek érzi magát. Jómagam mindent megteszek, amit tudok, hogy formába tartsam magam, s ezzel úgy érzem sikerült a biológiai koromat fiatalabban tartani. Én már a tízen-húszon éveseknek is ajánlom, hogy törődjenek többet az egészségükkel, használják az alternatív vizsgálatokat, hiszen ma már a föld sem ugyanaz, mint nagyapáink idejében, sokkal kevesebb vitaminhoz, ásványi anyaghoz jutunk hozzá természetes módon, s a természetgyógyászok a megfelelő táplálék-kiegészítők ajánlásával ezen is tudnak segíteni.

Győri Anna