x

Bíró Ica az alternatív módszerekről

Ha valaki fontosnak tartja az ép testben ép lélek elvének megvalósulását, az Bíró Ica. Nem csupán könyveiben, videó kazettáin, de az életben is a legfontosabbnak a testszépítést tartja, ami az ő fogalmai szerint magába foglalja az egészséget, fittséget, szépséget és a lelki egyensúlyt.

Mennyire tartod fontosnak a szűréseket és a szokásos orvosi vizsgálatok mellett élsz-e az alternatív lehetőségekkel?

Alapvetően fontosnak tartom a szűréseket, jómagam is évente elvégeztetem a mammográfiás és a nőgyógyászati szűrést, jó, hogy beszélünk róla, épp most esedékes az újabb kivizsgálás. Emellett pedig szívesen élek a különféle alternatív vizsgálati módszerekkel is, hiszen ezek más módszerekkel térképezik fel a testet. A természetgyógyászati vizsgálatok a helyi problémákra, a hiánybetegségekre hívják fel elsősorban a figyelmet, és erre kínálnak gyógymódokat, vitaminokat, ásványi anyagokat és homeopátiás szereket, amik az öngyógyítást segítik. Életvitelemben nagyon fontosnak tartom a megfelelő táplálkozást, mozgást és a keleti gyógymódokat, de még az egészségesen élőknek is szükségük van időről-időre kontrolra, hogy biztosak lehessenek abban, hogy minden megfelelően működik-e és mi az, amin változtatni kell.

Miket próbáltál ki eddig?

Nagyon érdekes volt a vércsepp analízis, jóleső érzés volt, hogy megerősítettek abban, hogy jó úton járok, némi vitaminpótláson kívül nincs másra szükségem. Kipróbáltam a biorezonanciát is, és sajnos bármennyire egészségesen él is az ember, a stresszt nem tudja elkerülni, s mint köztudott a stressz a legnagyobb savasító, s ez az, ami a betegségeket okozza, ezért itt néhány biorezonanciás kezelésre is szükségem volt. A következő méréskor már jók voltak az eredményeim. A bioenergetikai feltöltődés sem elegendő azonban magában, a legfontosabb a pozitív gondolkodás, meg kell tanulni úgy együtt élni a stressz helyzetekkel, hogy azok ne okozzanak problémát, s ebben nekem nagy segítségemre volt a sport. Jó lenne, ha a betegségek megelőzésénél erre is nagyobb hangsúlyt fektetnének az emberek. A mozgásnál a legfontosabb, hogy soha ne legyen erőltetett, mindig azt és annyit válasszunk, ami örömet okoz.

Eddig az ötven felettieket tartották a veszélyeztetet korosztálynak, napjainkban azonban mind többször találkozunk azzal a véleménnyel, hogy már harminc felett célszerű jobban odafigyelni a szűrésekre és a megelőzésre. Szerinted milyen jelentőséggel bír a kor?

Nyilvánvaló, hogy ahogyan az X-ek száma gyarapszik mind jobban oda kell figyelni magunkra, de nem ez a meghatározó. Az, hogy a sejtek milyen állapotban vannak, mennyi méreganyagot tartalmaznak, attól függ, hogy ki mennyinek néz ki, és főleg mennyinek érzi magát. Jómagam mindent megteszek, amit tudok, hogy formába tartsam magam, s ezzel úgy érzem sikerült a biológiai koromat fiatalabban tartani. Én már a tízen-húszon éveseknek is ajánlom, hogy törődjenek többet az egészségükkel, használják az alternatív vizsgálatokat, hiszen ma már a föld sem ugyanaz, mint nagyapáink idejében, sokkal kevesebb vitaminhoz, ásványi anyaghoz jutunk hozzá természetes módon, s a természetgyógyászok a megfelelő táplálék-kiegészítők ajánlásával ezen is tudnak segíteni.

Győri Anna