x

Ayurvédikus testápolás

Ayurvédikus testápolás

A testápolás, az testápolás, mondhatná bárki, pedig az ayurvédikus testápolás nem csak rítusában, de termékeiben is eltér a megszokott készítményektől.

Ahogy az az ayurvéda szellemének megfelel, ezek a termékek csak természetes anyagokat vetnek be a tisztálkodás és szépülés érdekében. A több mint ötezer éves indiai füveskönyvek már a növények, gyümölcsök ősidők óta ismer gyógyító, szépítő erejéről írnak, s ez a tudás mit sem veszített aktualitásából. Ma, amikor a vissza a természethez jelszava már a modern kozmetikában is uralkodik, miben rejlik mégis az ayurvédikus termékek különlegessége?

Az ayurvédikus testápolók és szépítő szerek nem pusztán gyógynövényeket tartalmaznak, de kizárólag ezekből készülnek, nincs bennük semmiféle mesterséges anyag vagy tartósítószer. Az ayurvédikus testápolás a szájhigiéniával kezdődik és a test legkisebb porcikáját is magába foglalja. Kezdve rögtön a szájápolásnál, a legfontosabb különbség, hogy a nyugati fogkrémektől eltérően itt egyikben sem található fluor, ami, mint kétkeresztes méreg, szerintük ártalmas és szükségtelen. A haj ápolására és tisztítására is a növények erejét használják kizárólag, mint ahogy a dezodorálásra is a zsírkőből készült testhintőport, vagy éppen a rózsavizet ajánlják.

És persze szellemiségüknek megfelelően a test tisztítása nem ér végett külsőleg, azt mindenképpen a különféle gyógyteákkal belsőleg is meg kell támogatni a siker érdekében.

-győri-

Kapcsolódó Tartalom