x

Csomor Csilla imádott sportja a golf

Csomor Csilla imádott sportja a golf

A Színház- és Filmművészeti Egyetem elvégzése után számos prózai, zenés és egyszemélyes darabban sikert aratott. Majd megkapta a Barátok közt filmsorozat egyik főszerepét, és Berényi Zsuzsaként országos népszerűségre tett szert.

Új arcát ismerhettük meg, amikor tavaly elvállalta egy luxuskozmetikai márka képviseletét. Ezúttal a sportról, divatról, kozmetikai és kulináris ínyencségekről beszélgettünk vele.

 • Tökéletes harmónia árad belőled, érezni, hogy kívül-belül minden rendben van nálad. Csinos vagy, amin nem csodálkozom, hiszen téged mindig a nagyon jól öltözött színésznők között tartottak számon. Remek ízléssel választod ki színben és fazonban a hozzád illő ruhadarabokat. Divatbemutatókra jársz, vagy a magazinokat lapozgatod inkább?


 • - Nagyon örülök, ha észreveszik, hogy minden tekintetben próbálok a teljességre, a harmóniára törekedni. Természetesen ez egyfajta magam által, magamnak felállított mérce elsősorban, de az elismerés mindig jól esik. Nem vagyok „divatmajom”, nem erőltetem magamra a mindenkor aktuális trendet, tisztában vagyok vele, hogy mi áll jól és mi előnytelen. Sajnos, nem bővelkedem hatalmas ruhatárral sem, vannak alapdarabjaim, azokat kombinálom. Szívesen elmegyek egy-egy divatbemutatóra, de inkább csak kíváncsiságból, mintsem, hogy onnan válasszak magamnak valamit. Egyébként határozottan érdekel a divat.

 • Szakmád révén, különösen a televíziós munkák során óhatatlanul együtt dolgozol stylistokkal, hallgatsz-e rájuk, vagy inkább a saját fejed után mész? Akadt-e olyan fellépő ruhád, amibe annyira beleszerettél, hogy megszerezted magadnak, vagy elkészítetted annak hű mását?


 • - A tervező vagy a stylist a színházi illetve a tévés karakterhez tervez, nem elsősorban a saját egyéniségünkhöz. Ugyanakkor hiszem, hogy fontos az együttműködés, együttgondolkodás ebben a kérdésben is, hiszen mégiscsak én szenvedek, vagy érzem jól magam az aktuális kosztümben. Volt már ebből kisebb nézetkülönbségünk, de valahogy mindig megoldódott a dolog. Alapvetően konstruktív vagyok, és igen, beleszerettem már színpadi jelmezbe is, amit el tudtam képzelni magamon egy rendkívüli alkalmon.

 • Már régen tudom, hogy a színésznők profi sminkesek, szükségük is van erre. A magánéletben is sminkelsz, vagy néha megengeded az úgymond natúr megjelenést?
 • - Azért ez nem ennyire egyértelmű. Nekünk volt smink óránk az egyetemen, ott a legfontosabb alapokat megkaptuk, a többi az élet iskolájában rakódott rám, a színpadi smink egészen más, mint a hétköznapi natúr. Gyakran sminkelek, de vannak helyzetek, programok, amik nem kívánnak sminket. Amikor sportolok csak napvédő krémet és szájfényt használok.

 • A bőrápolásban sajátos módszert alkalmazol: nem a napszakok, hanem az évszakok szerint választod a krémeket. Sőt, napjában többször is krémezed az arcod, nem csak a reggeli és az esti hidratálást tartod fontosnak.

  - Igen, mondhatnám, hogy szerencsések a génjeim, de sajnos nem. A minőségi kozmetikai szerek - nem csak a krémek, hanem a lemosók, tonik, dekorkozmetikumok is - számomra nagyon fontosak. Majd egy évtizede, hogy leszoktam a dohányzásról (ajánlom mindenkinek, hogy el se kezdje!), és akkor azt a célt tűztem ki, hogy az addig cigarettára fordított összeget minőségi arcápolókra fordítom. Jelentem: bevált!

 • A színpadi és a filmes munkák erős sminket igényelnek, ezért bizonyára nagy hangsúlyt fektetsz a bőrtisztításra. Ehhez a klasszikus lemosó tej, tonik megoldást választod, vagy erre is sajátos módszered van?


 • - Ugyancsak a minőséggel kapcsolatos az arctisztítás is. Soha nem fekszem le úgy, hogy alaposan meg nem tisztítom az arcbőröm. Nekem a kétkomponensű szemfesték lemosó, az arc lemosó szappan - ez tartalmaz peelinget - és az olajos pH kiegyenlítő tonik vált be. Ezután szemránckrém, hidratálókrém, és ha van olyan pasi, aki ezt mind kivárja, az nem fog csalódni!

 • Nem is oly régen luxuskozmetikai termékekhez adtad a neved és az arcod. Hogy kerültél kapcsolatba az Ernő László nevével fémjelzett krémekkel?


 • - Második éve használom az Ernő László termékcsalád különböző krémjeit. Az első magyarországi bemutatón egy bőrfeszesítő szérumot és egy kétkomponensű sminklemosót kaptam ajándékba. Azóta kizárólag ezeket a termékeket használom nagy megelégedéssel és örömmel.

 • A Blue népszerűsítéséhez gyönyörű képek készültek. A szépség angyala fotókon kissé hiányos öltözékben megismerhette a közönség szépséges idomaidat. Bár te a kamera közelségét megszoktad, ez a munka azért szokatlan lehetett számodra.

  - Ó, a BLUE. Ez teljesen igaz, ennyire még nem mutattam meg magam sem fotón, sem vásznon, sem képernyőn, de nagyon izgalmas és - a végeredményt tekintve -nagyon szép munka volt. Kaptam ugyan érte hideget-meleget, de ezekkel én már úgy vagyok, hogy inkább irigységet látok mögötte. Hiszen abban a helyzetben minden nő szeretett volna a helyemben lenni…

 • A kész fotókon olyan szép vagy, hogy megjelenésük után elindultak a találgatások vajon hol és mit plasztikáztak rajtad. Hogyan reagáltál erre?


 • - A megjelenés után elsőként inkább az merült fel, hogy agyonretusálták a képeket. Ebben van igazság, ez a műfaj sajátossága. A legszebb, legfiatalabb, legtökéletesebb testet és arcot is korrigálják ilyen esetben, mert ez egy idealizált kép! Az amerikai megrendelő pont azt – a ma már ritkaságszámba menő tényt szerette volna hangsúlyozni, hogy az Erno Laszlo termékeket használóknak nincs szükségük plasztikai műtétre negyven felett sem.

 • Már gyermekkorodban balettoztál és táncoltál, a mozgás mindig hozzá tartozott az életedhez. Most mit sportolsz és mennyire rendszeresen?


 • - Hosszú kihagyás után végre imádott sportomnak, a golfnak élhetek megint. Ez azért lett ilyen fontos számomra, mert az én hivatásom szubjektív megítélés alá esik. Tehát vagy tetszik valakinek az alakításom, vagy nem. A sport viszont - és itt mindegy, hogy melyik ágát nézzük- a teljesítményről szól: berúgta, megúszta, eltalálta, lefutotta, satöbbi. Azaz itt objektív elbírálás érvényesül, kifejezetten a fizikai, szellemi teljesítőképességem realizálása, akár versenyhelyzetben. Jó barátaim a vitorlázás rejtelmeibe is bevezettek, és ez a sportág is nagyon vonzó lett számomra, úgyhogy idén is hódolok ennek a remek vízi sportnak.

 • A golf évek óta jelen van az életedben, amatőr versenyeken mindig dobogós vagy. Hogyan kerültél kapcsolatba a golffal és mi bűvölt el ennyire benne?


 • - Négy éve már versenyszerűen hódolok ennek a sportnak. Szép eredményeim vannak és további céljaim is, így például egy saját gyártású és a nevemmel összefüggő tévés Golf-magazin elindítása, ami a kedvcsináláson túl az alapok elsajátítását és a magyarországi klubok bemutatását tűzi ki céljául.

 • Volt egy időszak, amikor a gerincbetegséged miatt nem tudtál sportolni és felszedtél néhány kilót. Aztán nagyon gyorsan - nekünk nézőknek legalább is úgy tűnt - megszabadultál a súlyfeleslegtől. Ezt az önfegyelmednek köszönheted, vagy volt valami jó módszered?


 • - Tavalyi történet, már a nyáron a Kékszalag Vitorlásverseny előtt jelentkezett a probléma, amit nem vettem komolyam és novemberben egy porckorong-sérvet diagnosztizáltak nálam. A betegség hosszú hetekre ágyhoz kötött, sőt a szakorvosok azonnali műtétet javasoltak. Nagyon sokáig kiestem a munkából, operációt semmiképpen nem szerettem volna. Egy keserves konzervatív formáját választottam a gyógyulásnak, gerinctorna, erősítés. Sajnos, ez mind ráadásul a téli időszakban történt, amikor egyébként is nehezebb a mozgás, tehát gyorsan felszaladt pár kiló. Most, hogy már teljes életet élek, újra sportolok, ledolgoztam ebből, de még nem vagyok elégedett. Heti két alkalommal infra szaunába járok, és alakformáló masszázst is igénybe veszek. Nagyon nehéz, mert szeretek enni, főzni.

 • Imádsz főzni, mit készítesz a legjobban és a legszívesebben? Ízesen főzöl, úgymond a nagymama receptje szerint, vagy a reform konyha egészséges ételeit készíted el?


 • - Lehet mondani, hogy a hagyományos magyar konyha száműzve lett az étrendemből. Otthon, a szüleimnél még el-elcsábulok, de igyekszem nagyon vigyázni, hogy mit mivel eszem. Ma már a salátákat, halat, fehér húsokat, sok zöldséget részesítem előnyben, de gyakran tartok húsmentes napokat is. A gyümölcsről nem tudok lemondani, egy kis mentás eper mindig levesz a lábamról.

  Győri