x

Királyi kényeztetés a Hotel Residence-ben - Hotel Residence****

Hotel tesztek élménybeszámolók, értékelés

Címlap / Hotel tesztelés

Királyi kényeztetés a Hotel Residence-ben - Hotel Residence****

Ködös téli napon értünk Siófokra. A csendes üdülőövezet környezetébe simulva találtunk rá a könnyed eleganciát árasztó Hotel Residence-re.

A három éve épült modern szálloda bejárata régi várakra emlékeztet, igaz a vizesárok kis tóvá szelídült és az enyhén domború híd is csak a felvonóhíd illúziója.

align=left Ha a borongós idő kissé rá is nyomta bélyegét hangulatunkra, ez azonnal tovaszáll, amint belépünk az átriumos hallba. Kitörő lelkesedéssel fogadnak, igaz ez Daninak, törpe uszkárunknak szól, de jólesik. Ahogy az az apró figyelmesség is, hogy az üdvözlő ital után körbevezetnek a szállodán, így szinte azonnal otthonosan érezzük magunkat. Üvegfalú lifttel megyünk fel a tágas szobához, amelybe plazma TV-t és egyénileg szabályozható fűtést helyeztek el, a balkonról kilátás a Balatonra. Szép időben innen látjuk Balatonalmádi dombjait is.

Első utunk a wellness részlegbe vezet.
align=right A pálmákkal körülölelt medence úszásra csábít, míg a nyakmasszírozó vízsugár izmainkat lazítja el. Még elmerülünk kicsit a jaccuziban, kipróbáljuk a finn szaunát és a gőzfürdőt is. Minden napra jut egy kis plusz kényeztetés: a relaxáló masszázs is közéjük tartozik. Istvánnak, a masszőrnek arany keze van. Fél óra után úgy érzem, mintha már napok óta pihennék ezen a gyönyörű helyen.

Másnap a kiadós Balaton parti séta, a hattyú és vadkacsa etetés után átfázva, különösen jóleső érzés beülni a jázmin és levendula olajos infra kabinba.
align=left A finn szaunához képes szinte „langyos” 40-45 fokos illóolajos infrasugarak behatolnak a pórusokba és a még meglévő stressz utolsó morzsáit is feloldják bennem. Utolsó napra marad a fahéjas cellulitisz csökkentő hidromasszázs fürdő. A csempével és rusztikus kővel borított kabinban mécsesek fényénél merülök el a habokban. A testet körbeölelő, örvénylő vízsugarakhoz egymást váltva kék, sárga és piros fények társulnak. A jótékony ellazulás mellett felpezsdül a vérkeringésem, távoznak a méreganyagok, és illatos felhőbe burkolódzom.

De ne feledkezzünk el a kulináris élvezetekről se! A polgári szalonok hangulatát idéző étterem bejáratánál fekete zongora, a szőnyeg bordó színe és mintája visszaköszön a székek kárpitján is.
align=right Az egyik zugban szivarsarok bújik meg, melegséget árasztó fotelekkel, könyvespolccal. A séf választásához is gratulálok, az ízek pikánsak, a választék főúri. Nekem különösen a balatoni halászlé és a csülök, ahogyan a nagymamám készítette ízlett.

Az 54 szobás hotel családias, meghitt hangulatú, a személyzet a színvonaltól elvárhatónál is kedvesebb. Ez a néhány nap egykettőre tovaszállt. Bár testben és lélekben felüdülve, de fájó szívvel mondunk búcsút Siófoknak.

Kapcsolódó Tartalom