x

Hotel tesztek élménybeszámolók, értékelés

Címlap / Hotel tesztelés

Gyerekparadicsom Burgenlandban

Az osztrák Burgenland a várak, a termálvizek és a jó borok földje, ahová az év minden szakában érdemes kirándulást tenni: dimbes-dombos szőlővidék, idilli gyümölcsöskertek, pompás kastélyok és bájos vidéki hangulat várja az ide utazót.

align=left A szomszédos Burgenland mesés ékszer a magas hegyei miatt kedvelt osztrák tartományok között: közel s mégis oly távol járunk hazánktól. Éppen ezért a magyar turisták egyre kedveltebb célpontja a kies vidék, népszerűségét elsősorban történelmi helyszíneinek, kulturális, valamint termál- és sportajánlatainak köszönheti. A tartomány rengeteg meglepetést tartogat, számtalan vár, kastély és más műemlék vár ránk, ha ellátogatunk ide.

Mivel gazdag termálvíz-készlettel rendelkezik, számos fürdőhelyet találunk itt egymásra fűzve. Egyik ilyen kiemelkedő fürdőváros Bad Tatzmannsdorf, amely Budapesttől mintegy 350 kilométerre fekszik a régió szívében, völgyekkel szabdalt dombok között.

Reiter’s Avance, a gyerekbirodalom

align=left Bad Tatzmannsdorf fölött, hatalmas birtokon épült a Reiter’s Avance szállodakomplexum, amelyben egy exkluzív ötcsillagos, és egy, a gyerekek minden igényét kielégítő négycsillagos családi szálloda található. Az ötcsillagos Supreme Hotelbe ugyan nem mehetnek be a gyerekek, az Avance ellenben igazi földi paradicsom számukra.

A színpompás őszi erdőn átvágva, már az autóból feltűnik a hatalmas birtok, amely a szálloda tartozéka, s amelyen többé-kevésbé ismerős és számomra állatok legelésznek. A lovakat felismerem, de csordákba verődve más, különös állatok is élnek itt.
align=left Robosztus, izmos állatok, fejükről a hosszú sörény szemükbe lóg, ami összhatásában hanyag külsőt kölcsönöz nekik, mégis felsőbbrendű közönnyel bámulnak az őket méregetők szemébe. Később kiderül, hogy a csodaszép lovak a lipicai ménesből valók, de vannak izlandi mini lovak és pónilovak is, a kócos teremtmények pedig vizi bivalyok. Ez utóbbi a szálloda kabalafigurája, Kasimir, a gyerekek kedvence, az ember nagyságú plüssállat, aki minden nap valami érdekes programmal lepi meg a kicsiket, azután táncra perdül.

Kasimir világa

align=left A szálloda és a hatalmas farm csupa izgalmas dolgot rejt a gyerekek számára. A házban Kasimir világa várja a gyerekeket mászólabirintussal, benne sok-sok játékkal, a számukra épített fürdőrészleggel, élményfürdővel, csúszdával, ebédlővel, az udvaron ugrálóvárral, trambulinnal, standröplabda-pályával. A kicsik délutánonként Kasimir társaságában ellátogathatnak az állatsimogatóba, szemügyre vehetik a furcsa jószágokat, a nagyobbak lovagolhatnak és golfozhatnak is. A szülinapos csemeték számára Kasimir szülinapot rendez a gyerekklubban zenével és tánccal, tortával és gyerekpezsgővel.

A nemdohányzó szállodába lépve tágas hall fogadja az érkezőket, ahol a recepción kívül ízléses bár is található, a társasági élet központja, a déli snack és az esti programok szentélye. A kényelmesen berendezett szobákhoz terasz tartozik kilátással a környező erdőkre és hegyekre, nem ritka hogy ősszel és tavasszal havas hegycsúcsokat is csodálhatunk a távolban, míg idelent zöldell a mező.

align=left A hosszú út után jól esik egy kis lazítás a wellness részlegben, amelyből létezik egy külön a felnőttek számára is. A 2000 négyzetméteren külső- és belső termálvizes illetve édesvizű medence, törökfürdő, aromafürdő és infraszauna is található. A Merkur rekreációs részlegben számtalan masszázs és terápia közül választhatnak a vendégek a klasszikus kezeléstől a shiatsuig, sőt egy jógamester segítségét is kérhetjük a teljes relaxációhoz.
Karl Reiter, a szálloda tulajdonosa
align=left Mivel a szálloda kínálata all inclusive, a reggelin kívül ebédet és vacsorát is kapunk, üdítőitalokkal, ásványvízzel, sörrel és finom helyi borokkal. Az alapanyagok többsége a környékbeli farmokról származik, így reggelire friss tojást, túrót, sajtot, zöldséget és gyümölcsöt kapunk, saját kezűleg préselhetünk magunknak narancsot, répát és zellert. A bőséges svédasztalos ebéd után délután még leves és sütemény is kerül az asztalra, míg az estebéd fél hétkor kezdődik, és valódi kulináris élményt jelent a vendégek számára, hiszen valamennyi fogás külön műgonddal készül. Minden este más és más nemzet remeke szerepel a menüsoron, ott tartózkodásunk alatt éppen Pannon vacsorát tartottak hagyományos magyar finomságokkal.

Felfedezőúton

align=left Így október derekán a szüret végeztével a helyi borozók (Buschenschank) saját készítésű musttal (Sturm) és boraikkal kínálják a betérő vendégeket. Kerékpárral indultunk útnak a környék felfedezésére, hiszen itt minden adott, hogy zavartalanul hódolhassunk szenvedélyünknek: a védett kerékpárutak idilli tájakon haladnak keresztül; erdőkön, mezőkön, kicsiny falvakon. Néhány euró fejében jó minőségű kerékpárokat a szállodától is bérelhetünk, így nincs szükség arra, hogy háromszáz kilométeren keresztül cipeljük azokat a fejünk felett a kocsi tetején.
align=left Szerencsére az út mentén mindenhol akad egy-egy vendégfogadó, amelyet már messziről színes szalagokkal díszített koszorú jelez, így nem kell aggódni amiatt, hogy hosszú ideig nem jutunk elég folyadékhoz vagy élelemhez. A családias hangulatú fogadókban a gazda által termelt alapanyagokból készült finomságok várják a vendégeket, az egyszerű pecsenyezsíros kenyértől a gazdagon rakott fatányérosig, amin házi sonka, kolbász, sajt, főtt tojás, reszelt torma és más zöldségfélék sorakoznak. A jóleső falatok után kipróbáltuk az édes, ám már elég magas alkoholtartalmú must mellett a savanykásabb almabort és a finom bodzaszörpöt is. A borozót főleg helyiek töltik meg, de nem ritka az sem, hogy turisták tévednek be ide, hogy megkóstolják a házi finomságokat, amit itteni borral öblítenek le.

Burgenlandi fészekhagyó program

align=left A szálloda egész éven át szórakoztató gyermekprogramokkal készül, hogy még feledhetetlenebbé varázsolja a gyermekes családok üdülését. Idén ősszel különleges „Fészekhagyó“ajánlattal rukkolt elő, amely 12 órás gyermekfelügyelettel, „Mutasd a pizsamád!” partival és esti mese felolvasással várja a gyerekeket.

A Reiter’s Avance Hotel all-inclusive csomagajánlatai családbarát árakon kínálnak kitűnő szállodai szolgáltatásokat.
align=left Az ár mindent tartalmaz, amire üdüléskor szükség lehe: 12 órás gyermekmegőrző Kasimir gyermekvilágában minden nap (6 hónapos kortól), saját termálfürdő bel- és kültéri medencékkel, szaunák, 27-lyukas golfpálya, akár 70%-os Greenfee-kedvezmény, lipicai lovagló és fogathajtó pálya.


További információ és foglalás:
Reiter’s Burgenland Resort, A-7431 Bad Tatzmannsdorf, Am Golfplatz 1-4

Telefon +43-(0)3353-8841-607, Fax +43-(0)3353-8841-138
info@burgenlandresort.at, www.reitersburgenlandresort.at

Kapcsolódó Tartalom

Telefon: (+36) 30 985 8991
hétfő-péntek 9-17 óráig
E-mail: info@utisugo.hu