x

LEVANDA Étterem & Panzió

LEVANDA Étterem & Panzió

Nyugtat, relaxál, illatával frissességet ad és kellemes közérzetet. Eme tulajdonságait értékelték a régi rómaiak a lavare (jelentése: mosni) szót kölcsönözve neki névként. Ilyen körülmények között, az időbeli és térbeli tradíció, valamint modernség között, falu és város határvonalán, az Alpok és a Kisalföld, valamint a német és magyar nyelvterület találkozásánál élünk mi itt, horvátok, ezen a történelmi helyen.

Kevés a hely néhány mondatban közérthetővé tenni eme gondolatok lényegét, ezért azon fogunk fáradozni, hogy szorgalmas munkával és fáradhatatlan kereséssel felleljük értékeinket, hogy horvát honfitársunk – ki sokszor volt bizonytalan – mára, talán már túl későn – felfogja, hogy ő is büszke lehet múltjára, értékeire.
Ez a felismerés segíthet neki, hogy újra meghatározza önmagát és közösségét, ily módon gazdagítva létezését, teremtve új értékeket.

E ház gondolatvilága talán mostanság a legaktuálisabb. Európa erejét éppen a különböző kultúrák kölcsönös hatásából, keveredéséből meríti, melyek így egymást nemesítik. Ez hajdanán vassal és karddal történt meg, míg mára nekünk megadatott, hogy békésen és kulturált körülmények között tegyük meg. E vidék leggyengébb láncszemei (melyet az I. világháború végéig Nyugat-Magyarországnak hívtak) a horvátok. Eltűnésükkel a vidék kultúrájának egy része veszne el, veszítene bájából is, és a jövő egy része sem ragyogna reá. A levendula kicsi virágaival és finomságával a mi szimbólumunk, ama erőfeszítésnek jelképe, melyet magunk elé tűztünk célul, hogy megőrizzük önmagunkat, hagyományunk egy részét és ezt a többiekkel együtt élve és együttműködve tovább virágoztassuk. "A másét tiszteld, sajátodra pedig büszke légy!" Ez a jelmondat vezérel minket utunkon. Mikor eljössz hozzánk, keress minél több részletet, és történetet, ily módon is segítve minket a további munkánkban. Internetes honlapunkon tudhatsz meg rólunk többet.

Megpróbálunk naprakészek lenni és minél több emberrel kapcsolatba kerülni. Vidékünk többnyelvűsége számunkra sokat jelent. Eredményes helytállást nyújt új helyzetekben, így adva nekünk több lehetőséget. Több nyelvet beszélni mindig is jó dolog volt, de az anyanyelv az, melyen nevelkedsz, ezért nem szabad engedni elveszni horvát nyelvünket. Próbálunk három nyelven kommunikálni, információt szolgáltatni, ezen kívül a legfontosabbakat angol nyelven is megjelentetjük. Csatlakozz hozzánk, hogy együtt könnyebben érjünk célba!

Éttermünk két összenyitható teremből áll, kb. 60 fő befogadására alkalmas.
Belső termünkben családi, baráti, társas összejövetelek zártkörű lebonyolítása is megoldható.
Télen a meleg cserépkályha mellett élvezhetik a horvát , illetve nemzetközi ételeinket.
Nyáron 100 fős, hangulatos, fedett terasszal várjuk Kedves Vendégeinket, ahol rendszeresen szabadtéri programjainkon vehetnek részt.

Panziónk hat (2-3-4 ágyas) szobával várja a pihenni vágyókat.
A szobák színes TV-vel és fürdőszobával felszereltek.

Tekepályánkon a sportolni vágyóknak, vagy csak egy kis kikapcsolódást igénylőknek az étteremtől független kiszolgálást biztosítunk.

Az étteremben és a panzióban ingyenes vezeték nélküli internet áll Vendégeink rendelkezésére.

Megközelíthetőség:
Autóval Budapest vagy a Balaton felől a 84-es útról a kereszteződésben a körforgalom előtt balra kanyarodva.
Sopron felől szintén a 84-es úton a körforgalom után a kereszteződésben jobbra kanyarodva.
Buszok Sopron felől 30-60 percenként közlekednek. Kb. 5 perc séta vezet a Levandáig.