x

Zillertal

,

programok, látnivalók, Zillertal nevezetességei,

Katschberg: családbarát síelés az Alpok napos oldalán

A családi sízés egyik legjobb helyszíne az Alpokban Katschberg, ahol minden a családok és legfőképp a gyerekek kényelmét szolgálja.

Golte: téli mesevilág a szlovén hegyek között, ahol síelni is lehet

Ez mindenki számára igazi bakancslistás hely, mindössze 4 órányira Budapesttől.

Idén még több lift és még több finomság vár Schladmingban

Schladming Ausztria egyik legkedveltebb síterepe, nem utolsó sorban az egyik legközelebb hozzánk eső.
1 2 3 4 5


Zillertal Arena

Zillertal Arena Budapesttől 645 kilométerre található, kiválóan karbantartott pályák és számos kedvezmény várja a sportolókat. A sírégió a sífutók számára is valóságos paradicsom, de van lehetőség éjszakai szánkózásra is.

Íme, még néhány érv az 1300 méter magasan fekvő Gerlos, illetve Zell am Ziller, Königsleiten és Gerlosplatte települések mellett, amelyek együtt alkotják Zillertal Arenát.

Itt 166 kilométernyi, abszolút hóbiztos pályák várják a vendégeket, ezekből 10 kilométer fekete, 114 kilométer piros és 42 kilométer kék, december elejétől húsvétig üzemelnek.

Zillertal Arénában összesen 49 lift üzemel télen, amelyek egy óra alatt 82.690 embert képesek szállítani. Felejthetetlen élményt nyújt a Hot-Zone hópark és a félcső Gerlos-ban. A szánkózás rajongói közvetlenül a zell-i Zillertal Aréna völgyben lévő állomásnál találják a kifejezetten a számukra épített Coaster Arénát.

A Zillertal Arena Ski bérlet érvényes a neukirchen-i Wildkogl sí arénába is. A Neukirchen, Wald, Krimml és Königsleiten között közlekedő síbusz ingyenes az érvényes síbérlettel rendelkezőknek. A gerolssteini síterület olyan családoknak ajánlható, amelyek szívesebben kerülik a zsúfoltságot. Az ülős felvonó a Zell és Gerlos között fekvő Haizenbergből egyenesen a sípályákhoz szállítja a vendégeket. A Zillertal Arénára vonatkozó bérlet és a Zillertal Superskipass itt is érvényes.

A reggel 8.30-tól érvényes felnőtt napijegy 41 euró, a fiataloknak szóló 32,8 euró, a gyerekjegy pedig 18,5 euró, és óránként egyre kevesebbet kell fizetni értük. A hat napos felnőtt bérlet ára 199 euró, a fiataloknak ugyanez 159 euróba, a gyerekeknek pedig 18,5 euróba kerül.


Különleges hangulatban

A legkisebbek számos, kifejezetten nekik kialakított pályán tökéletesíthetik a tudásukat. A gyerekeket összesen nyolc sí- és sowboard-iskola várja. A versenyekkel záruló kurzusok óriási élményt jelentenek a kicsiknek, akik már 2 éves koruktól elkezdhetik a tanulást, igaz, ekkor a síoktatást délután benti foglalkozásokkal színesítik. A három évesek már egész napos – négy órás – oktatáson vesznek részt, és igény esetén ebédidőben is foglalkoznak velük.

A snowboardosoknak és a szabad stílusban síelőknek a Hot-Zone Aréna nyújt kiváló terepet. A régió azonban nemcsak ezekről híres. Azzal is vonzza a vendégeket, hogy kiváló lehetőségeket nyújt a sífutásra, a szánkózásra, lovas kocsikázásra, túrázásra, sőt még siklóernyőzésre is. Van egy korcsolyapálya, két beltéri teniszpálya és egy squash-központ, hét kilométernyi éjszakai szánkópálya Gerlosstein-ben és kivilágított szánkópályák Gerlos-ban és Krimml-ben. Több, mint 50 százalékos kedvezményt kínálnak a gyerekeknek, 20 százalékos kedvezmény jár a fiataloknak, és engedményt kapnak az idősebbeknek is.

Egyik bájos hütte és hóbár a másik után csábít megállásra – az összesen 36 hütte és hóbár között biztosan mindenki megtalálja az ízlésének leginkább megfelelőt. A kiváló gerlos-i szórakozóhelyek pedig alkalmasak arra, hogy feltegyék a koronát egy síeléssel töltött napra.

Tippek sífutóknak

Gerlos környékén összesen 200 kilométernyi sífutópálya várja a sportág szerelmeseit. Íme pár kipróbált tipp: induljon el az Oberwirt-i parkolóból, és menjen át a Gerlochsbach-i hídon. Az út a part mentén a Schönachtal völgy bejáratához vezet. Ennek az ösvénynek a végén 15 percnyi séta után eléri a völgy belső részébe vezető jó karbantartott gyalogutat, amin el lehet érni a "Stinkmoosalm" nevű sífutó-pályát. Ez részben átvezet az egész dombos vidéken – nem csoda, hogy a régió egyik legnépszerűbb útvonalának számít. Az út végén eléri a Jausenstation Lackenalm-ot, ahol érdemes megállni egy pár finom falatra.

Egy másik ötlet: induljon megintcsak az Oberwirt parkolóból, de forduljon rögtön balra, és haladjon a bal parton egészen az Alpina Hotellel szemben lévő aluljáróig. Meg is találta azt a 6 kilométeres sífutópályát, amely a gát mentén a Funsingau völgybe vezet. Kicsit nehezebbnek számít az 1640 méter magasan fekvő, mintegy 7 kilométeres sífutó pálya a Gerlosplatte-n, a Hohe Tauern nemzeti parkban. Menjen el autóval Gerlosplatte-ig (autópálya-matrica szükséges), a pályát megtalálja a Gerlosplatte sport hotelnél. Ha valaki még nincs tisztában a sífutás alapjaival, de most kedvet kapott hozzá, keresse fel valamelyik helyi síiskolát!

Települések Zillertal közvetlen közelébenTelepülések Zillertal környékén