x

Nassfeld

Nassfeld

IRÁNY A LEGHAVASABB SÍPÁLYA: NASSFELD! Ausztria legnagyobb, 110 km-es síterepén, a Budapesttől csupán 560 km-re található NASSFELDEN esett eddig Ausztria szerte a legtöbb hó (200 cm)! Ismerje meg Ausztria TOP síterepét és foglalja le most a legkedvezőbben a síelését már 12 eurótól!

Nassfeld Karintia legnagyobb síterepe, Ausztria tíz legkedveltebb síterepének egyike. 110 km-es sípályarendszerével, novembertől április közepéig 100%-os hóbiztosságával egyedülálló adottságokkal rendelkezik. Mindezek mellett a régióban nemcsak szeretnek bennünket, de különleges kedvezményeket is adnak a magyaroknak.Nassfeld, tele meglepetésekkel

Nassfeld, Karintia legnagyobb síterepe, változatos sípályákkal, lenyűgöző kilátással, hóbiztossággal és modern infrastruktúrával várja látogatóit. A régió kiváló adottságai mellett a sokféle szolgáltatás még kellemesebbé teszi a síelést. A „Nice Suprise“ szolgáltatások keretén belül idén két igényesen berendezett pihenőterasszal szeretnénk a vendégeinket elkápráztatni, ahol teljes kényelemben élvezhetik a fantasztikus panorámát. A „Nassfeld Kino” -nál a lenyűgöző látványt most az otthonmaradt barátokkal is meg lehet osztani egyetlen kattintással, a hegyek között is elérhető vezeték nélküli internetnek köszönhetően. Az ott felállított hatalmas képkeret pedig segít, hogy a lehető legjobban beállított képek születhessenek.

Nassfeld vendégei az Alpok leggyorsabb nyelvtanfolyamán vehetnek részt: a Millennium Express sífelvonó utasai a felvonó kabinjaiban egy karintiai gyorstalpaló nyelvtanfolyamon vehetnek részt, hogy nyelvileg is jobban kiismerjék magukat a hüttékben és a sípályákon. A résztvevők olyan kifejezéseket sajátíthatnak el, mint a „Pfiateich“ (karintiai köszöntés), „Jagatee“ (forró rumos tea) vagy „Kasnudeln“ (jellegzetes karintiai étel, túróval töltött tészta). Amikor a villámtanfolyam elvégzése után a hegytetőn kilépnek a kabinból, egy oklevelet vehetnek át, hátulján a 10 legfontosabb karintiai síkifejezéssel.

A (részben ingyenes vagy csupán 7 euróért igénybe vehető) expressz síszervíz és az ingyenes sítároló mellett a gyermekeknek csak 1 euró/nap, felnőtteknek pedig nagyon kedvező 10 euró/nap áron biztosítunk sífelszerelés bérlést. További „Nice Surprise“ szolgáltatások: a Skimovie, ahol szimulált versenykörülmények között gyorsulhatunk az erre kijelölt pályaszakaszon.

A vendégek részt vehetnek a BMW XDrive-Kupán, ahol úgynevezett „Badge“-ek kerülnek elektronikusan jóváírásra. „Badge”-eket gyűjthet a napi síelésének szintkülönbsége alapján, a SkiMovie versenypályán vagy a sebességmérő szakaszokon. A szezon végén lehetőségük nyílik megnyerni egy BMW X1-es autót és egy BMW Ice Fascination Training-et valamint havonta egy pár síléc is kisorsolásra kerül!

Nassfeld: a gyerkőcök a vendégeink
A gyermekeknek tíz éves korig minden szolgáltatás ingyenes, azaz a síterep vendégei. A szezon kezdetétől, azaz december 1-től 22-ig és március 16-tól április 7-ig, a legkisebbek ingyen szállhatnak meg szüleikkel/nagyszüleikkel egy szobában (ellátással együtt), és ingyen síbérletet, síoktatást és sífelszerelést kapnak (sisakot is). Ezen kívül: 3 éves kor alatt ingyenesen, a Ski Hit csomagok esetében pedig 14,9 éves korig féláron síelhetnek a gyerekek, a fiatalok pedig 17,9 éves korig 20% kedvezményt kapnak az egész síszezonban.

Nassfeld: színes éjszakák
A hó szerelemesei színes fényekben csúszhatnak Európa leghosszabb kivilágított sípályáján (2,2 km), ami minden szombaton várja a látogatókat. Idén már különböző mókás játékokkal (pl. skifox, snowblade, tube) is csúszkálhatunk a kivilágított pályán. A gyerekeknek egy elkülönített terület biztosítja a mókázást. Hogy a csúszkálás nehogy unalmassá váljon, betérhetünk a sípálya számos hüttéjének egyikébe egy finom forraltborra vagy más helyi italra. Akik pedig a színes kavalkádot felülről szeretnék élvezni, foglalhatnak egy különleges vacsorát a Millennium Express sífelvonó egyik kabinjában.

Nassfeld: az új Snowpark
Újonnan kialakított, látványos szórakoztató park várja a snowboard szerelemeseit. A profi deszkások kezdhetnek akár a “Kickerline”-on, ami hat méter magas. A kezdőknek pedig a Flat Box, Rainbow Box und Up & Down Box áll rendelkezésre. A tapasztaltabb snowboardosok a három méter magas Wallride XL vagy a hat méter hosszú Curved Box-on kaphatják meg a napi adrenalin bombájukat. Ezen kívül a freeride hódolói a sípályákon kívül kijelölt területeken is élvezhetik a szűz porhó nyújtotta élményt.

Nassfeld: freeride élmények
Az érintetlen hó szerelmeseinek Nassfeld idén egy speciális csomagajánlattal kedveskedik. A freeride és hegyi sport élménynapok keretében részt vehetünk hótalpas túrán, egy könnyített sítúrán és egy freeride napon, mindezt szakképzett túravezetőkkel, technikai és „rizikó-menedzsment” oktatással (tartalmazza a biztonsági felszerelést, lavinajelző készélükét, szondát, ásót is).

Nassfeld: az Alpok legnagyobb napozóterasza
2013-ra Nassfeld az Alpok legnagyobb napozóteraszává változott. Hangulatos hütték és éttermek csábítanak a szabadba egy kis relaxálásra: a tradícionális hütte kínálat mellett a legjobb zenék, trendi italok és finomságok gondoskodnak a síelők jó hangulatáról.

Tökéletesen karbantartott sípályák, hóágyúk arra az esetre, ha az időjárás nem kedvezne a síelőknek, és legmodernebb infrastruktúra (a Millennium Express az Alpok leghosszabb sífelvonója) - mindez Nassfelden alapszolgáltatásnak számít. A közel 2000 méteres magasságnak és a tökéletes hóviszonyoknak köszönhetően a síszezon idén már december 1-jén indul Nassfelden.

Nassfeldről röviden:
• 110 km tőkéletesen karbantartott sípálya minden nehézségi szinten, garantált hóbiztosság
• 30 modern sífelvonó - 5 kabinos sífelvonó, 4 hatüléses-, melyek közül az egyik fűtött, 4 négyüléses sífelvonó,
• Millennium-Express sífelvonó: Az Alpok leghosszabb kötélpályájú sífelvonója, ami csupán 17 perc alatt feljuttatja utasait Tröpolachból a sípálya tetejére Kofelplatz Madritschere, 6000 méter utat és 1309 méter szintkülönbséget megtéve. .A hegyről a Carnia nevű 7,6 km hosszú lesiklópályán csúszhatunk le a völgybe. A lesiklópálya alsó 2,2 km hosszú harmada minden szombat este kivilágított sípályaként várja a vendégeket!
• 25 hütte és étterem


Weissensee: a tükörsima játszótér
A Weissensee, Európa legmagasabban fekvő (930 m) és legtisztább fürdőtava télen teljesen átalakul, és december közepétől egészen március elejéig természetes jégpályává változik. Ez a természetes játszótér vonzza a téli sportokat kedvelő látogatókat: a jég tükrén korcsolyások siklanak, jéggolfosok terelik a labdát; és a tó jegén kerül megrendezésre a 11 városon átvezető holland világcsúcs kísérlet gyorskorcsolyázó verseny is.

A verseny az 5000 aktív résztvevőjével világszerte a legnagyobb jégsport rendezvény és Karintia legfontosabb télisport eseménye is egyben, ami 2013. január végén ünnepelte a 25. évfordulóját a Weissensee-nél. A verseny rajtja és a célja az erre az alkalomra megépített 1. Iglu-Faluban lesz. A hóházikókban kerülnek majd megrendezésre az aprés-ski partyk is. A házikók jégpadlóján át pedig akár a tó fenekéig is leláthatunk.

Aki szeretne megtanulni korcsolyázni, érdemes részt vennie a Weissensee-nél egy korcsolyatanfolyamon, amit Wolfgang Wernitznig (Naturpark Weissensee Ranger) tart és tanulóinak korcsolya élen mutatja be a Weissensee Naturpark érdekes helyszíneit, így a látogatók megismerhetik a Naturpark különleges állatvilágát is. Az északi télisportok szerelmeseit a Biathlon-Schnuppern rendezvénnyel várjuk régiónkba, ahol mindenki megismerkedhet a biatlonnal. Az idén egy északi sportközpontot is létrehozunk a Naturpark közepén, sífutópályával és a biatlon versenyekhez szükséges lézeres lövész résszel.

Tippünk: A Naggler Alm szánkópályánál, a Weissensee felett (beülős sífelvonóval és egy rövid sétával elérhető), igazi karintiai házi specialitásokat kínálnak, amelyeket minőségi, helyi biotermékekből állítanak elő. Az itteni étteremekben a halételek rajongói Ausztria egyik legtisztább tavából származó pisztrángot és marénát találnak az étlapon.


Családi síterepek „extra adag“ bájjal
Nassfelden, távolabb a Tröpolachból induló sípályáktól, három kisebb, családi sípálya is található A Weissensee gyermekparadicsomban BOBO® a pingvin, Meterix a mérőmackó, és rengeteg kedvezmény várja a kis vendégeket. A Weissensee sípályát a gyermekek szülői kísérettel 14 éves korig ingyenesen használhatják. A kellemes lejtőkkel rendelkező Weißbriach/Gitschtal és Kötschach-Mauthen sípályákat pedig 15 éves korig a „Schneeflocke“ síbérlettel ingyen vehetik igénybe a kicsik.

Tippünk: A szülők valamelyik kellemes hütte teraszáról könnyedén szemmel tarthatják a kicsiket, míg ők a lejtőkön csúszkálnak.


Lesachtal: Síélmények a szűzhóban - lenyűgöző panorámával
„Lesachtal téli varázsa“: Lesachtalban érintetlen havas lejtők várják a sítúrázás és a hótalpas túrázás szerelmeseit. Lesachtal egy természetes sáv a lienzi Dolomitok és a karintiai Alpok között, távol a felkapott sípályáktól. A csendes és nyugodt telet kedvelők itt különösen jól érezhetik magukat. A túraútvonalak a hóbiztos 1000 méteres magasságból indulnak és 1600 méter magasságig vezetnek a szűzhóban. Lesachtalban útvonallal kapcsolatos hibaelhárító és tanácsadó szolgáltatás, felszerelés kölcsönző és túravezetők is a vendégek rendelkezésére állnak. A síkalandtúrán akár kezdők is résztvehetnek, természetesen megfelelő vezetés mellett. A snowboardosok hótalpakon mászhatják meg az emelkedőt, ahol aztán deszkára pattanhatnak, és lefelé már a friss porhóban hasíthatnak a boarddal.

Egy igazi lesachtali fürdő és masszázs, vagy St. Lorenzen-ben egy korty tuffbadi ásványvíz még kellemesebbé teszi a pihenést. A közeli apátság (Maria Luggau) módszerei szolgálnak alapul az első Almwellnesshotel szolgáltatásaihoz. A kezelések hitelességre, autentikusságra itt igazán nagy hangsúlyt fektetnek, amely nem csak a helyi tradíciókban tükröződik, hanem még az Almwellnesshotelek felépítéséhez is túlnyomó részben helyi építőanyagokat használnak, valamint a konyhában is helyi alapanyagokból (hús, tojás, tej, zöldségek) készítik az ételeket.

Tippünk: A karintiai Alpokban és a lienzi Dolomitokban kirándulókat mindig elbűvöli az érintetlen téli táj a napfényben csillogó hegyoldalakkal, impozáns hegycsúcsokkal és deres erdőkkel. Érdemes itt felfedező útra indulni!


Gailtal/Gitschtal/Lesachtal: Panoráma-sífutás
Az régió közel 300 km hosszú sífutópályával rendelkezik, ami Karintiában a leghosszabb sífutópályarendszer. A 42 tökéletesen karbantartott pálya mintegy fele 1000-1500 méteres magasságban található, ezért garantált a hóbiztosság. A legpompásabb pályának számít a felső gailtali „Panoráma“ pálya, ahol számos sífutó maratont rendeztek már. Az edzettebbeknek a 60 km hosszú lesachtali „Grenzlandloipe“ sífutópályát ajánljuk. Nassfeld az osztrák határt átlépő sífutást is kínál - a karintiaiak az olaszokkal közösen gondoznak egy gyönyörű sífutópályát a Lago Pramollo tó körül.

Meredek emelkedők és trükkös pályák alkotják a gitschtali sífutópályát, amely 14 kilométer hosszú, és Hermagort köti össze Weissbriachhal. A pályák minőségére a „Karintia pályavédjegy“ tanúsítványa a garancia.

Tippünk: A legszebb kilátás a völgyre és a gailtali Alpok, valamint a karintiai Alpok hegycsúcsaira a „Panorama“ sífutópályáról tárul elénk. Itt érdemes megkóstolni a lesachtali finomságokat is!

Après ski
Esti après ski partik a hüttékben, bárok, korcsolyázás, cube disco, lovasszánozás, wellness fürdőzés az Aqua Arena fürdőben, kirándulások.

Kapcsolódó Tartalom