x

Katschberg-Rennweg

A Budapesttől 537 kilométerre fekvő Katschberg-Rennweg sírégió kifogástalan minőségű sípályarendszerrel, valamint izgalmas és kényeztető szolgáltatásokkal várja a télisportok szerelmeseit.

70 kilométeres, garantáltan hóbiztos pályarendszerével, széles lejtőivel, az óránként 24.000 ember szállítására alkalmas modern felvonóhálózatával és rövid ideig tartó sorbanállással a Katschberg-Rennweg régió igazi síparadicsomnak számít, ami a hely sajátos bája mellett számos kellemes meglepetéssel is szolgál.

Kényelem és minőség

A 2220 méter magas Aineck és a 2030 méteres Tschaneck pályákat egy síelhető híd és egy mozgójárda köti össze, amivel kényelmesen el lehet jutni az egyik felvonótól a másikig, így két pályarendszer is könnyedén besíelhető.
A 10 kilométer kék, 50 kilométer piros és 10 kilométer fekete pályán a kezdőtől a profiig bárki megtalálja a számításait. A pályák csúcsminőségét nem csupán a magasság miatti hóbiztosság és az 580 új, környezetbarát hóágyú garantálja, hanem a modern gépekkel naponta karban tartott lejtők is. A látogatók kényelmét szolgálják ezen kívül a rendszeresen induló síbuszok is.

Ha valakinek nem volt elég a nappali síelés, akkor érvényes bérletével meghatározott napokon éjszaka is díjmentesen csúszhat a gyönyörűen kivilágított Königswiese pályán este 7 és 10 óra között.

Napközben számos, gyönyörű környezetben fekvő étterem és hütte közül választhatunk, utóbbiakban 16 óra után a fiatalok hatalmasat bulizhatnak. Aki sokáig szórakozna, az igénybe veheti az esti és éjszakai órákban a fogadók közötti buszjáratokat.

A kezdők és a kicsik is könnyen belejönnek a siklásba: a katschbergi sírégióban jelenleg ugyanis hat síiskola áll a sportolni vágyók rendelkezésére.
A gyermekeknek valódi élményparkkal is szolgál a síközpont: a kicsikre szabott síliftek és a csak gyerekeknek fenntartott pályák, melegedő helyiségek, speciális síiskolák és egy-egy szakasz átsíelésére motiváló mesefigurák állnak rendelkezésükre, hogy minél jobban megszeressék ezt a sportot és a szülők is nyugodtan hódolhassanak a síelés örömeinek.

Sokszínű kikapcsolódás

Aki nem csupán síelni vagy snowboardozni szeretne, az a Katschberg-Rennweg régióban számos egyéb szórakozási lehetőség közül választhat – legyen szó aktív pihenésról vagy igazi lazításról. A legtöbb hotel wellness- és szépségápolási szolgáltatásokkal kényezteti vendégeit, így a megújulásra is lehetőség nyílik.

Ha aktív élményeket keres, akkor előzetes bejelentkezés után és minimum 6 fő esetén a kalandparkban télen is tesztelheti kitartását és merészségét többek között a drótkötélpályán, de a 30 összkilométeres téli túraútvonalon is elindulhatnak a káprázatos tájban gyönyörködve.
Az egyes útvonalak más-más szépséget tárnak elénk – csodálatos panorámát Karintiára, havas erdőket, szánkózásra alkalmas utat, az egyik legszebb alpesi hüttét, a Gamskogelhüttét, kilátókat, természetvédelmi területeket –, így érdemes végigmenni a túraútvonal néhány szakaszán. Még vadregényesebb tájakra juthatunk el a mélyhavas túrázás során, amit egy vezető segítségével teljesíthetünk.

Aki megunta a síelést vagy a boardozást, mégis az aktív sport híve, az próbálja ki a manapság ismét egyre népszerűbb sífutást, amihez 25 kilométeres kiépített szakaszt biztosít a Katschberg-Rennweg régió hegy- és völgymenetekkel tarkítva.
Aki pedig inkább szórakozva szeretne mozogni, az a másfél kilométeres szánkópályán élvezheti a csúszás örömeit, a keddi és szombati napokon pedig 17 és 22 óra között éjszakai szánkózásra is lehetőség van. Mind Katschbergben, mind Rennwegben felcsatolhatják az utazók a korcsolyát, és este 10 óráig kivilágított jégpályán róhatják a köröket, de a jégtekében (curling) is kipróbálhatják magukat.

Téli kalandozások

Igazi romantikus kalandban lehet része azoknak, akik felpattannak a lovasszánra a pöllatali vagy gontali természetvédelmi területen, amire éjszaka és nappal is lehetősége nyílik a pihenni vágyóknak.

Egy másik izgalmas program is várja a turistákat, főleg a kicsiket: a geocaching, vagyis a GPS-es kincskeresés. A megadott koordinátákat a készülékbe beütve juthatnak el a kalandvágyók a kis ajándékdobozokhoz, miközben fejtörőket megoldva rá kell jönniük a titkos kódra, amivel a dobozt ki tudják nyitni.

Síbérletárak 2011/2012-es szezonban:

A reggel 9-től délután 16 óráig érvényes felnőtt napijegy 39 euró, a fiataloknak 32 euró, az időseknek 35,5 euró, a gyerekjegy pedig 19,5 euró, és óránként egyre kevesebbet kell fizetni. A hatnapos felnőtt bérlet ára szezontól függően 184 és 199 euró között van, a fiataloknak és az időseknek ugyanez 148 és 160 euró között, a gyerekekjegy pedig 92 és 100 euró között mozog.