A program résztvevői alapvető elméleti alapok (szőlőfajták, szőlőérés, szüret, alkoholos erjedés, pinceműveletek... stb.) tisztázása mellett, avatott szakmai előadók segítségével megismerkednek a borászok és vendéglátók szakkifejezéseivel, a bor felszolgálásának, fogyasztásának, tárolásának szabályaival. Megismerhetik a borok kívánatos jegyeit és értékeit valamint azok betegségeit és hibáit.
A program során kiemelt jelentőséget kap a borok értékelésével, kóstolásával kapcsolatos gyakorlati jellegű tudásanyag elsajátítása ill. átadása.
A résztvevők nem csupán elméleti, de gyakorlati-technológiai és gasztronómiai ismeretekkel is gazdagabbak lesznek. Magabiztosabbá és tudatosabbá válnak a borszaküzletek polcai előtt, tájékozottságuk nem csupán a baráti pincékben, de az elegáns éttermekben tett látogatások során is egyértelművé válik. A Vinorum Borszeminárium négy napos vidám program, pincelátogatással, borkóstolással, éttermi bemutatóval mindazok számára, akik szeretnék elmélyíteni ismereteiket a borok világában.
A Borszeminárium végén a résztvevők az elhangzott és átadott ismeretanyagról, előzetesen ismertetett feltételek mellett számot adhatnak. Eredményes beszámolót követően a résztvevő a Vinorum Borszeminárium elismerő oklevelét veheti át.
Programgazda: www.outing.hu