x

Vinorum borszeminárium

Ötletek tippek

Vinorum borszeminárium

  • Milyen bort vegyek partneremnek, barátomnak, üzlettársamnak, kollégámnak ajándékba?
  • Milyen bort rendelhetek az étteremben kiválasztott ételhez?
  • Melyik poharat válasszam, hogyan kell felszolgálnom a fontos vendégem számára tartogatott bort?
  • Milyen sorrendben kell a borokat fogyasztani?
  • Érdemes-e tartogatni a tízéves palackot? Melyiket, hogyan és meddig?

Ezekre és még nagyon sok más kérdésre is választ kapunk a Borszeminárium során.

A program résztvevői alapvető elméleti alapok (szőlőfajták, szőlőérés, szüret, alkoholos erjedés, pinceműveletek... stb.) tisztázása mellett, avatott szakmai előadók segítségével megismerkednek a borászok és vendéglátók szakkifejezéseivel, a bor felszolgálásának, fogyasztásának, tárolásának szabályaival. Megismerhetik a borok kívánatos jegyeit és értékeit valamint azok betegségeit és hibáit.

A program során kiemelt jelentőséget kap a borok értékelésével, kóstolásával kapcsolatos gyakorlati jellegű tudásanyag elsajátítása ill. átadása.

A résztvevők nem csupán elméleti, de gyakorlati-technológiai és gasztronómiai ismeretekkel is gazdagabbak lesznek. Magabiztosabbá és tudatosabbá válnak a borszaküzletek polcai előtt, tájékozottságuk nem csupán a baráti pincékben, de az elegáns éttermekben tett látogatások során is egyértelművé válik. A Vinorum Borszeminárium négy napos vidám program, pincelátogatással, borkóstolással, éttermi bemutatóval mindazok számára, akik szeretnék elmélyíteni ismereteiket a borok világában.

A Borszeminárium végén a résztvevők az elhangzott és átadott ismeretanyagról, előzetesen ismertetett feltételek mellett számot adhatnak. Eredményes beszámolót követően a résztvevő a Vinorum Borszeminárium elismerő oklevelét veheti át.

Programgazda: www.outing.hu