x

Nőnap 2018 programok, meglepetés ötletek

Címlap » | Nőnap szállás, wellness »

Szegfű helyett romantikus wellness

A Nemzetközi Nőnap úgy ragadt meg a valaha aktív ünneplőkben, hogy ez egy olyan rosszul szabott öltönyös, Gogolákné kosztümös, egyenszegfűs, hóvirágcsokros ünnep, kényszeredett virágosztással, olykor szalonspiccel.

De a gyerekek is bevonódtak a nőnapozásba. Fura is volt, amikor az iskolában már tíz évesen nő lettem azáltal, hogy én is kaptam március nyolcadikán egy gazdaságos hóvirágcsokrot az osztályfőnöki órán, az iskola összes lánytanulójával és az oszifővel együtt.
A következő években így jogosult lettem, hogy minden évben átvegyek valami hasonlót: ibolyacsokrot, cirmos szegfűt, évtizedek múlva meghatározhatatlan színű, soha ki nem nyíló tulipánbimbót, mikor mit árultak felvert árakon a piacon, az aluljáróban. Amikor nemrég egy március nyolcadiki nőnap alkalmával a szokásos kartondobozból, amelyből a hóvirágot osztották, kindertojás került elő, őszintén fellélegeztem. Az volt a legtűrhetőbb nőnapom.

Kézműves vásár, borospince, wellness

De lehet még jobb dolog a nőnapban, például, ha a nőt befizetik egy pihentető wellness-hétvégére, elviszik valamilyen kulturális programra, akár borospince is lehet a közelben. Nincs az a kókadt hóvirág, nincs az a dermedt rózsaszál, unalomszínű, túltápozott kankalin, amit egy nő ilyesmiért el ne cserélne. Móron például kézműves vásár nyílik március nyolcadikán a Lemberg kastélyban, borospince is adódik a hosszú hétvégére. Csömörön a Petőfi Sándor Művelődési házban az egész hétvége a nőké.
A Nők-Szépség-Egészség nevű rendezvényen alternatív egészség- és szépség megőrző programokba ágyazva nyílik meg március kilencedikén Pirók Irén textilművész kiállítása, másnap pedig a kiváló színésznő, Esztegályos Cecília, tiszteletbeli ős-sztendápos szórakoztatja a nőnapi közönséget. Szegeden Miller Zoltán énekel nőnapi dallamokat március kilencedikén. Budapesten a Hiltonban Vásáry André, az egyetlen magyar férfiszoprán és a Magyar Virtuózok Kamarazenekar lép fel a március tizediki Nőnapi Gálakoncerten. A Kézműves Magyar Ízek Vására a Millenárison március 9-10-én várja akár a nőnapi lakomázókat is. Nőnapi feng shui wellnesst, romantikus wellness hétvégét, böjtölős-meditálós-méregtelenítős hétvégét pedig országszerte kínálnak erre a hosszú hétvégére a szállodák is.

Varga Klári