x

Reneszánsz élménybirtok épül Bikalon

Reneszánsz élménybirtok épül Bikalon

Az elképzelések szerint 2010 márciusában nyitná meg kapuit a hegyháti településen a Puchner Kastélyszálló szomszédságába tervezett reneszánsz élménybirtok.

align=left Vállalkozói beruházás nyomán grandiózus létesítménnyel és 3 generációt vonzó attrakcióval bővülhet Baranya megye idegenforgalma az Európa Kulturális Fővárosa program évére.

Az elképzelések szerint 2010 márciusában nyitja meg kapuit a hegyháti településen a Puchner Kastélyszálló szomszédságába tervezett reneszánsz élménybirtok. A mintegy 7,5 hektáron elterülő létesítmény korhű környezetben fogadja majd vendégeit. Ennek érdekében egy középkori falut, illetve várost építenek, amelyeknek házait a korra jellemző mesterségek felelevenítői lakják majd. Így nyerhetnek élményszerű betekintést az érdeklődők többek között a molnár, a kosárfonó, a fazekas, a kovácsmester, vagy a kőfaragó, a szűcs, a pék és az üvegkészítő tevékenységébe, akkori mindennapjaiba. Az élménybirtok kiemelt attrakciója lesz a középkori színház, a madárröptető stadion és a lovagi tornapálya. Lesz templom, de az épületegyüttesben helyet kap egy korhű kaszinó, jósda és a kereskedők háza is. Az előzetes számítások szerint a 2,5 milliárd forintból megépülő élménybirtok 2010 márciusában fogadhatja teljeskörűen első vendégeit, 2009 nyarán azonban már havonta tartanának egy-két turistacsalogató, látványosnak ígérkező lovagi tornát. A fejlesztés már jogerős építési engedéllyel rendelkezik, rövidesen megkezdik az alkalmazottak és a szereplők képzését is.

MT Zrt. Dél-Dunántúl