x

Programok Szeleste környékén

Programok Szeleste környékén

A Szelestén vendégeskedők számára sokféle kikapcsolódási és szórakozási lehetőséget kínál a környék.

Kirándulás Sárvárra ( 13 km )

Sárváron a honfoglaláskori vár és a benne működő Nádasdy múzem mellett a csúszdával ellátott nagyfürdő az, amely maradandó élményt nyújt az idelátogatóknak. A városban számtalan lehetőség adódik szabadidős tevékenységre, nagyszerű paintball-, tenisz- és bowling pályák várják a sport szerelmeseit.

Kirándulás Sümegre ( 45 km )

Sümegen a Várhegyen található történelmi várban május közepétől nyár végéig élvezhetik az ide látogatók a történelmi lovasjátékokat és lakomákat.

  • Kinizsi-Toldi Napok Sümegen - augusztus
  • XII. Végvári napok Sümegen - augusztus


A Sümegi Vár és a benne lévő kiállítások megtekintése:

- fegyver- és utazó kocsi kiállítás
- lovaglás, lovas oktatás
- lovas kocsikázás és piknikezés Hintózás és városnézés Sümeg barokk belvárosában
- borkóstolók a Várcsárda 200 éves pincéjében
- íjászat, középkori fegyverek kipróbálása, egyéb középkori csapatépítő programok
- kiállítások a Sümegi Várban
- nyaranta a Sümegi Várban lovaglás, íjászat, pénzverde, kínzókamra, sütőház, ajándékbolt

Kirándulás Bükkfürdőre ( 18 km )

Bükkfürdő Magyarország egyik legszínvonalasabb, és legkedveltebb fürdőhelye. A gyógyulni vágyók különféle gyógyászati lehetőségek közt válogathatnak, a nyugodt üdülést kereső vendégek varázslatos környezetben, békés napokat tölthetnek itt.

Az itteni gyógyvíz összetételénél fogva, fürdőkúraként alkalmas - a heveny gyulladásos ízületi bántalmak kivételével - valamennyi mozgásszervi betegség kezelésére. Ivókúraként alkalmazva hatásos lehet a krónikus gyomorhurut, fekélybetegség, és különféle emésztési zavarok gyógyításánál.

A gyógyfürdőben különféle olyan szolgáltatások között válogathatnak, mint a különféle masszázsok, pakolások, súlyfürdő, szénsavas kádfürdő, különféle terápiás kezelések (elektro-, oxigén-, mágneses terápia), inhaláció, gyógytorna. A gyermekeket és az aktív pihenés kedvelőit óriáscsúszda, élményfürdő, feszített víztükrű úszómedencék várják.

Fürdőzés után számos érdekes program várja még a városban a vendégeket. Érdemes ellátogatni a Szapáry-kastályhoz, amelyet a 17. században Fesőbüki Nagy István építtetett át barokk stílusban, a 13. századi római katolikus templomhoz, illetve a 18. századi evangélikus templomhoz. Itt található az ország egyik legszebb golfpályája, amely igényes kikapcsolódást biztosít a vendégek számára.

Kirándulás Csepregre ( 20km )

Szelestéről lovaskocsitúra indul a csepregi hegyekbe. A táj szépsége mellett az itt található Nádasdy- (Schöller) kastély nyújt hatalmas élményt.

Kirándulás Szombathelyre (12 km)

A szépen felújított főtér mellett, az ország harmadik legnagyobb székesegyházában gyönyörködhetünk Szombathelyen. A város látnivalói közé tatozik a püspöki palota (az itt látható Sala Terrena múzeum kihagyhatatlan), a romkert és a képtár. A minden év augusztusában megrendezett Savária Karnevál gazdag programot kínál négy napon át az idelátogatóknak.

Kirándulás Kőszegre (35 km)

Hagyományosan bortemelő vidék, ahol minden év áprilisban megrendezik a Szőlő Jövésének Könyve ünnepét. Másik kiemelkedő programja a rendszeresen, szeptember utolsó hétvégéjén zajló szüreti mulatság, illetve a hozzá kapcsolódó három napos nemzetközi fúvószenei fesztivál. A kőszegi borútra is érdemes rálépni, hiszen nagyszerű pincészeteket mutat be a bor szerelmeseinek. A történelmi belváros, a vár, a nagytemplom és a patikamúzeum akár több alkalommal is gazdag élménnyel ajándékozza meg a látogatókat.

Kirándulás Sopronba (60 km)

Sopron elragadó, árkádos belvárosával és műemlékeivel vonzó programlehetőség. A kirándulnivágyók nekiindulhatnak a Lővéreknek, vagy épp a város valamely borospincéjében kóstolgathatják a helyi ízeket.

Kirándulás az Őrségbe

Az Őrség egyik legfőbb látványossága a Pityerszeri (Szalafő) Szabadtéri Néprajzi Múzeum, ahol leginkább megmaradt az eredeti településszerkezet. Őriszentpéteren és Ispánkon az Árpád-kori templomokat, Pankaszon az Őrség jelképévé vált haranglábat érdemes felkeresni. Csörgőszeren (Szalafő egyik szerében) még hagyományos módszerrel végzik a tökmag sajtolását. Sok fazekas dolgozik ma is ősi módszerekkel, ezek közül is leghíresebb a magyarszombatfai fazekasság.

Kapcsolódó Tartalom