x

Látnivalók Verseg környékén

Tájház, Hollókő

A világörökség részévé nyilvánított Hollókőn a védett utca egyik jellegzetes parasztházában kapott hleyet a falumúzeum.

Hollókői Vártúra Ösvény

A Hollókői Tájvédelmi Körzet tanösvény hálózata a Világörökség részét képező terület kulturális és természeti értékeit mutatja be.

Gödöllői Királyi Kastélypark – Pálmaház

A kor jellemző főúri szokása szerint a kastély építésekor az épületegyütteshez barokk franciakert készült, melynek stílusára a szabályos mértani elrendezés és szimmetria volt jellemző.

Bujáki vár

A végvárak közé tartozó bujáki vár a 13. század második felében, a tatárjárást követően létesült és a középkor folyamán többször bővítették, mígnem török uralom alá került. Ma már csak romjaiban látható.

Szandai vár

A várromtól szép kilátás nyílik a cserháti tájakra, tiszta időben akár több városba is át lehet látni. A stelepülésen megtekinthető továbbá a Puszta-templom és a híres Máriácska kápolna is.

Mogyoród, Hungarokart Center

A Hungarokart Center 2100 négyzetméteres alapterületen, 300 m hosszú versenypályán, lámpás rajttal és számítógépes időmérési lehetőséggel várja a gokartsport kedvelőit.

Lázár lovaspark – Gödöllő, Domonyvölgy

A fogathajtó világbajnok Lázár testvérpár által megálmodott és létrehozott vállalkozás ötvözi a magyar falvak hangulatát egy európai színvonalú lovasbázis nyújtotta miliővel. Vácrátót, Arborétum

A vácrátóti az ország legnagyobb botanikus kertje, amely 13ezer növényfajt mutat be.

Medvék és farkasok otthona – Veresegyház

A medvemenhelyen 3,5 hektáros kifutón 32 barnamedve látható.

Hungaroring Tréning- és Kalandpark

A Hungaroring Sport Rt. Szolgáltatásait bővítve a Hungaroring Adventure Park létrehozásával megnyitotta kapuit a terepjárózás szerelmesei előtt.

Petőfi Sándor múzeum – Aszód

Az egykori Evangélikus Főgimnáziumban tekinthető meg a Petőfi múzeum, mely a költő kultuszának ápolása mellett bemutatja a Galga-vidék történelmi és néprajzi emlékeit.

Kapcsolódó Tartalom

Telefon: (+36) 30 985 8991
hétfő-péntek 9-17 óráig
E-mail: info@utisugo.hu