x

Az Apponyi-kastély stílusa

A barokk stílusban épült, közel négyezer négyzetméteres kastélyszálló a falu központjában található. A négyszárnyú, zárt belső udvarral rendelkező impozáns épület főút felőli homlokzatát az Apponyi család címere díszíti.

align=left A főútról befordulva csodás parkba érünk, melynek eredeti állapotát neves szakemberek igyekeztek helyreállítani. A földszinten kávézó, elegáns étterem és vendégszobák kaptak helyet. A kastély felszentelt kápolnája esküvők, családi események megrendezésére kínál kiváló lehetőséget. A kápolna előterében elhelyezett márványtábla Liszt Ferenc látogatásának állít emléket. A földszinti folyosók padlóját eredeti kelheimi kőlapok borítják, melyek a boltozattal igazi ódon hangulatot teremtenek.

A recepciós pulttól két vörös mészkőoszlop között díszes lépcsőn juthatunk az emeletre. A lépcsőfordulót az Apponyi család leghíresebb tagjairól készült festmények fotómásolatai díszítik (az eredeti képek a simontornyai és a szekszárdi múzeumban láthatók). Az egészalakos portrék a XVIII. századi magyar ősgalériák kiemelkedő darabjai. A színhely egy főúri kastélybelső, a férfiakat díszmagyarban, a nőket pedig francia rokokó viseletben ábrázolja a festő.

Az emeleten további vendégszobák és négy nagyterem található, melyeket a családhoz közelálló zeneszerzők iránti tiszteletből Liszt, Haydn, Mozart és Beethoven nevét viselik. Mind a négy terem különböző stílust képvisel.

A kastély igazi gyöngyszeme egy három medencét (ebből kettőt a helyi termálvíz lát el), négy szaunát, egy infrakabint és kondicionálótermet magában foglaló wellness központ.

Kapcsolódó Tartalom