Szállás árak Kaptárkő Vendégház

Kaptárkő Vendégház

Címlap » Kács » Kácsi szállások » Kaptárkő Vendégház » Adatlap

Nagyításhoz kattintson a képre!
helyszín
  • Hegyvidéken
szolgáltatások
  • Szolgáltatások a szobában
    Fürdőszoba
  • Egyéb szolgáltatások
    Egyéb szolgáltatások (közös étkező, konyha)

Kaptárkő Vendégház

2013-ban épült vendégházunk Kács központjában áll, a szobák kényelmesek, minden igénynek megfelelőek, a vendégházban és környékén pedig számtalan kikapcsolódási lehetőség várja.

Vendégeink elhelyezését szolgálja 2 db 5 fős, melyből az egyik akadálymentes kialakítású, 1 db 4 fős, 2 db 2 fős vendégszobák. A lakrészekhez különálló fürdő és WC tartozik. A szobákról képet a galériában talál.

A 25 fő befogadására alkalmas közös étkező, konyha lehetőséget biztosít az önellátó étkezésre, valamint szabadidős tevékenységek folytatására.

Szabadidős lehetőségek, élményprogramok

Kicsiknek, nagyoknak, nagyiknak, családoknak szóló tematikus program ajánlatainkkal szeretnénk megismertetni a környék nevezetességeit, színessé tenni a Kaptárkő Vendégházban eltöltött időt.

Kácsi Barangoló

Tréfás helyismereti vetélkedőnkkel be kívánjuk mutatni a települést, egyben lehetőséget kívánunk nyújtani a csapat szellem fokozására, valamint kellemes séta keretében megismertetni vendégeinkkel Kács nevezetességeit.

Kácsi Zarándokoló

A település fontos búcsújáró hely, a Bükk hegység három búcsújáró helyének egyike Kácson van. A Mária-út néven, Közép-Európában haladó zarándokút (és turistaút) fontos célállomása Kács. Műemlék jellegű temploma Közép-Európa vallási és kulturális értékeinek sorába tartozik. A Mária-út érinti a településen, illetve a környezetében lévő kultikus helyeket is. Ezek felkeresése jó lehetőséget biztosít a vallásos áhítat gyakorlására, a test edzésére.

Kácsi Barlangoló

Kács különleges értékei a riolit tufába vájt kőhodályok, barlanglakások és a Békaháza nevű külterület egykori tanyás települése. Az egyik kőhodályt (a jelenleg Tibolddaróc határában levőt) a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban is nyilvántartják, mint jelentős nemzeti kultúrtörténeti emléket.

Érdekes látványt nyújtanak a Kácsi várhoz vezető út mentén található riolit tufába vájt egykori barlanglakások.A barlanglakás egy természetbe simuló építészeti megoldás, amely biztonságot adott a vérzivataros időkben.

Kácsi Kutyagoló

A falu határának 80 %-a része a Bükki Nemzeti Parknak. A jelzett turista utak mentén különleges erdők (erdőtársulások), látványos szurdokvölgyek, kaszálórétek, erdei tisztások, víznyelők, sziklaki- búvások vannak. 14 forrás található a falu határában. A település közvetlen környezetében jelzett turista útvonalak haladnak el, melyek érdekes helyekre kalauzolnak:

Kácsi-vár és vártető, szép kilátással
Kecskekő-völgyi kaptárkövek
Farkaskő-barlang
Zsendice-lyuk-barlang
Kapusi erdő (élőfagyűjtemény)

Kőhodály

Kácsi Simogató

A házi állatok bemutatását, a hagyományos tevékenységnek számító kecske, juh, mangalica tartást, sajtkészítést tekinthetik meg az érdeklődők.

Igazi kuriózumként szarvasokat, őzeket, mufflonokat nézhetnek meg a Kács és Sály közötti jelzett turista útvonalon megközelíthető erdei vad rezervátumban.

Kácsi Művészek

A templom alatt lévő Fő út szám alatt működő fazekas műhelyben megtekinthetik a korongozás, agyag égetés mesterségét.

Szintén érdekes túrát tehet az, akit a fafaragás művészete iránt érdeklődik, hiszen Kácson él és alkot Borsos Tibor fafaragó művész. Tárlata megtekinthető előzetes egyeztetést követően.

Kácsi Bringázó, Tekergő

Ismerje meg a környéket két keréken.

Kácsi Borangoló

A pincerendszer kialakulása nyilvánvalóan a borkészítéssel azonos időszakban jött létre.Pontos adatok nem állnak rendelkezésre.Csak feltételezhető, hogy a kelta majd a hun birodalom időszakában már létezhetett borászati kultúra ezen a vidéken.

Jelenleg a településen vendégek fogadását bonyolító pince csak a szomszédos Tibolddarócon üzemel.

Kácsi Szomszédoló

A Kácsra érkezők Tibolddarócot elhagyva az út mellett elhaladnak a Bükk növényeit bemutató gyűjteményes kert mellett. Érdemes felkeresni a Tibolddarócon lévő pincefalut, Cserépváralját, Cserépfalut, a Bogácsi Fürdőt.

kedvezmények
3 éves korig ingyenes    a szülővel egy ágyon
Az oldalon és kiadvanyainkban talalható árak tajekoztató jellegűek, ajanlattételnek nem minősülnek. Az oldalon előforduló esetleges hibákért, elírásokért, pontatlanságokért, felelőséget nem vállalunk.
A szálláshelyek esetenkénet naponta változó árakat alakalmaznak. Pontos árakért érdeklődjön és kérje előzetes kalkulációnkat.
Szállás info
  • STÍLUS
    Falusi turizmus, Hegyvidék
  • TELEPÜLÉS
    Kács
  • SZÁLLÁS TIPUSA
    Vendégház
  • CÍM
    3424 Kács, Dózsa György u. 8.
  • NYITVATARTÁS
    01.01-12.31
További találatok: | | | | |
További találatok: |
Település ismertető
  • Kács

    oldalunkat folyamatosan fejlesztjük. Ezen az oldalon rövidesen megtalálhatja látnivalóit, nevezetességeit, illet...