x

Ugráló békák és varjúfészek a Fertő tó partján

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Ugráló békák és varjúfészek a Fertő tó partján

Feltöltve: 2016-03-17

Az idén korábban nyit a Fertő tó melletti Szentmargitbányán (St. Marghareten) létesült Familypark, amely már március 19-én szélesre tárja kapuit. A vidámparkban az újdonságok az idén sem maradhatnak el: az újfajta belépőjegyek, a „Krähennest” (varjúfészek) csúszda és a „Froschhüpfer” (ugráló békák) körhinta a fiatalabbak és idősebbek szívét egyaránt megdobogtatja.

A gasztronómiai kínálat is három új vendéglátóhellyel bővül, valamint a 3-14 év közöttiek a születésnapjukon ingyenesen látogathatják Ausztria legnagyobb, osztrák-magyar határ közelében fekvő szabadidőparkját.

A Familypark minden évben újabb látványosságokkal gazdagodik. Ez a 2016. évre is érvényes: Aki a Krähennest (varjúfészek) magaslatot megmássza, egy 40 méter hosszú csúszda örömeit élvezheti. A látogatók a hat pálya valamelyikén, szivacson csúszva száguldozhatnak lefelé. Még egy érdekesség: „Tante Mizzis Kleine Farm” (Mici néni kicsiny farmja) állatsimogatójának a kecskéi a csúszda környékén lefektetett pallódeszkákon felfelé mászhatnak, és így közvetlen közelről figyelhetik a csúszdázás örömeiben elmerülő gyermekeket.

2016. fénypontjai a Krähennest (varjúfészek) & Froschhüpfer (ugráló békák)

A Froschhüpfer (ugráló békák) körhintát a szülőkkel vagy nagyszülőkkel együtt már a Familypark legfiatalabb vendégei is élvezhetik: a tó partján békaháton utazva tehetnek néhány szórakoztató kört. Az első lényeges változás minden esetre már a jegyvásárláskor szembetűnő: a beléptetés forgókapukon keresztül, a jegy vagy bérlet beszkennelése után teljesen automatikusan történik.

Kulináris újdonságok

A vendéglátási paletta három új kínálattal bővült. Közvetlenül a Krähennest új létesítmény mellett nyílt meg a „Die Würstelbraterei”, amely lacikonyhai különlegességek széles választékával – a mocsári ökörből készült sült kolbásztól kezdve egészen a vegán frankfurti virsliig –- várja vendégeit. A nassolást kedvelők az azonos nevű édességboltban finomságok gazdag választékával találkozhatnak. Júniustól a „Medici” Trattoriában kőkemencében sütik majd az eredeti olasz pizzákat.

Nyitvatartási idő:

március 19. – szeptember 30. 9-től 18 óráig október 1. – október 26. 10-től 17 óráig 3-14 év közöttieknek a születésnapon a belépés ingyenes.

Napi jegy ára: 21,50 €
Kedvezményes ajánlat iskolai csoportoknak (10 főtől): akár 12 €/fő -től
Hároméves korig a belépés ingyenes!