x

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Továbbra is népszerű úticél Törökország

Feltöltve: 2007-08-02

A 2006. évi mérséklődést követően az idei év első hat hónapjában a török statisztikai adatok szerint 8,4 millió turista érkezett Törökországba az Európai Unióból, 13,44 százalékkal több mint 2006 első hat hónapjában.

A legtöbben, 1,7 millióan Németországban választották úticélul a Boszporusz két oldalán fekvő államot. Jelentősen megugrott a Kelet-Európából érkezők aránya is: Csehországból 42, Szlovákiából 52, Lengyelországból 37 százalékkal érkeztek többen, mint egy évvel korábban. Magyarországról 2007. január és június között mintegy 29 ezer turista érkezett Törökországba. Ez több, mint a 2005 azonos időszakában mért eredmény (26 ezer), de 3,74 százalékkal kevesebb mint a tavalyi (közel 30 ezer).

A Magyarországért is felelős bécsi török idegenforgalmi képviselet szakembereinek véleménye szerint ennek elsődleges oka a reálkeresetek csökkenése, illetve az életszínvonal romlására vonatkozó előrejelzések Magyarországon. Örvendetes viszont, hogy a piaci hírek szerint a Törökországba irányuló foglalások kisebb mértékben estek vissza, mint az egyéb úticélok iránt tapasztalható átlagos kereslet.

Egyre vonzóbbak a turisták számára a városlátogatások és a kulturális utazások. Ezen a területen Isztambul, Kappadókia és Efeszosz bizonyultak a legnépszerűbbnek. Amíg korábban Törökország elsősorban tengerpartja révén vonzotta a vendégeket, mára megnövekedett az egyéb kínálat is: golfpályák, kongresszusi központok, különleges hangulatú anatóliai városok, történelmi és régészeti emlékek várják a látogatókat.


Telefon: (+36) 30 985 8991
hétfő-péntek 9-17 óráig
E-mail: info@utisugo.hu