x

Nagyszerű hír Németországból: a koronavírus fertőzések száma ott már nem növekszik

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Nagyszerű hír Németországból: a koronavírus fertőzések száma ott már nem növekszik

Feltöltve: 2020-04-06

A német Robert Koch Intézet szerint az ország képes volt lapossá tenni a koronavírus fertőzés görbéjét.

Dr. Lothar Wieler professzor, az Robert Koch Intézet (RKI) vezetője jó híreket kapott, de egyúttal aggodalmát fejezte ki.

A Robert Koch Intézet a német szövetségi kormány kutatóintézete, amely a betegségek ellenőrzéséért és megelőzéséért felel, most a kormány által leginkább finanszírozott szerv a COVID-19 elleni háborúban.

Minden ország számára a görbe ellaposítása a legnagyobb feladat a vírussal kapcsolatban. Amikor a COVID-19 vírus elterjedt, egy fertőzött személy 5 másik személynek adta át a betegséget a társadalmi elszigetelődés előtt.

Úgy tűnik, Németországban a társadalmi távolságtartás működik. Az ország képes volt ezt a számot lecsökkenteni, vagyis egy fertőzött személy már csak egy újabb másik személyt fertőz meg.

Dr. Wieler viszont azt reméli, hogy ezt a számot az elkövetkező napokban egy alá is le lehet csökkenteni.

Aggodalomra az ad okot, hogy az elérhető intenzív ágyak száma csak abban az esetben lesz elegendő Németországban, ha ezt a számot valóban egy alá viszik.

Jól látszik, hogy a két héttel ezelőtt bevezetett szigorú német intézkedések mára meghozták a várva várt sikert, ami azonban még nem tekinthető teljes sikernek.

Jelenleg az országban 100 ezer fölé nőtt a fertőzöttek száma, több mint 1500 eset végződött halállal, 28 700-an viszont már felgyógyultak a COVID-19 okozta betegségből.